حسین اسماعیلیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان بارندگی در مشهد در سال آبی جاری (از مهر ماه ۱۴۰۱ تاکنون) ۶۶ میلیمتر بوده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته نیز ۵۰ درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به افزایش میانگین دمای هوا در خراسان رضوی خاطر نشان کرد: میانگین دمای هوای استان طی هفت ماه گذشته ۱.۳ درجه سلسیوس افزایش یافته که رقم بالایی است.
اسماعیلیان گفت: ممکن است در تابستان امسال با افزایش دمای هوای مواجه باشیم و این موضوع نیز منجر به افزایش مصرف خواهد شد.
وی بیان کرد: در شرایط کاهش ۷۰ درصدی بارندگی باید مصارف غیرضروری حداقل ۵۰ درصد کاهش یابد که این موضوع قابل تحقق است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد اضافه کرد: سرانه مصرف خانگی در این کلانشهر به ازای هر شهروند ۱۲۵ لیتر در شبانه روز است و طبق استاندارد مصرف در شرایط حاد این میزان تا ۷۰ لیتر قابل کاهش است و هیچ خللی در مصارف شرب و بهداشتی ایجاد نمی کند.
وی ادامه داد: کولرهای آبی بسیار پرمصرف هستند و در صورت روشن بودن در بازه زمانی۲۴ ساعته، ۶۰۰ لیتر آب مصرف می کنند که معادل سرانه مصرف روزانه پنج نفر است، لذا شهروندان باید مدیریت کنند تا در ساعات گرم روز از کولرهای آبی استفاده کنند.
٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است، ارائه خدمات آب و فاضلاب به شهر مشهد و ۳۰۰ روستا در این شهرستان برعهده شرکت آب و فاضلاب مشهد است.
نظر شما