به گزارش خبرنگار شهری ایرنا، مهدی چمران پیش از یکصد و پنجاه و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در جلسه امروز سهشنبه ۱۶ خرداد، گزارش بازدید از محلات ارائه میشود همچنین معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گزارش اقداماتی را که از ابتدای سال این معاونت انجام داده است، توضیح میدهد.
وی ادامه داد: در نشست امروز شورای اسلامی شهر تهران، گزارشی از وضعیت کیوسکهای مطبوعاتی که مطبوعاتی نیستند و به فروشگاههای کوچک تبدیل شدهاند، ارائه میشود.
چمران درباره تغییر ساعت کار اداری گفت: در مورد تغییر ساعت کاری، معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، خود را با تغییر ساعت هماهنگ کردند و از ساعت چهار صبح امروز خدمات ارائه می کنند اما کار برای کارگران مترو سخت میشود زیرا ساعت کاری آنها ظهر به پایان نمیرسد بلکه باید تا شب خدمات ارائه دهند که شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه حتما در این مورد باید تدبیری بیاندیشد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: سال گذشته یک ساعت، ساعتها را جلو کشیدند و به دلیل کاهش مصرف برق، ساعت کاری ادارات از ۶ شروع شد و مشکلی پیش نیامد؛ بنابراین اگر سال گذشته عملیاتی شد، امسال هم میتواند این طرح انجام شود.
وی با بیان اینکه نیروگاهها در فشار شدید هستند، گفت: سال گذشته با تدابیر و برنامهریزی مشکل حل شد و البته این مشکل امسال هم وجود دارد و با قطع برق صنایع آسیب جدی میبینند؛ بنابراین هر قدر ما صرفه جویی کنیم به صنعت کمک کرده ایم.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و پنجاه و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، گزارشی از منطقه چهار تهران دریافت کردند و احمد صادقی عضو شورای اسلامی شهر تهران در این باره اظهار داشت: منطقه چهار یکی از پر جمعیتترین مناطق پایتخت با یکمیلیون نفر جمعیت است.
صادقی با بیان اینکه بسیاری از طرحها در دوره قبلی روی زمین مانده بود، افزود: پل شهید باقری - فرجام، ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که در سه ماه ۱۳ درصد باقی مانده هم به پایان رسید همچنین مسقف کردن پایانه تاکسیرانی علم و صنعت در ۱۱ ماه ۴۸ درصد پیشرفت داشت و در ۶ ماه سال گذشته این طرح نیز به اتمام رسید.
عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین ساماندهی بزرگراه شهید بابایی، احداث گذر شادمان را از دیگر طرحهای اجرایی در این منطقه عنوان کرد.
شهردار منطقه ۴ نیز در نشست شورای اسلامی شهر تهران گفت: ۵۷۰ میلیارد تومان اعتبار هزینهای و سرمایهای برای طرحها پیش بینی شد که اعتبار سرمایهای منطقه چهار، ۱۶۶ درصد رشد داشت و ۳۰ طرح در اسفند به بهره برداری رسید و ۷۳ طرح توسعه محلی نیز افتتاح شد.
علیاصغر کمالیزاده افزود: در شمیران نو به عنوان بافت فرسوده ساخت و ساز یک طبقه افزایش یافت تا بازآفرینی مناسبی در این محدوده انجام شود.
در ادامه جلسه امروز اعضای شورای اسلامی شهر تهران به ارائه تذکرات پرداختند.
مصوبه استفاده نکردن از پلاستیک ۱۰ سال روی زمین مانده است
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران از نیروهای شهرداری برای خدمات دهی در مراسم ارتحال امام راحل (ره) قدردانی کرد.
مهدی پیرهادی با بیان اینکه پنجم ژوئن مصادف با ۱۵ خرداد به نام روز جهانی محیط زیست نامگذاری شده است، افزود: شعار سال جهانی توسط سازمان ملل غلبه بر آلودگی پلاستیک نام نهاده شده است.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: این رویداد و نامگذاری فرصت مغتنمی است که با گرامیداشت آن و تبریک به همه فعالان و دغدغهمندان محیط زیست، اندکی به لزوم توجه و ضرورت رعایت اصول محیط زیستی به عنوان یک اصل مهم تامل کنیم.
پیرهادی افزود: در شرایطی که توسعه نامتوازن و غیر اصولی جهان را با میلیونها چالش جبرانناپذیر مواجه کرده است، انسان امروز بیش از هر زمان دیگر به توجه به اصول محیط زیستی برای ایجاد توسعه پایدار پی برده است.
