اردبیل - ایرنا - فرماندار بیله‌سوار گفت: بر اساس پیش‌بینی کارشناسان بخش کشاورزی، امسال حدود ۶۵ تا ۷۰ هزار تن گندم از کشاورزان این شهرستان خریداری خواهد شد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا ، صاحبعلی اصغری در جلسه بررسی خرید محصولات کشاورزی که با حضور مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل برگزار شد، با اعلام این خبر اظهار کرد: ۱۲ مرکز خرید گندم از ۱۵ خرداد فعالیت خود را آغاز خواهند کرد که از این تعداد ۶ مرکز متعلق به مرکز تعاون روستایی و ۶ مرکز هم متعلق به بخش خصوصی است.

فرماندار بیله‌سوار یادآورشد: همچنین بر اساس تمهیدات اتخاذ شده سیلوی روح‌کندی از فردا محصول کشاورزان را خریداری خواهد کرد.

وی در خصوص قیمت گندم هم گفت: قیمت خرید گندم به ازای هر کیلوگرم ۱۱۵ هزار ریال است. علاوه بر این ۱۵ هزار ریال یارانه تولید گندم و ۲۰ هزار ریال هم تشویقی است و هر کیلوگرم گندم ۱۵۰ هزار ریال خریداری خواهد شد.

اصغری اضافه کرد: رطوبت گندم قابل خرید در سایر استان‌ها و شهرستان‌ها ۱۲ درصد و در شهرستان بیله‌سوار ۱۴ درصد پیش‌بینی شده است و در صورت داشتن رطوبت بالاتر از این میزان گندم خریداری نخواهد شد.

فرماندار همچنین گفت: در راستای پیشگیری از وقوع هرگونه آتش‌سوزی و بروز خسارت احتمالی، اکیپ مهار آتش‌سوزی در پمپاژ شماره هشت پیش‌بینی شده است.

وی افزود: خشکسالی امسال خسارت‌های جبران‌ناپذیری به کشاورزی بیله‌سوار به‌ویژه محصول گندم وارد شده است که در این راستا جلسات متعددی با حضور مدیران مربوطه برگزار و تمهیداتی برای حمایت از کشاورزان اتخاذ شده است.

اصغری اضافه کرد: از مجموع ۱۳۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی بیله‌سوار، ۸۰ هزار هکتار به کشت گندم، ۹ هزار و ۵۰۰ هکتار به کشت عدس و حبوبات، ۱۲ هزار و ۳۰۰ هکتار به کشت جو و یک هزار و ۳۳۵ هکتار به کشت کلزا اختصاص یافته است.

فرماندار بیله‌سوار با بیان اینکه امسال محصول جو به صورت توافقی خریداری خواهد شد، گفت: امسال یک مرکز برای خرید دانه‌های روغنی کلزا پیش‌بینی شده است که از این هفته خرید خود را آغاز خواهد کرد.

بر اساس این گزارش ، علی نوبخت مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل هم در این نشست اظهار کرد: قیمت خرید تضمینی گندم نسبت به سال گذشته ۲۳ درصدی داشته است و هر کیلوگرم گندم ۱۵۰ هزار ریال با لحاظ کردن یک درصد افت مفید و چهار درصد افت غیرمفید خریداری می‌شود.

وی با بیان اینکه نگهداری گندم در انبار بدون ثبت در سامانه، قاچاق محسوب شده و علاوه بر مصادره آن به نفع دولت، به تعزیرات معرفی خواهد شد، گفت: کشاورزانی که می‌خواهند محصول تولیدی خود را تحویل بدهند حتما باید اطلاعات خود را در سامانه پهنه‌بندی وزارت جهاد کشاورزی ثبت و یا بروز رسانی کنند.