به گزارش ایرنا، روزنامه الشبیبه عمان در گزارشی به قلم «علی بن راشد المطاعنی» با اشاره به سفر امروز سلطان «هیثم بن طارق» به تهران افزود: روابط متمایز دو کشور دوست در سطوح مختلف سیاسی و اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: روابط ایران و عمان همواره در شرایط تنش و درگیری های مختلف در منطقه و جهان بی سابقه بوده است. این دو کشور از زمان جنگ اول و دوم خلیج فارس و بروز تنشهای چند جانبه، بحران یمن و سایر بحرانها که منطقه در نیم قرن گذشته پشت سر گذاشته، تمایز خود را حفظ کرده اند.
به گفته المطاعنی، روابط عمان و ایران از همه این اختلافات دور مانده و عمان کشوری بیطرف در منطقه باقی مانده است؛ به طوری که کشورهای متخاصم هر زمان که به مشکلی با ایران برخورده اند، به مسقط برای کمک جهت مهار یا حل و فصل آن متوسل شده اند.
وی اضافه کرد: در حالی که تضادهای عمیق ناشی از ایدئولوژی موجب شده تا کشورهای منطقه بهای سنگینی را به خاطر کشتار، ویرانی، جنگ و غیره پرداخت کنند و پیامدهای آن بر توسعه و ثبات این کشورها تاثیر گذاشته و موجب افزایش تسلیحات برای همه طرفها به بهای از بین رفتن توسعه و اقتصاد شده، مایه خرسندی است که شاهد پیشرفت روابط بین کشورهای منطقه و بازگشت آنها به هوشیاری در شناخت واقعیات و ارزیابی امور با توازن عقل و درایت هستیم و این همان چیزی است که عمان در طول سالها خواستار آن بوده است.
المطاعنی افزود: همسایگی جغرافیایی بین کشورها نه با درگیری و جنگ بلکه از طریق روابط، ساختن پلهای پیوند و رشد و توسعه مدیریت میشود، لذا برندگان چنین درگیریهایی، بزرگترین بازندهها هستند.
وی ادامه داد: شاید این دیدارهای متقابل در سطح سران کشورها در واقع منعکس کننده توسعهای باشد که این روابط شاهد آن است و نویدبخش غلبه بر همه چالشها و بحرانهایی است که منطقه یکی پس از دیگری از آن رنج میبرد.
به گفته این تحلیلگر عمانی، سفر سلطان هیثم بن طارق به تهران به منظور ترسیم شرایط آینده در راستای تقویت بیش از پیش ارتباط با جمهوری اسلامی ایران و پیشبرد راههای همکاری و روابط ایران و عمان است که در بسیاری از سطوح دوجانبه، منطقهای و بین المللی از اهمیت بالایی برخوردار است. این سفر همچنین نقطه عطف جدیدی برای همکاری است.
وی تصریح کرد که تنش ها در روابط کشورهای منطقه و تحولات جهان، توافق زیاد بین کشورها و درک بیشتر شرایط سیاسی، نظامی و اقتصادی را طلب میکند که این امر نیز به نوبه خود مسئولیت پذیری بیشتر را پس از دورههای درگیری که منطقه را تحت تاثیر قرار داده است، ایجاب میکند.
وی با اشاره به اینکه سفر سلطان عمان به تهران در پی سفر دکتر آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به مسقط انجام میشود، افزود: در این سفر شاهد تحکیم روابط رو به رشد دو کشور در رده و سطوح مختلف و امضای تفاهم نامهها و یادداشتهای تفاهم بین دو کشور در زمینههای نفت، گاز، کشاورزی و شیلات خواهیم بود.
علی بن راشد المطاعنی اهمیت همکاریهای اقتصادی دو کشور در مرحله کنونی و آینده را بالا دانست و اضافه کرد: این روابط منجر به همکاری مشترک در کشورهای جهان میشود و منافع متقابل را تقویت و روابط سیاسی دو کشور همسایه و مراحل توسعهای که در سالهای گذشته شاهد بودهاند را ارتقا میدهد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه روابط اقتصادی دو کشور شاهد توسعه بهتری باشد، ادامه داد: سطح روابط دوجانبه نشان دهنده رفاه دو ملت و بهره مندی از فضای سرمایهگذاری در سلطاننشین عمان است؛ به گونهای که ارزش مبادلات تجاری را به سطوحی بالاتر از آنچه به دست آمده است، افزایش میدهد و تاثیر این همکاری بر بخش خصوصی دو کشور منعکس می شود زیرا این بخش که بر افزایش منافع آن به شکلی که با تفاهم ایران و عمان همخوانی داشته باشد حساب بازکرده است، منعکس میشود.