به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی روز پنجشنبه در نشست شورای سیاستگذاری برنامه ملی آبادیران، با اشاره به رسالت این برنامه ملی در تحقق رویکرد مردمی سازی اقتصاد، گفت: رهبری بر اقتصاد به عنوان رکن تحول تاکید دارند و در امر مردمیسازی اقتصاد، محور و مصداق را اقتصاد دانشبنیان دانستند. اگر بخواهیم اقتصاد مردمی محقق شود باید کار را به مردم جمعیتهای کمتر برخوردار که همواره همراه انقلاب هستند و نظام جمهوری اسلامی بر حمایت از این قشر تاکید دارد، محول کنیم.
وی با بیان اینکه مردم مناطق کمتر برخوردار و محروم، از ظرفیت بسیار بالایی برای تحقق مردمیسازی و دانشبنیان شدن اقتصاد برخوردار هستند، ادامه داد: مردم باید حس کنند که در ازای هزینهها برای دانش و فناوری، نتیجهای کسب کردهاند تا زمانی که مردم و محیط جامعه احساس نکنند که علم و فناوری ارزش آفرین است، حمایتهای مردمی به ویژه در اقتصاد دانش بنیان، پای کار نخواهد آمد .
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری گفت: از آن جا که در همه بخشها همراهی مردمی اثربخش و راهگشا بوده است در تحقق اقتصاد دانشبنیان نیز نیازمند همراهی و ایجاد زمینه برای جلب مشارکت جامعه به ویژه در مناطق کمتر برخوردار هستیم.
رییس بنیاد ملی نخبگان، دفاع مقدس را مصداق نقشآفرینی کلیدی و اثرگذار مردم دانست و افزود: مبنای دفاع مقدس، حضور و نقش آفرینی مردم بود؛ همه می دانیم دفاع مقدس را مردم مدیریت کردند و در طول جنگ تحمیلی هشت ساله، مردم بودند که ایران و انقلاب اسلامی را صیانت کردند. امروز خط مقدم جبهه دفاعی کشور اقتصاد است و اقتصاد دانشبنیان جایگاهی راهبردی در این نبرد نامتوازن و نامتقارن دارد، باید برای کارآمد شدن اقتصاد دانش بنیان، مشارکت مردم به ویژه در مناطق محروم و کمتر برخوردار را به این حوزه جلب کنیم.
دهقانی ادامه داد: «آبادیران» از این حیث یک برنامه ملی است که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان تنها بخشی از آن است و قصد دارد ظرفیت های مناطق محروم را در عرصه اقتصاد دانشبنیان شکوفا کند، اما برای تحقق این برنامه ملی و بلندمدت باید تمامی بخشهای اثرگذار کشور کمککار و همراه این امر راهبردی باشند.
ارایه دستاوردهای ۳۰۰ شرکت در نمایشگاه آبادیران
رضا اسدیفرد معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان و رییس نمایشگاه آبادیران نیز در این نشست با تاکید بر نقش این رویداد در توسعه عدالتمحور و متناسب با ظرفیتهای مناطق کمتر برخوردار گفت: نمایشگاه آبادایران یک گام ملی در راستای حمایت از ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده با استفاده از ظرفیتهای مناطق محروم و کمتر برخوردار است.
اسدیفرد ادامه داد: نمایشگاه آبادیران در پنج محور اصلی شامل مسکن، کشاورزی و دامپروری و شیلات، ماشینآلات صنایع کوچک، سلامت و بهداشت و توانبخشی و فناوریهای آموزشی برگزار می شود..
اسدی فرد ادامه داد: حدود ۵۰۰ شرکت دارای ظرفیت هستند که از این تعداد، ۳۰۰ شرکت حاضر شده اند، دستاوردهایشان را به این نمایشگاه بیاورند.
نشست شورای سیاستگذاری برنامه ملی آبادیران روز پنجشنبه با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری و اعضای این شورا برگزار شد.
نمایشگاه فناوریها و محصولات محرومیت زدا (آبادیران) توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و با هدف کمک به توسعه مناطق محروم از طریق معرفی ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور برای پاسخ به چالشها و ایجاد اشتغال پایدار و همچنین توسعه بازار و تسهیل خرید کالا و خدمات این شرکت ها جهت محرومیتزدایی با مشارکت «بنیاد مستضعان»، «کمیته امداد امام خمینی» و «ستاد اجرایی فرمان امام» از ۲۳ تا ۲۵ خرداد ماه در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.