به گزارش خبرنگار ایرنا، سید رضا تقوی شامگاه شنبه در آیین اختتامیه نمایشگاه اسناد تاریخی قیام ۱۵ خرداد که در حسینیه بنیفاطمه(س) ورامین برگزار شد، اظهار داشت: شهیدان قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲، آغازگران راه انقلاب اسلامی بودند و سرفصل تاریخ انقلاب را با حماسهای که با خون خود آفریدند باز کرده و بزرگی و بزرگواری ایران اسلامی را به ما هدیه دادند.
وی افزود: یکی از رسالتهای مردم و مسوولان در این مناسبتها، یادآوری حقایق انقلاب اسلامی برای نسل جدید و آیندهساز ایران اسلامی است تا آنان با پشتوانه قوی، بتوانند آینده این کشور را ترسیم کرده و رقم بزنند که این عین عمل به جهاد تبیین مد نظر رهبر معظم انقلاب است.
وی تصریح کرد: در مقابل نسل جدید و جوان کشور نیز باید به خواندن و مرور تاریخ گذشتگان خود اهتمام ویژه داشته باشند تا بدانند آرامش و عزت امروز ایران اسلامی حاصل چه رخدادهایی در کشور بوده و چه جوانانی جان خود را در مسیر پیروزی انقلاب فدا کردهاند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاریخ را عبرتآموز برای انسانها یاد کرد و افزود: تاریخ عبرتهای فراوانی دارد که به انسان آگاهی میبخشد، گرامیداشت ایامالله از اهمیت به سزایی برخوردار است و بر اساس نظر بزرگان در تاریخ، مایه حیات وجود دارد و استفاده از آن میتوان مسیر و راه صحیح را پیدا کرد.
تقوی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ مردم دشت ورامین گفت: قیام مردم دشت ورامین و جنایت جنایتکاران علیه مردم این دیار، فصل تازهای از تاریخ این دیار است و تاریخسازان این رویداد که تحولی شگرف در این منطقه بوجود آوردند قهرمان این حادثه هستند.
وی تصریح کرد: شهدای دشت ورامین جزو تاریخ سازان ایران اسلامی بودند که پیشرو و سردمدار این حرکت که امتی را هدایت کرد، امام خمینی(ره) بود و شناختن رهبر در این مقوله برای نسل جدید یک امتیاز شناختی است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: جرقه اصلی قیام در فیضیه قم زده شد و امام با زمانشناسی از عزای امام حسین(ع) به نفع اسلام استفاده کرد و انقلاب را از دالان عاشورا آغاز نمود، محتوای انقلاب اسلامی ملت ایران عاشورایی شد و این حرکت که از عزای سید و سالار شهیدان آغاز شد، نهضت را به نام نهضت حسینی ثبت کرد.
رییس فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی افزود: مردم ورامین پیشگامی و پیشرانی را در انقلاب به نام خود ثبت کرده و شهدای این قیام، به الگوی برای آگاهی بخشی همه نسل ها تبدیل شدند که در گام دوم انقلاب اسلامی که با محوریت جوانان است، این الگو سرمایه عظیم کشور محسوب میشود.
بصیرت مردم دشت ورامین موجب شکل گیری قیام ۱۵ خرداد شد
یادگار هشت سال دفاع مقدس نیز در این مراسم اظهار داشت: شهدای قیام ۱۵خرداد با بصیریت خود آغازگر نهضتی شدند که سرآغاز پیروزی انقلاب اسلامی شد.
امیر سرتیپ ناصر آراسته افزود: بصیرت دینی، با خود بینش سیاسی به همراه دارد و این بینش سیاسی به دلیل آن که به صورت عملی در رفتار قیامکنندگان ۱۵ خرداد شکل گرفت، قیامی را شکل دادند که منجر به ظهور انقلاب اسلامی در عصر حاضر شد.
وی تصریح کرد: شهدای قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲ تنها با هدف الهی وارد میدان مبارزه با رژیم ستمشاهی شدند و برای این حرکت، هیچ امتیازی را خواستار نبودند، قیامی که اثرات و ثمرات آن را در می توان در دوران هشت سال دفاع مقدس به خوبی مشاهده کرد.
آراسته با گرامیداشت یاد و خاطره بنیانگذار انقلاب اسلامی گفت: امام راحل نه تنها در دوران مبارزات انقلابی که در دوران هشت سال دفاع مقدس، رهبری و هدایت جامعه را به خوبی به نمایش گذاشتند و با آن که ایشان هیچگاه دورههای نظامی را طی نکرده بودند ولی با دستوراتی که از متن دین برآمده بود، تمامی تهاجمات دشمن را خنثی کرد.
وی توکل بر خدا را یکی از شاخصههای اصلی امام راحل در زندگی شخصی و سیاسی اعلام کرد و افزود: کلید اصلی دستورات و فرامین امام خمینی(ره)، توکل بر خداوند متعال بود، اندیشهای که امروز در اندیشه رهبر معظم انقلاب متبلور شده است.
به گزارش ایرنا، در قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲، مردم شهرستانهای ورامین و پیشوا با اطلاع از دستگیری امام راحل پای پیاده و کفن پوش به سمت تهران به حرکت در آمدند در این مسیر هفت تن از جوانان این دیار به نامهای سید مرتضی طباطبایی، حسن خانی، عزت الله رجبی، امیرهوشنگ ، معصومشاهی، جعفر عرب مقصودی، مسیب مهابادی و ابوالقاسم اردستانی در پل تاریخی باقرآباد به دست نیروهای رژیم شاهنشاهی به شهادت رسیدند.
در نمایشگاه اسناد قیام ۱۵ خرداد صدها سند مکتوب در خصوص این قیام در معرض دید عموم مردم قرار گرفت.
ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
نظر شما