به گزارش روز شنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مصطفی مقداری مدیرعامل این شرکت فناور گفت: بهبود مقاومت به سایش ایجاد شده بر قالبهای اکستروژن برای تولید کرکره آلومینیومی با استفاده از نانوپوششهای سخت و فوق سخت تولید این شرکت، باعث افزایش میزان تولیدات شرکتهای تولیدکننده و استقبال آنها شده است.
وی خاطرنشان کرد: قالبهای اکستروژن آلومینیوم که برای تولید پروفیلهای آلومینیومی از جمله پروفیل کرکره و درب و پنجره ساختمانی استفاده میشود، به شدت تحت سایش قرار دارند و با گذشت زمان دچار گشادشدگی قالب شده و قالب از رده خارج میشود، با استفاده از فناوری نانوپوشش سخت این امکان وجود دارد که میزان تولیدات شرکت افزایش یابد.
این فناور ادامه داد: برخی شرکتها برای کاهش اصطکاک از روانکنندههای گرافیتی استفاده میکنند، این در حالی است که در پوششهای تولیدی علاوه بر ضدسایش بودن پوششها یک لایه از پوشش خودروان کار بر پایه کربن بر سطح خارجی قالب اعمال شده و موجب کاهش شدید اصطکاک بین پروفیل تولید شده و قالب اکستروژن خواهد شد.
مقداری افزود: نانوپوششهای سخت و روانکار تولید شده در شرکت بر پایه روش هیبریدی رسوبگذاری فیزیکی از فاز بخار (PVD) و رسوبگذاری شیمیایی از فاز بخار به کمک پلاسما (PACVD) تولید شده است، پوشش ضدسایش از جنس ترکیبات نیتریدی با سختی در حدود ۹۰ راکول سی و جنس پوشش خودروانکار بر پایه ترکیبات کربنی است.
وی با یادآوری اینکه شرکت به صورت متداول ارایه خدمات پوششدهی به شرکتهای مرتبط با صنعت ساختمان اعم از تولیدکنندگان کرکره، درب و پنجره آلومیینومی و پروفیلهای آلومینیومی است، گفت: قالبهای اکستروژن مقاوم شده با نانوپوشش ضدسایش و خودروانکار نسبت به قالبهای متداول که صرفا با روش نیتراسیون مقاوم می شوند عمرکاری سه برابری را نشان میدهد.
مدیرعامل این شرکت فناور تصریح کرد: همچنین با این پوشش امکان خواب دستگاه به حداقل رسیده و توقف تولید که در اثر گیر کردن آلومینیوم بوجود میآید، به حداقل میرسد، از این رو طبق ارزیابیهای انجام شده با پرداخت هزینه ۱۰ درصدی قیمت قالب، امکان افزایش سه برابری عمر قالب وجود دارد.
نظر شما