وی، یکی از بزرگترین چالشهای دنیای امروز را استفاده بیش از حد از پلاستیک و معضل آن در طبیعت به عنوان یک ماده غیر قابل تجزیه به شمار میرود.
پیرهادی تاکید کرد: در ایران طبق آمار موجود، سالانه حدود سه میلیون تن پلاستیک تولید شده و در طبیعت رها میشود و همانگونه که میدانیم موجبات آلودگی آب و خاک و از بین رفتن حیات جانوران و زیستگاه آنها را فراهم میکند.
به گفته وی، خوشبختانه همگام با اقدامات جهانی برای مقابله با این معضل بزرگ، دولت در سال گذشته آییننامهای برای همین موضوع تصویب کرده است.
پیرهادی گفت: بسیاری از سازمانها و دستگاهها از جمله وزارت صمت، شهرداریها برای استفاده از جایگزین پلاستیک و برقراری جریمه و تعرفه برای استفاده از پلاستیک ملزم شدهاند.
وی ادامه داد: با گذشت حدود یک سال از این مصوبه هنوز اقدام قابل توجهی دیده نشده است و انتظار میرود شهرداری تهران نیز با وجود مصوبهای که ۱۰ سال گذشته توسط شورا در این رابطه وجود دارد، اقدامات مثبتی انجام دهد.
لزوم حفظ سرمایههای اجتماعی فعال و باسابقه سرای محلات
عضو شورای اسلامی شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود با تاکید بر لزوم حفظ سرمایههای اجتماعی فعال و باسابقه سرای محلات گفت: با توجه به تجربه ۱۴ ساله مدیریت شهری در رویکردهای محله محور و شهروندمدار که با اجرای مصوبه شورای اسلامی شهر تهران با عنوان «ساماندهی مشارکتهای اجتماعی در محلات شهر تهران» از سال ۱۳۸۸شروع شده است.
زهرا شمساحسان افزود: با تصویب مصوبه نظامنامه مشارکت محلهای شهروندان در مدیریت شهری در دوره ششم تثبیت شده است و انتظار میرود که از اقدامات سلیقهای بدون در نظر گرفتن پشتوانه و سرمایه اجتماعی کسب شده در طول این دوره ۱۴ ساله به بهانه واهی اجرای مصوبه اخیر شورا جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه بر اساس گزارشهای موجود، پایان همکاری ناگهانی با برخی مدیران بدون طی مراحل حقوقی و قانونی از طرف ستاد مشارکتهای محلهای برخی مناطق در حال انجام است، گفت: شهرداری تهران وفق ماده سوم و چهارم مصوبه «نظامنامه مشارکت محلهای شهروندان در مدیریت شهری» بر لزوم جلوگیری از اقدامات سلیقهای تا تعیین تکلیف دستورالعملهای اجرایی مربوطه اقدام شود.
شمساحسان اینگونه اقدامات را موجب تخریب سرمایه اجتماعی مدیریت شهری عنوان کرد.
نباید هیچ رابطه استخدامی بین گردانندگان سرای محلات با شهرداری وجود داشته باشد
عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در زمان تذکر خود، در مورد مدیریت محله شهر تهران اظهارداشت: در کمیته مشارکتهای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی گزارش کاملی از روند مدیریت محله و ابهاماتی که وجود دارد، آماده شده که به زودی در صحن شورا قرائت میشود.
سید احمد علوی با تاکید بر اینکه در هیچ جای این نظامنامه سرای محلات نیامده که پرسنل شهرداری میتوانند بهعنوان مدیر یا سرپرست سرای محله حاضر شوند، گفت: در تبصره ۶ تاکید شده است که نباید هیچ رابطه استخدامی بین اداره کنندگان سرای محلات با شهرداری وجود داشته باشد.
علوی تاکید کرد: شهرداری پرسنل خود را گرفتار تخلف نکند؛ اینکه آنها را به عنوان سرپرست سرای محلات بگذارند، برای آنان ایجاد گرفتاری خواهد شد.
آنتنهای اپراتورها در سطح شهر منظر و زیبایی شهر را به چالش کشیدهاند
عضو شورای شهر تهران نیز در تذکر خود به ادامه نقض نظامنامه مدیریت محله با عزل و برکناری بسیاری از مدیران محله در سطح شهر تهران تذکر داد.
