۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۵:۴۱
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 85094432
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

آیین آغاز کشت مکانیزه برنج در گیلان برگزار شد

۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۵:۴۱
کد خبر: 85094432
آیین آغاز کشت مکانیزه برنج در گیلان برگزار شد

رشت - ایرنا - آیین آغاز کشت مکانیزه برنج امروز "پنجشنبه" در گیلان در روستای مُلک جهان بخش شاندرمن شهرستان ماسال برگزار شد.

به گزارش ایرنا ، این آیین در اراضی شالیزاری یکی از کشاورزان به مساحت ۱۵ هکتار و با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در حالی برگزار شد که وی در جمع خبرنگاران به اهمیت توجه شالیکاران به تقویم زراعی تاکید کرد و گفت: مالک این اراضی شالیزاری بر اساس تقویم زراعی و با رعایت تمام اصول مربوط به کشاورزی کار خود را آغاز کرده است.

صالح محمدی با تاکید بر ضرورت بهره گیری کشاورزان از رویکردهای علمی و لزوم توجه آنان به توصیه‌های کارشناسان اظهار کرد: با توجه به اینکه زراعت برنج اصلی‌ترین فعالیت کشاورزی گیلان است که دومین استان تولید کننده محصول برنج در کشور می باشد و برای حفظ کمیت و کیفیت این محصول رعایت اصول فنی در کشت اهمیت بسزایی دارد.

وی با اشاره به مشکلات مربوط به تنش آبی در سال زراعی جدید خاطر نشان کرد: امسال به دلیل شرایط خاص آب و هوایی و کاهش نزولات جوی در پاییز و زمستان سال گذشته و آورد سدها از جمله منجیل و رودخانه‌ها ضروریست تا تقویم زراعی و توصیه‌های کارشناسان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از تمامی شالیکاران خواست تا آماده‌سازی زمین، شخم اولیه، خزانه‌گیری و نشاء برنج را طبق تقویم زراعی انجام دهند و همکاری لازم را برای مدیریت بهینه آب کشاورزی داشته باشند.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از بذرهای گواهی شده برنج "برای خزانه گیری" اظهار کرد: بهره گیری از روش مکانیزاسیون برای کاهش هزینه ها و سهولت انجام کار نیز باید بیش از گذشته مورد توجه شالیکاران باشد.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و نیز رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌ های کشت شده برنج در استان هم کیفی شامل هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

بر اساس اعلام جهاد کشاورزی گیلان از ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان پیش بینی می شود که افزون بر ۱۳۵ هزار هکتار زیر کشت دوم انواع محصولات کشاورزی برود که راتون یکی از این محصولات در کشت دوم است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از شالیکاران استان خواست تا کشت و کار برنج را بر اساس تقویم زراعی تدوین شده انجام دهند تا دچار مشکل نشوند. برنجکاران گیلان بر اساس تقویم زراعی کشت و کار کنند

استاندار گیلان: شالیکاران نگران واردات برنج در فصل برداشت نباشند

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha