به گزارش خبرنگار ایرنا، اسدالله عباسی عصر امروز "جهارشنبه" به منظور بررسی آخرین وضعیت آبرسانی شالیزارها با حضور در روستای امشه از توابع بخش سنگر شهرستان رشت با کشاورزان و میرابهای منطقه گفت وگو کرد.
وی در ادامه این بازدید در جمع خبرنگاران با اشاره به مشکلات آب کشاورزی در سال گذشته اظهار کرد: امسال هم مانند پارسال شاهد کاهش میزان بارندگی و ذخیره حجم آب سدسپیدرود هستیم که این مهم برای جلوگیری از مشکلات کمآبی مدیریت می شود.
وی با بیان اینکه کشت و کار در اراضی شالیزاری بر اساس تقویم زراعی در گیلان در حال انجام است، افزود: تاکنون حدود ۲۳۴ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان زیر کشت برنج رفته و اراضی کمی برای نشاء مانده که عمومابخش هایی از شهرستان رودبار است که همواره با تاخیر کشت در این منطقه انجام می شود.
نماینده عالی دولت در استان گیلان در ادامه با تاکید بر ضرورت افزایش بهرهوری آب وخاک خاطر نشان کرد: جهاد کشاورزی به عنوان متولی و راهنما باید کشت دوم را برای افزایش درآمد کشاورزان ترویج دهد.
وی با اشاره به عدم عرضه برنج در سال زراعی گذشته توسط عده ای از کشاورزان و صاحبان برنجکوبی ها به منظور افزایش قیمت اظهار کرد: دولت برای کمک به این کشاورزان وارد عمل شده به این منظور هماکنون خرید برنج به ویژه ارقام پرمحصول را از مازندران آغاز کرده است.
استاندار گیلان با بیان اینکه قراراست تا در نشستی با معاون وزیر جهاد کشاورزی این موضوع برای گیلان نیز بررسی شود، اضافه کرد: دولت تا سه ماه بعد از برداشت برنج، واردات این محصول را انجام نمی دهد تا میزان تولیدات را ارزیابی و برنج مورد نیاز را وارد کند.
وی بیان داشت: تمام تلاش ها در حوزه کشاورزی به منظور حفظ عرصه های کشاورزی و مقرون به صرفه بودن کشت و کار برای کشاورزان است.
استاندار گیلان با اشاره به اجرای کشت مستقیم نشاء برنج (بدون مراحل خزانه گیری) اظهار کرد: این روش سال گذشته در شهرستان ماسال اجرا شد و امسال نیز در مزرعه ای با همراهی و همکاری گروه جهادی در منطقه سنگر انجام شده است.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و نیز رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در استان هم کیفی شامل هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
طبق گزارشهای مربوط به ذخیره آب سد سفیدرورد، شالیکاران گیلان همانند پارسال، سال زراعی سختی را پیش رو دارند که به تاکید مسئولان برای عبور از این وضعیت راهی جز همکاری کشاورزان با مسئولان استان از جمله جهادکشاورزی و آب منطقهای و ضرورت توجه به تقویم زراعی نیست. بیشتر بخوانید: تقویم زراعی؛ نقشه راه و راهکاری برای عبور از تنش آبی در گیلان