ناصر امانی با بیان اینکه اگر قصد توسعه مشارکت محلی است این اقدامات به کاهش مشارکت محلی منجر خواهد شد، گفت: افرادی که زحمت کشیدند، کارمند شهرداری نیستند و قرار نیست باشند اما با یک ابلاغ به آنها اعلام کردند که دیگر نباید سر کار حاضر شوند.
وی با بیان اینکه این یک حرکت ضد مشارکتی و برخلاف تبصره ۵ و ۸ نظامنامه است، گفت: در تبصره ۵ و ۸ نحوه انتخاب و برکناری اعضا کاملا مشخص شده است اما برخلاف آن عمل میشود. اگر از هر محله ۲ نفر عزل شده است یعنی از ۳۵۲ محله، ۷۰۰ نفر عزل شدند.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین به وفور نصب آنتنهای اپراتورها در سطح شهر تذکر داد و گفت: این آنتنها منظر و زیبایی شهر را به چالش کشیدهاند.
وی افزود: شرکت ارتباطات شهر برای مدیریت همین موضوع بین شهرداری تهران و اپراتورها شکل گرفت اما سایهای بر همه حوزههای آی تی شهرداری و بخشی از حوزه حمل و نقل افتاده که آنها را از روال عادی خود خارج کرده است.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه امروز گزارش جلال بهرامی معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران در مورد وضعیت حمل و نقل تهران را در دستور کار قرار دادند.
کلنگ زنی و طراحی و اجرای ۱۰ هزار واحد پارکینگ
جلال بهرامی معاون شهردار تهران در این جلسه با بیان اینکه در ۲ ماهه نخست امسال بازسازی اتوبوسها در دستور کار قرار گرفت، اظهار داشت: در مترو نیز بهرهبرداری از ایستگاههای خط ۶ و تعمیر اساسی ۴۹ واگن را در نظر داشتیم؛ بهره برداری از ۲.۵ کیلومتر مسیر ایستگاه شهید دادمان و هفده شهریور را در مدت اخیر اجرا کردیم و ۹.۵ کیلومتر میانی خط ۶ نیز به اجرا درآمد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۲ هزار و ۴۸۰ دستگاه تاکسی فرسوده و در سال ۱۴۰۱ تعداد هزار و ۵۸۵ دستگاه نوسازی شد و پرداخت حق السهم ۶۳۰ دستگاه ون را انجام دادیم.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به کلنگ زنی و طراحی و اجرای ۱۰ هزار واحد پارکینگ، گفت: تلاش شد عقب ماندگیها در این زمینهها جبران شود.
وی با اشاره به کاهش ۶ درصدی تصادفات در پایتخت، افزود: ۲۸ پارکینگ را در نهضت پارکینگ سازی دنبال کردیم که برای ۱۲ پارکینگ توافق نهایی انجام شده و پنج پارکینگ اجرا شده همچنین ۱۱ پارکینگ نیز در حال ساخت است.
معاون شهردار تهران با اشاره به اختصاص هشت هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان برای ساماندهی اتوبوسرانی، افزود: بودجه ابلاغی ۲۷ هزار میلیارد تومان بوده که تحت عناوین مختلف آمده است.
بهرامی تأکید کرد: امسال نزدیک به هفت درصد حمل و نقل را به سمت حمل و نقل عمومی خواهیم برد و تغییراتی که در تاکسی، ون و مترو اتفاق می افتد منجر به کاهش هفت درصدی سفرهای شخصی خواهد شد.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه این عدد برای اتوبوسرانی است، اظهار داشت: روزی که بودجه تصویب شد قیمت اتوبوس چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود و اکنون هفت میلیارد تومان است.
وی با اشاره به تامین سه هزار دستگاه اتوبوس تا نیمه اول سال آینده، گفت: باید ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس تا پایان دوره ششم مدیریت شهری داشته باشیم.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه سخنان معاون شهردار، واکنشها و تذکراتی را ارائه کردند.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به گزارش معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به ضرورت واردات اتوبوس برای تجهیز ناوگان حمل و نقل عمومی اشاره کرد و گفت: باید بدانیم که برای توسعه ناوگان به اتوبوس نیاز داریم و در شورای اسلامی شهر تهران بودجه اضافی برای این مهم در نظر گرفته شد.
چمران با بیان اینکه هرچند ۵۰۰ دستگاه بازسازی میشود و ۴۶۰ دستگاه اتوبوس نو نیز تحویل داده خواهد شد، تاکید کرد که مدیریت شهری با این کارها به جایی نمیرسد.
