۷ خرداد ۱۴۰۲، ۱۲:۲۷
کد خبرنگار: 893
کد خبر: 85124277
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انتظارات بخش خصوصی ایران و عمان از مذاکرات تهران

۷ خرداد ۱۴۰۲، ۱۲:۲۷
کد خبر: 85124277
انتظارات بخش خصوصی ایران و عمان از مذاکرات تهران

تهران - ایرنا - تعدادی از مقامات بخش خصوصی و بازرگانان در عمان و جمهوری اسلامی ایران تاکید کردند که سفر سلطان «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان به جمهوری اسلامی ایران در کانون توجه بخش خصوصی دو کشور قرار دارد زیرا آنها انتظار دارند که این سفر به تقویت حرکت بازرگانی و سرمایه گذاری و افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور کمک کند.

به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه خبری «شؤون عمان»، «فیصل بن عبدالله الرواس» رئیس هیات مدیره اتاق بازرگانی و صنایع عمان در این باره گفت: بخش خصوصی به سفر سلطان هیثم بن طارق به جمهوری اسلامی ایران بسیار خوشبین است و انتظار دارد که در مذاکرات دو طرف جنبه اقتصادی در اولویت قرار داشته باشد.

وی با بیان اینکه روابط تاریخی بین عمان و جمهوری اسلامی ایران موجب تسهیل روند امضای بیشتر تفاهم نامه‌های اقتصادی بین دو کشور می‌شود، اظهار داشت که اتاق بازرگانی و صنایع عمان با همکاری وزارت تجارت، صنعت و تشویق سرمایه‌گذاری، ابتکارات و تسهیلات بسیاری را برای سرمایه‌گذاران خارجی به‌ویژه ایرانیان فراهم کرده است تا بتوانند آزادانه به تجارت بپردازند.

رئیس هیات مدیره اتاق بازرگانی و صنایع عمان اشاره کرد که مبادلات تجاری بین سلطان‌نشین عمان و جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۲ با جهش زیاد به حدود دو میلیارد دلار افزایش یافت و این در حالی است که تعداد شرکت‌های عمانی که سرمایه گذاران ایرانی در آن مشارکت دارند از یک هزار و ۸۰۰ شرکت فراتر رفته است.

وی پیش بینی کرد که در این سفر علاوه بر توافقنامه‌هایی که به زودی رونمایی می‌شود، پرونده‌های اقتصادی نیز باز شود

فیصل بن عبدالله الرواس ابراز امیدواری کرد که این امر به افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور که طی دو سال گذشته تقریباً سه برابر شده است، منجر شود.

وی با بیان اینکه لغو روادید سفر بین اتباع ایران و عمان نقش مهمی در ارتقای گردشگری شهروندان دو کشور دارد، اشاره کرد که وزارت بازرگانی، صنعت و تشویق سرمایه‌گذاری و اتاق بازرگانی و صنایع عمان همه حمایت‌های خود را از سرمایه گذاران خارجی با هدف افزایش سرمایه‌گذاری و تبادل تجاری انجام خواهد داد.

در این پیوند، «جمال رازقی» رئیس طرف ایرانی در شورای بازرگانی ایران و عمان اظهار امیدواری کرد که سفر تاریخی سلطان هیثم بن طارق به جمهوری اسلامی ایران و دیدار با مقامات ایرانی اهداف دو ملت برادر را محقق و زمینه‌های همکاری‌های اقتصادی، تجاری، علمی و پزشکی بین دو کشور را فراهم کند.

وی در گفت و گو با خبرگزاری عمان گفت: جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد حجم مبادلات تجاری با عمان به ۵ میلیارد دلار افزایش یابد و این هدف به عنوان فرصت‌های مبادلات تجاری بین ایران و عمان در دسترس است.

رئیس طرف ایرانی در شورای بازرگانی ایران و عمان گفت: ایران به عمان به عنوان یک بازار اقتصادی نگاه نمی‌کند بلکه به عنوان یک شریک استراتژیک و بسیار مهم نگاه می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ترویج سرمایه‌گذاری‌های مشترک و ایجاد سازوکارهای دقیق برای تسریع در روندهای اجرایی سرمایه‌گذاری موجب دوام و استحکام این روابط تجاری خواهد شد، افزود: آنچه امروز تجار دو کشور در زمینه همکاری، مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری‌های مشترک شاهد آن هستند تنها ثمره روابط مستحکمی است که توسط دولت‌های دو کشور دوست در سال‌های گذشته برقرار شده است.

جمال رازقی بر اهمیت نقش بخش خصوصی در دو کشور و لزوم تداوم ارتباط و هماهنگی بین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق بازرگانی و صنایع عمان برای افزایش سطح مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری بین عمان و جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

همچنین «رائد بن محمد الشحی» بازرگان عمانی در گفت و گو با خبرگزاری این کشور با اشاره به اینکه پرونده‌های همکاری، تسهیلات و مشوق‌های زیادی وجود دارد که این سفر انگیزه‌ای قوی برای تکمیل آن خواهد بود، گفت: سفر «هیثم بن طارق» سلطان عمان به جمهوری اسلامی ایران تجلی روابط تاریخی دو کشور همسایه و توسعه همکاری‌های مشترک و تبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری بین دو کشور دوست است.

وی با اشاره به اینکه جامعه و تجار در استان «مسندم» منتظر راه اندازی خطوط دریایی برای جابجایی مسافران بین بندر «خصب» عمان و بنادر استان هرمزگان ایران در آینده نزدیک هستند، اظهار داشت: تمامی مراحل و امکانات از طرف عمانی تکمیل شده و به محض تکمیل این مراحل و امکانات از سوی طرف ایرانی عملیات آغاز خواهد شد.

الشحی تاکید کرد که این خطوط دریایی باعث افزایش تردد مسافران و گردشگران بین دو کشور می‌شود و به دنبال آن، خطوط دریایی برای حمل و نقل کالاهایی که از معاهده عشق آباد منتفع می‌شوند، فعال خواهد شد و در نتیجه بر حجم تردد مسافران و مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری بین دو کشور افزوده می‌شود.

رئیس اسبق اتاق بازرگانی ایران و کارآفرینان ایرانی در حوزه خدمات فنی و مهندسی نیز تاکید کرد که به رغم اهمیت فوق‌العاده بعد اقتصادی به عنوان یکی از ثمرات روابط نزدیک بین جمهوری اسلامی ایران و سلطان‌نشین عمان به ویژه با وجود توافقات اقتصادی و خروجی‌های مهمی که دو کشور را به هم پیوند می‌دهد اما در این زمینه دو طرف باید همچنان انتظارات بیشتری داشته باشند.

«محسن ضرابی» به خبرگزاری عمان ابراز عقیده کرد: مبادلات تجاری، سرمایه‌گذاری و مشارکت اقتصادی همچنان متناسب با روابط متمایز بین دو کشور نیست بنابراین، روند مبادلات تجاری برای تحقق آینده اقتصادی که وعده داده شده است، نیازمند توسعه است.

وی تاکید کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از شرکت‌های ایرانی و عمانی در هر دو کشور برای تسهیل سرمایه‌گذاری حمایت می‌کند و تعداد شرکت‌هایی که طرح‌های خود را بین دو کشور تاسیس می‌کنند، بطور مستمر در حال افزایش است.

محسن ضرابی رفع مشکلات پیش روی صاحبان مشاغل، حل مسائل بانکی و زیرساختی و سایر چالش‌هایی که بر سر راه تداوم رشد سطح مبادلات تجاری وجوددارد را ضروری دانست و خواستار برطرف شدن آن‌ها شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha