اهواز _ ایرنا _ رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان الویت‌ها تنظیم الگوی کشت تابستانه را تامین آب کشاورزی برای پاییزه، تامین حقابه تالاب هورالعظیم و محیط زیست و تامین آب برای دام‌های سنگین برشمرد و بر رعایت آن از سوی کشاورزان تاکید کرد.   

سیدرحمت‌اله پریچهر روز سه‌شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به محدودیت‌های آبی حوضه آبریز سد کرخه و لزوم سازگاری با کم‌آبی گفت: با توجه به کاهش بارندگی در چند سال اخیر در حوضه آبریز کرخه، ذخیره آب پشت این سد کاهش یافته و برهمین اساس تنظیم الگوی کشت برای عبور از کم آبی از اهمیت بالایی در این حوزه برخوردار است.

به گفته وی علاوه بر تامین آب کشت تابستانه (طبق الگوی کشت ابلاغ شده)، تامین آب مطمئن برای کشت پاییزه، تامین آب برای دام‌های سنگین و تامین حق آبه تالاب هورالعظیم و مسایل زیست محیطی از جمله اولویت‌ها در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی استان و شورای کشاورزی است.

وی با تاکید بر حرکت به سمت کشت‌های کم‌آب‌بر توضیح داد: براساس بررسی‌های کارشناسی، میدانی و اسناد بالادستی در پنج بخش متناسب با نیاز آبی، سابقه کشت و درخواست کشاورزان الگوی کشت برنامه‌ریزی شد.

رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان با اشاره به چگونگی تعیین الگوی کشت گفت: نیاز کشور، شرایط اقلیمی، میزان تامین آب مورد نیاز و اقتصادی بودن محصول از جمله اولویت‌های مد نظر در تعیین الگوی کشت بوده است. بر این اساس پنج محصول ذرت، حبوبات شامل ماش و لوبیا، سورگوم(برای دام‌ها)، کنجد و صیفی‌جات مشخص شد.

وی قیمت مناسب ماش و لوبیا را از جمله دلایل انتخاب این ۲ گزینه در الگوی کشت دانست و گفت: همچنین با توجه به وجود ۶ میلیون واحد راس دامی در استان با انتخاب سورگوم، علوفه مورد نیاز آن‌ها تامین می‌شود. محصولاتی همچون کنجد یا ذرت نیز از جمله محصولاتی هستند که در زمینه روغن‌کشی مورد استفاده قرار می‌گیرند و از سوی کشاورزان نیز متقاضی زیادی دارند.

پریچهر ادامه‌داد: بنا بر مصوبه شورای کشاورزی استان الگوی کشت تابستانه در ۴۰ هزار هکتار از اراضی حوضه آبریز کرخه در ۶ شهرستان شوش، کرخه، دشت‌آزادگان، حمیدیه، اهواز و هویزه مصوب و برنامه‌ریزی شده است.

تشکیل قرارگاه کشاورزی

وی گفت: برای اجرای مصوبه و نظارت دقیق بر رعایت الگوی کشت و مدیریت آن، قرارگاهی به ریاست فرماندار شهرستان و با حضور اعضای مربوطه همچون سازمان آب و برق، سازمان جهاد کشاورزی، دادستانی، اتاق اصناف، نیروی انتظامی، نمایندگان کشاورزان در شورای کشاورزی شکل گرفت. علاوه بر این کارگروهی نیز در استان به منظور پیگیری مصوبات آن تشکیل شد.

رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان اهمیت کشت پاییزه و نقش این کشت در تولید استان را از جمله دلایل مهم تنظیم الگوی کشت ویژه فصل تابستان در حوضه آبریز کرخه عنوان کرد و گفت: سیاستگذاری ما در کشت بهره‌مندی همه ذی‌نفعان است تا هم کشاورزان بتوانند در فصول مختلف کشت داشته باشند و هم اینکه در زمینه تامین آب برای دام‌ها و بخش محیط زیست مشکلی ایجاد نشود.

وی با اشاره به مشوق‌های در نظر گرفته شده برای کشاورزانی که الگوی کشت را رعایت می‌کنند گفت: خدمات پشتیبانی شامل تامین کود، تامین بذر و تامین سموم شیمایی برای محصولاتی که در الگوی کشت هستند مد نظر قرار گرفته‌ است. آموزش کشاورزان در راستای تولید حداکثری و تولید اقتصادی از دیگر حمایت‌ها برای عبور از تابستان است.

پریچهر با اشاره به تولید قابل توجه گندم استان و کسب مقام اول تولید در کشور گفت: تاکنون بیش از یک میلیون و ۷۰۶ هزار تن محصول گندم برداشت شد که رکوردی بی سابقه به شمار می‌رود.

وی تولید قابل توجه گندم و خرید تضمینی گندم را افتخاری برای کشاورزان عنوان‌کرد و گفت: کشاورزان خوزستانی در صف اول جهاد اقتصادی هستند و پیشتاز تولید گندم در کشور هستند.

رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان وضعیت کشت پاییزه را منوط به رعایت الگوی کشت در تابستان دانست و گفت: کشاوران همکاری کنند، آب مورد نیاز برای کشت پاییزه تامین خواهد شد.

به گزارش ایرنا به دلیل وقوع خشکسالی و کاهش بارندگی در چند سال اخیر در حوضه آبریز کرخه ذخیره آب پشت این سد کاهش داشته است و به همین منظور کشت در این حوضه آبریز در تابستان جهت مدیریت آب با محدودیت انجام می‌شود.

شهرستان‌های جنوبی و غربی استان از حوضه آبریز کرخه آب مورد نیاز خود را تأمین می‌کنند.