به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مهدی عبد یزدان مدیرعامل شرکت مهندسی سطح سوین پلاسما، توسعه پوششهای نانولایه و نانوکامپوزیت به روش پی وی دی را زمینه تحقیقاتی این شرکت ذکر کرد و گفت: دستاورد این شرکت ساخت دستگاه لایه نشانی پوششهای فوق سخت با فناوری هیبریدی و ارائه خدمات پوششدهی سخت و مقاوم به سایش است.
وی خاطرنشان کرد: پوشش پی وی دی، گروهی از پوششهای لایه نازک است که در محفظه خلأ و از طریق تبخیر عناصر فلزی و رسوب نانوذرات حاصل از پلاسما روی قطعه ایجاد میشود.
این محقق با بیان اینکه این پوششها به علت ضخامت کم، عموماً باعث تغییر ابعادی قطعه نشده و میتواند خواص مورد نظر از لحاظ سختی، مقاومت سایشی و مقاومت به خوردگی را در قطعه ایجاد کند، اظهار داشت: در طی فرایند انباشت بخار فیزیکی یا بهطور خلاصه پی وی دی، یک ماده از یک فاز جامد یا مایع به فاز بخار تبدیل میشود و سپس دوباره به صورت یک لایه نازک در یک فاز جامد و یا مایع بر روی سطح انباشته میشود.
عبد یزدان به کاربرد این روش در ایجاد پوششهای فوق سخت روی سطوح اشاره کرد و ادامه داد: در لایه نشانی با استفاده از فناوری پی وی دی، پوششهای مقاوم و با کیفیت بسیار بالا ایجاد میشود. این روش تا کنون جز کاراترین و پیشرفتهترین روشهای ایجاد لایه روی سطوح به شمار میرود.
وی تصریح کرد: با توجه به نیاز کشور در این حوزه شرکت مهندسی سطح سوین پلاسما تصمیم به تولید این محصول گرفته و بهعنوان اولین مجموعه توسعهدهنده پوششهای نانولایه و نانوکامپوزیت به روش پی وی دی در حال حاضر بهعنوان بزرگترین مرکز خدمات پوششهای فوق سخت به این روش در ایران فعالیت میکند.
این فناور درخصوص اهمیت این پوششهاگفت: کاربرد پوششها در جهت افزایش عمر قطعات صنعتی در برابر سایش و خوردگی است و عمده مشتریان صنایع خودرو، نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع هوا فضا هستند.
عبد یزدان با بیان اینکه این محصولات نمونه داخلی دارند، گفت: وجه تمایز آن کیفیت بهتر و دوام بالاتر و تنوع پوششها نسبت به نمونههای داخلی و قیمت پایینتر نسبت به نمونههای خارجی است؛ چرا که مواد اولیه با قیمت پایینتری تهیه و فرآوری میشود که زمینه را برای پایینتر بودن هزینه تمام شده محصول ساخت این شرکت دانشبنیان فراهم میکند.
وی درخصوص اشتغالزایی توسط این محصول دانشبنیان هم اظهار داشت: در صورت ایجاد ثبات در صنعت میتوان تا ۲۰ نفر نیرو جذب و کارآفرینی کرد.