به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نمایشگاه که شامگاه سهشنبه در حسینیه بنی فاطمه ورامین گشایش یافت، اسناد تاریخی مربوط به قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ مردم دشت ورامین شامل مکاتبات ساواک، اسناد محرمانه رژیم طاغوتی پهلوی، اسناد باقیمانده از حاضران و شاهدان عینی، تصاویر قدیمی و بریده جراید آن دوران در معرض دید عموم مردم قرار گرفته است.
در بخشی از این اسناد، اسامی افرادی که در حادثه قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ از جمله کارگران فعال در مناطق مختلف شهرستانهای ورامین، قرچک و پیشوا مجروح شده بودند آورده شده و محل بستری شدن آنان در بیمارستانهای مختلف برای زیر نظر بودن توسط عوامل ساواک آورده شده است.
همچنین در بخشی از این اسناد، با گذشت ۶ ماه پس از حادثه قیام خونین ۱۵ خرداد گروهی از ساواک در منطقه ورامین حضور پیدا کرده و جوانب مختلف قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲ را مورد بررسی قرار دادند.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه، صدها سند تاریخی مکتوب از نامهنگاری ساواک با دربار، اسناد مربوط به قیام خونین ۱۵ خرداد و روزشمار شکلگیری این قیام خونین درمعرض دید عموم مردم قرار گرفته است.
سیدمحسن محمودی افزود: بر اساس اسناد موجود، در قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ بیش از پنج هزار نفر از مردم دشت ورامین از پیشوا، ورامین، روستای محمدآباد عربها و مناطق اطراف حضور داشته و برای حمایت از امام خمینی(ره) به سمت تهران حرکت کردند که خون پاک این شهدا در پل باقرآباد به دست عوامل سفاک رژیم ستمشاهی به زمین ریخته شد.
در جریان قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ مردم ورامین، هفت جوان به نام های سیدمرتضی طباطبایی، حسن خانی، عزت الله رجبی، امیرهوشنگ معصومشاهی، جعفر عرب مقصودی، مسیب مهابادی و ابوالقاسم اردستانی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
نمایشگاه اسناد ۱۵ خرداد تا روز ۱۳ خرداد در حسینیه بنیفاطمه ورامین واقع در خیابان شهدا پذیرای عموم مردم است.
ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.