وی افزود: قرار بود تا پایان سال به چهار هزار دستگاه برسیم که البته گزارشاتی ارائه شد اما جدی و قطعی نیست بنابراین باید همتی در این زمینه بکار گرفته شود؛ در غیر این صورت مجبور میشویم که قوه قضاییه و دادستانی در این موضوع ورود کنند.
چمران با بیان اینکه باید زودتر به نوسازی و تعمیرات اساسی مترو اقدام میشد، اظهار داشت: از شرکت مترو برای تعمیرات اساسی و ساخت ایستگاه ها بسیار تقدیر و تشکر میکنیم اما در مجموع در توسعه ناوگان هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده است.
انتقاد نرگس سلیمانی از وضعیت اتوبوسرانی پایتخت
نرگس سلیمانی رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه گزارش معاون حمل و نقل شهرداری تهران اظهار داشت: گزارشی که ارائه می شود گزارش عملیاتی باشد، نه گزارش مدیریتی؛ این گزارش نشان دهنده عدم وجود توانایی و برنامهای دقیق برای توسعه ناوگان اتوبوسرانی است.
سلیمانی با بیان اینکه وظیفه شورای شهر نظارت است، گفت: قراردادها باید به شورا ارائه شود تا صحت سنجی شوند همچنین شماره پلاکها و شاسیهای اتوبوسهایی که دریافت شده نیز باید ارائه شود.
سوده نجفی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز نسبت به وضعیت اتوبوسها انتقاد کرد و افزود: اتوبوسها در شهر دیده نمیشوند و ترافیک همچنان در تهران پابرجاست.
وی نسبت به خاموش بودن کولر و سیستم تهویه هوا اتوبوسها نیز تذکر داد و گفت: با توجه به شرایط هوای پایتخت روشن بودن کولر اتوبوسها ضروری است.
نجفی در ادامه نسبت به عدم ارائه کارت بلیت یکساله رایگان به خبرنگاران نیز تذکر داد و گفت: کارت بلیت خبرنگاران تاکنون ارائه نشده است که هر چه سریعتر باید اقدام شود.
علیرضا نادعلی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران بر واردات اتوبوسها تاکید کرد و گفت: مردم نیاز فوری به اتوبوس دارند و شهرداری اگر برای این موضوع کمک نیاز دارد، شورای شهر باید پیگیر باشد همچنین تعویض و نوسازی تاکسیها ضروری است و در این خصوص اگر مشکلی هست باید توضیح داده شود.
گزارش اقدامات سرویس رایگان برای دانش آموزان استثنایی ارائه شود
نادعلی با اشاره به تامین سرویس رایگان برای دانش آموزان استثنایی، اظهارداشت: در این خصوص باید گزارش اقدامات ارائه شود.
ناصر امانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران، حملونقل را درد و دغدغه مردم دانست و گفت: مشکل اصلی عدم تولید داخل اتوبوس نیست بلکه یکی از مهمترین دلایل عدم توسعه ناوگان حمل ونقل، اولویت نداشتن این موضوع برای شهرداری تهران است.
وی با بیان اینکه قرارگاه های مسکن و اجتماعی با وجود اینکه مسئولیت شهرداری نیست اما جلسات بسیاری داشت، افزود: این در حالی است که قرارگاه حملونقل جلساتی نداشته است.
امانی یادآور شد: شهردار تهران وعده داد که تا پایان ۱۴۰۱ تعداد اتوبوسها را به پنج هزار و ۲۰۰ دستگاه افزایش میدهد، اما نشد؛ شهرداری باید از اعتبارات داخلی برای اتوبوسها هزینه کند.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه گزارش معاون شهردار تهران گفت: از زمانی که قرار شد ۲ هزار اتوبوس در اختیار تهران قرار گیرد، اعلام کردیم که خودروسازان داخلی نمیتوانند این تعداد را آماده و در اختیار شهرداری قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه باید برخی از این اتوبوسها را وارد کنیم، افزود: گرچه ممکن است که مافیای قدرت و ثروت مقابل اینموضوع بایستند اما واردات ضروری است.
