محسن اسلامی ورکی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با توضیح این نکته که مودیان جدید شناسایی شده با پرکردن اظهارنامه مالیاتی به چرخه وصول مالیات استان وارد شدند، افزود : سال گذشته ۲۵۷هزار اظهار نامه مالیاتی تسلیم سازمان مالیات استان شده است که ۱۸۸هزار اظهار نامه برابر با ۷۳درصد مشمول مزایای تبصره ماده ۱۰۰ شدند.
وی با بیان این که رصد و پایش خرید و فروش و درآمد مودیان به صورت الکترونیکی انجام می شود، بیان داشت: بنابراین توصیه می شود که مودیان با اظهار نامه دقیق مالیاتی ضمن برخورداری از فرصت معافیت پایه ای مالیاتی از مزایای تبصره ماده ۱۰۰ نیز بهره مند شوند.
اسلامی در عین حال تصریح کرد : اگر اظهار نامه مالیاتی از سوی مودیان دقیق و خلاف واقعیت خرید و فروش و درآمد آنان نباشد، یعنی اطلاعات سامانه رصد ما بیشتر از آن رقم را ثابت کند، نه تنها مودی از مزایای معافیت برخوردار نخواهد شد، بلکه مشمول جریمه نیز می شود.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران به حمایت سازان مالیاتی از اصناف خرد نیز اشاره کرد و اظهار داشت: مودیانی که درآمد سال ۱۴۰۱ آنان تا سقف ۶میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومان بوده باشد، مالیات آنان به صورت مقطوع اعلام شده و در چهار قسط نیز وصول می شود.
وی تاکید کرد : اگر در اظهار نامه این مودیان که تا پایان خرداد ماه فرصت تسلیم آن را به سازمان دارند، خلاف واقعیت خرید و فروش و درآمد آنان باشد، از معافیت تبصره ماده ۱۰۰ بهره مند نخواهند شد.
اسلامی به حمایت سازمان امور مالیاتی از شرکت ها و واحد های تولیدی اشاره کرد و گفت: طبق مقررات این شرکت ها در راستای هدف مهار تورم و رشد تولید، هفت واحد درصد از نرخ مالیات کاهش یافته است.
فعالیت مرکز مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی در مازندران /بیشترین شکایت از پزشکان در گرفتن از وجه نقد و یا کارت به کارت
مدیر کل امور مالیاتی مازندران با ذکر این نکته که در سه سال اخیر با استفاده از سامانه بانکی به خصوص از تراکنش های دستگاه کارتخوان علاوه بر شناسایی مودیان به راحتی میزان خرید و فروش و درآمد آنان قابل رصد است، گفت: بررسی ها نشان می دهد که برخی از افراد از دستگاه های کارتخوان اجاره ای و یا کارتخوان هایی مانند دامپروری و کشاورزی که از معافیت مالیاتی برخور دارند، استفاده می کنند.
اسلامی از فعالیت مرکز مبارزه با فرار مالیاتی و پولشوی در مازندران خبر داد و تصریح کرد: افرادی که وجه نقد، دلار و حتی سکه دریافت می کنند نیز قابل شناسایی و مشمول جریمه نیز می شوند.
وی با اظهار این که سال گذشته یکهزارو ۲۱۸مورد گزارش فرار مالیاتی از پزشکان مازندران به ثبت رسیده است، گفت:بررسی ها نشان داده که ۳۵درصد این پزشکان به تکالیف قانونی خود عمل نکرده و از وجه نقد و یا کارت به کارت استفاده می کردند که مشمول جریمه نیز شدند.
افزایش ۳۵درصد درآمد مالیاتی مازندران در سال گذشته
مدیر کل امور مالیاتی مازندران درآمد سال گذشته استان از محل مالیات را هفت هزارو ۴۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این میزان نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۳۵درصد رشد و نسبت به سهمیه سازمان ۱۰۵درصد تحقق را شاهد هستیم.
