به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، حسین امیر عبداللهی آن که برای شرکت در اجلاس دوستان بریکس به شهر کیپ تاون آفریقای جنوبی سفر کرده است، عصر پنجشنبه - ۱۱ خرداد - به وقت محلی با وزیر خارجه آفریقای جنوبی دیدار و پیرامون مسایل دوجانبه گفتوگو کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تشکر از خانم پاندور بخاطر دعوت بعمل آمده جهت حضور و مشارکت جمهوری اسلامی ایران در نشست مشترک با گروه بریکس، ابراز امیدواری کرد که سازوکار عضویت ایران و دیگر کشورهای علاقمند به عضویت در بریکس هرچه زودتر توسط اعضای اصلی مشخص شود.
امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه نظم جهانی در حال تغییر است، افزود: سازمان شانگهای و بریکس می توانند در نظم جدید جهانی نقش مهمی ایفا کنند.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به برنامه ریزی انجام شده جهت برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در پرتوریا، این نشست را در توسعه مناسبات فیمابین حایز اهمیت خواند. وی همچنین بر اهمیت اجرایی شدن اسناد قبلی امضا شده میان دو کشور تاکید کرد و افزود: لازم است کمیته های فرعی کمیسیون مشترک دو کشور هر چه سریعتر فعال شوند.
امیرعبداللهیان همچنین برخی ظرفیتهای بالای شرکتهای ایرانی در زمینه های فنی و مهندسی را برشمرد و بر آمادگی ایران جهت بهره گیری از این ظرفیتها به منظور تقویت همکاری های دوجانبه اقتصادی تاکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان به تجربیات موفق جمهوری اسلامی ایران در کمک به کشورهای همسایه جهت مبارزه با تروریسم اشاره کرد و افزود: در این زمینه امکان مشورتهای تخصصی میان طرف های ذیربط ایران و آفریقای جنوبی وجود دارد.
امیرعبداللهیان همچنین از حمایتهای آفریقای جنوبی از ملت فلسطین قدردانی نمود.
خانم نالدی پاندور وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی از حضور دکتر امیرعبداللهیان در نشست دوستان بریکس در کیپ تاون قدردانی کرد.
وی گفت: وزرای خارجه کشورهای عضو بریکس در این نشست در خصوص سازوکار عضویت کشورهای جدید تبادل نظر کرده و نتیجه آن را به اجلاس آتی سران بریکس ارائه خواهند کرد.
وی همچنین از پیوستن کشورهای جدید به بانک همکاری بریکس استقبال نمود.
وزیر خارجه آفریقای جنوبی همچنین نسبت به تقویت همکاریهای اقتصادی دو کشور استقبال کرد و ابراز امیدواری نمود که زمینه سفر جناب آقای رئیسی رئیس جمهور کشورمان به پرتوریا و دیدار روسای جمهور دو کشور در آینده نزدیک فراهم شود.
وی همچنین با اشاره به برخی تحولات در جنوب حوزه آفریقا، تروریسم را یکی از خطرات مهم پیش رو در این منطقه برشمرد.