بودجه لازم برای تهیه اتوبوس و واگن در اختیار شهرداری قرار داده شده است
پیرهادی با بیان اینکه بودجه لازم برای تهیه اتوبوس و واگن در اختیار شهرداری قرار داده شده است، افزود: شورای شهر بودجه تخصیص داده اما اگر شهرداری نتواند اتوبوس و واگن قطار تهیه کنند، تلاش بدون اتوبوس و واگن مترو ارزشی برای ما ندارد.
پیرهادی با بیان اینکه در گزارش معاون شهردار از تعمیرات اساسی ۲۰۳ واگن مترو صحبت شد، این تعداد را ناکافی دانست و افزود: باید این تعداد را حداقل به ۴۰۰ واگن برسانند تا مردم بتوانند استفاده کنند.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مردم در شرایط اقتصادی کنونی باید بتوانند در حمل و نقل عمومی احساس آرامش داشته باشند، اظهار داشت: اکنون ما شرمنده مردم هستیم.
وی با تاکید بر ضرورت واردات برای تامین اتوبوس در پایتخت، اظهارداشت: ایرادی ندارد که اتوبوسهایی از برندهای معروف که کیفیت مناسبی دارند و کمتر از چند سال ساخت هستند و دارای استاندارد یورو ۵ هستند به تهران وارد شوند.
پیرهادی با بیان نمونهای ادامهداد: امروز چه کسی حاضر است تویوتای ۲۰۲۰ را سوار نشود و به جای آن حاضر شود که پراید صفر سوار شود.
مهدی اقراریان دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: ۱۰ درصد جمعیت کشور در تهران هستند و دولت نسبت به این موضوع وظیفه دارد.
اقراریان با تأکید بر اینکه گزارشها باید قابلیت راستی آزمایی داشته باشند، افزود: جمع بندی من این بود که واگنها در این دوره مدیریت شهری تأمین نخواهد شد و تعدادی از اتوبوسها نیز در دوره ششم وارد ناوگان نمیشود.
اختصاص بودجه طرحهای میلیاردی به توسعه اتوبوس و مترو
سید جعفر تشکری هاشمی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه هیچ پنهان کاری و وعدههای بی مورد در گزارشها ندیدیم، گفت: پیشنهاد این است که یک کارگروه تشکیل شود و در این کارگروهها تصمیمگیریها مورد پیگیری قرار گیرد و با توجه به بروکراسی معیوب اداری و گرفته شدن جسارت تصمیم گیری در دولت و شهرداری، این کارگروه با جدیت این مهم را پیگیری کند.
تشکری هاشمی تصریح کرد: چه دلیلی دارد وقتی مردم منتظر اتوبوس هستند بگوییم در حال ساخت یک طرح بزرگ مقیاس که چند هزار میلیارد تومان از منابع را می بلعد، هستیم؛ باید بودجه برخی طرحها به توسعه ناوگان مترو و اتوبوس اختصاص یابد.
از توان شرکت واگن سازی برای تعمیرات اساسی مترو به عنوان یک اقدام فوری استفاده شود
وی افزود: وقتی تعداد زیادی واگن فعال نیستند، چرا تمرکز را باید روی تأمین واگن خارجی بگذاریم؟ باید از توان شرکت واگن سازی برای تعمیرات اساسی مترو به عنوان یک اقدام فوری استفاده کنیم.
تشکری هاشمی خواستار حضور شهردار و رئیس شورا در کارگروه پیشنهادی کمیسیون حمل و نقل شد.
محمد آخوندی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به قراردادهای شرکت اتوبوسرانی، اظهار داشت: همه این قراردادها مورد بحث قرار گرفت و شورای اسلامی شهر تهران وظیفه نظارتی خود را انجام داده است و ادامه میدهد.
وی با تأکید بر اینکه مردم تفاوتی بین شهرداری و شورا قائل نیستند، یادآور شد: نمی توانیم خود را از بدنه شهرداری جدا بدانیم.
آخوندی با تأکید بر اینکه باید دقت کنیم که در چه شرایطی ناوگان را تحویل گرفتیم، گفت: وضعیتی که تحویل گرفتیم نیاز به کار دارد. در دوره گذشته اتوبوسها را به گورستانی بردند و مشخص نشد که چه کسی باید این اتوبوسها را تعمیر کند.
پرویز سروری نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این باره یادآو رشد: توانستیم از هیات دولت مصوبه واردات اتوبوس دست دوم را بگیریم اما سازمانهایی همچون استاندارد و حفاظت محیط زیست نظراتی دارند که پیشنهاد میشود با این دستگاهها جلسات همکاری و هماندیشی برگزاری شود.