وی با بیان این که ۹۴درصد درآمد عمومی مازندران از محل وصول مالیات بوده است، بیان داشت: برای سال جاری نیز از مجموع تعهد ۱۰هزارو ۳۰۰ میلیارد تومان درآمد عمومی استان ، ۹هزارو ۸۰ میلیارد تومان برای سازمان امور مالیاتی استان در نظر گرفته شده است که نسبت به سال گذشته ۴۷درصد رشد را نشان می دهد.
اسلامی درآمدهای مالیاتی را پاکترین نوع درآمدها در همه کشورهای دنیا توصیف کرد و در عین حال گفت که شفاف سازی در چگونگی تخصیص و هزینه این نوع درآمد ها که مردم باید آن را در طرح های توسعه ای و خدماتی حس و لمس کنند، نیز بسیار مهم و ضروری است.
پرداخت ۹۲۴ میلیارد تومان درآمد مالیاتی مازندران به شهرداری ها، بخشداری ها و دهیاری های مازندران
مدیر کل امور مالیاتی مازندران یکی از نواقص قانونی در پرداخت بودجه از محل درآمد مالیاتی به شهرداری ها، بخشداری ها و دهیاری ها را تعیین و تکلیف نشدن این اعتبار برای انجام چه کاری است، دانست و گفت : به عنوان نمونه سال گذشته ۱۴۲میلیارد تومان برای شهرستان ساری اختصاص یافت که ۹۷میلیارد تومان آن به حساب شهرداری مرکز استان واریز شد، ۱۴۸میلیارد تومان برای شهرستان بابل که ۷۰ میلیارد تومان آن به شهرداری بابل، ۱۱۲میلیارد تومان به شهرستان آمل که ۶۶میلیارد تومان آن برای شهرداری آمل و ۹۸ میلیارد تومان به شهرستان قائمشهر که ۵۷میلیارد تومان به حساب شهرداری قائمشهر واریز شد.
اسلامی با بیان این که اگر این اعتبار در قالب اجرای پروژه های عمرانی تعریف شود، مردم بهتر می توانند از محل پرداخت مالیات خدمات ارایه شده را از سوی شهرداری ها، بخشداری ها و دهیاری ها حس و لمس کنند، تصریح کرد: متاسفانه اکنون فقط این اعتبار بر اساس سرانه جمعیت به حساب آنان پرداخت شده و این که کجا و چگونه هزینه می شود، تعین و تکلیف قانونی ندارد.
صدور صورتحساب الکترونیکی مالیاتی برای پایانه های فروشگاهی
مدیر کل امور مالیاتی مازندران اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و راه اندازی سامانه مودیان به منظور صدور صورتحساب الکترونیکی را ابر طرح اقتصادی کشور در دولت سیزدهم نام برد و گفت :با اجرایی شدن کامل این طرح برای همه مودیان علاوه بر شفاف سازی، به طور یقین بر کاهش قاچاق کالا و ارز رصد کالاها از مبدا تا مقصد و فرار مالیاتی به صفر می رسد.
وی با بیان این که از آبان سال گذشته این قانون به صورت مرحله ای از شرکت های بورسی و فرابورسی شروع شده است، گفت: از دی ماه سال گذشته نیز این قانون برای شرکت های و سازمان ها دولتی قابل اجرا شد، یعنی صدور صورتحساب های این شرکت ها نیز الکترونیک شده است.
اسلامی با بیان این که از ابتدای سال سال جاری نیز همه اشخاص حقوقی مکلف به صدور الکترونیکی صورتحساب ها شدند، گفت: مشاغل حقیقی نیز باید از این قانون پیروی کنند.
وی گفت: سازمان امور مالیاتی مازندران آمادگی کامل برای برگزاری دوره های آموزشی مربوط با این قانون برای مشاغل اصناف مختلف و شرکت های تولیدی و اقتصادی دارد.
وی به حمایت سازمان امور مالیاتی از خانواده و جوانی جمعیت نیز اشاره کرد و گفت: طبق قانون مودیانی که فرزند سوم آنان از آبان ماه سال ۱۴۰۰ به دنیا آمده باشد، ۱۵درصد تخفیف مالیاتی بهره مند می شوند.