حجت الاسلام موسی فتوحی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:برخی از این واحدهای صنفی فعالیت غیرمجاز دارند و برخی مجاز به فعالیت هستند و یا در مواردی واحدهای معدنی دارای پروانه و حتی مجموعه های بخش خصوصی هستند که تسهیلات قابل توجه گرفته اند اما پرونده مالیاتی ندارند و مالیات نمی دهند.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه بررسی بازرسی خراسان رضوی از مقایسه ۲ فهرست اداره صنعت، معدن و تجارت از معادن فعال استان و فهرست اداره کل امور مالیاتی از معادن دارای پرونده مالیاتی نشان می دهد حدود ۵۰۰ معدن فعال و دارای پروانه داریم که پرونده مالیاتی ندارند.
بازرس کل خراسان رضوی گفت: ما از گرفتن همین آمار و بررسی ها، خلاهایی که می تواند به رشد مالیات ستانی کمک کند را پر می کنیم و می توانیم تور مالیاتی را بزرگ تر کرده و فرارمالیاتی را در استان کاهش دهیم.
فتوحی افزود: سالهاست برای راه اندازی سامانه جامع مالیاتی در کشور تلاش می شود و اگر از این قبیل سامانه های جامع داشتیم به راحتی می توانستیم فرارهای مالیاتی ذکر شده را شناسایی کنیم.
وی اضافه کرد: بازرسی کل خراسان رضوی در خصوص شناسایی و تشخیص مودیان مالیاتی و وصول مالیات به اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی کمک شایانی کرده است هرچند زحمات اصلی را خود این عزیزان متحمل شده اند.
رییس منطقه ۲ سازمان بازرسی کشور افزود: خراسان رضوی در حوزه شناسایی مودیان، ممیزی و وصول مالیات با کمک بازرسی کل استان رشد قابل توجهی داشته است که در نتیجه اقدامات موثر اداره کل امور مالیاتی، اخذ مالیات در این استان طی چند سال اخیر چهار برابر شده است.
فتوحی افزود: در حالی که در پایان سال ۹۸ میزان مالیات اخذ شده از همه بخشها سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده این رقم در پایان سال ۱۴۰۱ به حدود ۱۵ هزار میلیارد رسیده است.
وی ادامه داد: امسال نیز با اقدامات و همکاری بین بازرسی کل و امور مالیاتی خراسان رضوی رقم ۲۰ هزار میلیارد تومان برای اخذ مالیات استان برنامه ریزی شده است که این عدد یک تحول و رنسانس در عرصه مالیات ستانی استان خواهد بود.
بازرسی کل خراسان رضوی بر عملکرد کارکنان و مدیران حدود ۲۰۰ دستگاه دولتی و عمومی شامل اداره های کل و تابعه و شهرداری های این استان نظارت دارد.