به گزارش ایرنا، محسن ربانی زاده شنبه در نشست هم اندیشی انتقال فناوری کسب و کارهای روستایی در شیراز افزود: بر این اساس، طرح مذکور با هدف ورود فناوری به کسب و کارهای روستایی، اشتغال فارغ التحصیلان و جلوگیری از مهاجرت جوانان از روستاها در کنار افزایش بهره وری عملیاتی و اجرا می شود.
وی ادامه داد: امروز موضوع انتقال فناوری همراه با اشتغال برای افزایش مهارت و درآمد روستاییان در اولویت است و طرح روستای نوفن نیز در همین راستا از سوی مدیریت ارشد استان دنبال میشود.
معاون استاندار فارس اظهارکرد: قطعا بکارگیری محصولات فناورانه شرکتهای دانش بنیان و انتقال فناوری به روستاها و رونق اشتغال، راندمان تولید را نیز افزایش خواهد داد.
لزوم تکمیل زنجیره ارزش افزوده طرح های حوزه کشاورزی
ربانی زاده، ضمن تاکید بر لزوم تکمیل زنجیرههای ارزش افزوده در بخشهای مختلف طرحهای مرتبط با حوزه کشاورزی، بیان کرد: طرحهای کوچک و اقتصادی در این مدل باید با ایجاد کسب و کارهای کوچک یکدیگر را پشتیبانی کنند.
وی ادامه داد: در صورت تحقق این مهم، کاهش هزینههای تولید و بهره وری را شاهد خواهیم بود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، خواستار اتکای بیشتر به توانمندی شرکت های دانش بنیان شد و گفت: باید تولید و داشتن برند بدون وجود کارخانه توسعه یابد چرا که یک برند تولیدی شاخص و برجسته با انعقاد قرارداد میتواند با کمترین هزینه تولید و بیشترین ارزشافزوده محصولات مورد نظر خود را تولید کند.
ضرورت توسعه شهرکهای گلخانه ای در فارس
ربانی زاده بر لزوم توسعه شهرک های گلخانهای در این استان تاکید کرد و افزود: هزینه انتقال هر متر مکعب آب از خلیج فارس به محدوده جغرافیایی استان فارس حدود ۲/۵ یورو معادل ۱۵۰ هزار تومان و این در حالی است که حدود ۸۰ درصد مصرف آب مربوط به بخش کشاورزی است.
وی، طرح توسعه تولید کاکتوس آپونتیا را از نمونه های تحقیقاتی موفق با نگاه به ظرفیت های زیستی در مناطق کم آب برشمرد و یادآور شد: در این طرح تولیدی با تامین زمین از جانب کشاورز و انتقال تکنولوژی از سوی سرمایهگذار و خرید تضمینی محصول توسط اشتغال کامل محقق میشود.
وی ادامه داد: طرح مذکور با تایید و ارزیابی جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات آب و خاک مجوز اجرای را دریافت کرده و با همکاری بسیج سازندگی، مبلغ قابل توجهی از اعتبارات تبصره ۱۶ به اجرای این طرح تخصیص داده شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس اظهار کرد: محدوده اجرای طرح توسعه تولید کاکتوس آپونتیا در شهرستان های نورآباد، کازرون، لار، لامرد، مهر، فیروزآباد و فراشبند است که در آینده نزدیک تفاهم نامه همکاری آن در سطح استان منعقد خواهد شد.
ربانی زاده خواستار اولویت بخشی تخصیص اعتبارات حمایتی اشتغال دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری استانداری به طرح های تکمیلی زنجیره ارزش شد و گفت: بزرگترین تاکستان در منطقه دشمن زیاری و گلستان گل محمدی دیم دنیا در منطقه شرق داراب واقع شده و این در حالی است که این مجموعه ها از روش های سنتی برای فرآوری محصولات استفاده میکنند.
وی افزود: ضرورت دارد که با استفاده از تکنولوژی های روز و توسعه زنجیره ارزش، ارزش افزوده مناسبی برای روستاییان دربرداشته باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ابراز امیدواری کرد که با اجرای برنامه های تاثیرگذار در این حوزه، امکان ارتقای شاخص های خدمت رسانی به مردم استان به ویژه مردم روستاها در دولت سیزدهم فراهم شود.