سید محسن شالفروشان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار افزود: شاخص شدت خشکسالی SPEI استانهای کشور از سوی مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی اعلام میشود.
وی با اشاره به اینکه خراسان رضوی در رتبه نخست جدول خشکسالی کشور قرار دارد، بیان کرد: استانهای سمنان، قزوین، سیستان و بلوچستان و تهران از نظر کاهش بارندگی نسبت به مدت مشابه دوره آماری در ردههای پس از خراسان رضوی قرار دارند.
رییس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار داشت: طی هشت ماه گذشته از سال زراعی جاری (مهر پارسال تا اردیبهشت ماه امسال) تجربه کاهش شدید بارندگی در این استان گزارش شده که این موضوع وضعیت خراسان رضوی در مقایسه با سایر استانهای کشور را بسیار نامناسب و بحرانی ساخته است.
وی افزود: طبق بررسی های انجام شده میزان کاهش بارندگی در استان خراسان رضوی طی سال زراعی جاری ۲.۵ برابر میانگین کاهش بارندگی در سایر استانهای کشور است.
به گفته وی، میانگین کاهش بارندگی در کشور طی هشت ماه گذشته از سال زراعی جاری ۲۰.۵ درصد است که در خراسان رضوی این کاهش ۵۲ درصد می باشد.
شالفروشان خاطر نشان کرد: طی هشت ماه گذشته از شروع سال زراعی جاری میزان بارش نرمال در دوره آماری بلند مدت باید ۱۹۷ میلی متر باشد اما شاهد ثبت حدود ۹۵ میلی متر بارندگی بودهایم که نشان از عقب ماندگی در بارش به میزان ۱۰۲ میلی متر دارد.
بیش از ۳۳۸ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی خراسان رضوی فعالیت دارند و حجم تولید سالانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی این استان هشت میلیون تن است. همچنین دو میلیون و ۱۳۸ هزار هکتار عرصه مستعد کشاورزی در خراسان رضوی وجود دارد. سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین در این استان زیر کشت ۸۳ نوع محصول می رود که ۹۰۰ هزار هکتار از این سطح مربوط به زراعت و ۳۰۰ هزار هکتار آن باغ است.