به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمدتقی آشوبی عصر روز سهشنبه در قرارگاه جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در استانداری گیلان با اشاره به عدم تبلیغات شهری در موضوع قانون جوانی جمعیت و حمایت خانواده اظهار کرد: هیچ اقدامی برای ترویج و تبلیغ فرزندآوری در سطح شهرها و روستاهای استان مشاهده نمی شود.
وی با بیان اینکه برخی از بخشداران و شهرداران نسبت به ترویج قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در حوزه تبلیغات شهری غفلت میکنند، خاطرنشان کرد: مردم باید نسبت به این قانون اطلاعات لازم و کافی داشته باشند تا همکاری های لازم را با آن داشته باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی گیلان در ادامه با اشاره به توفیقات برخی از کشورهای توسعهیافته در حفظ و رشد جمعیت اظهار کرد: برخی از کشورها با طراحی سیاستهایی چون مهاجرت به داخل و بعضی دیگر نیز با درنظر گرفتن بستههای حمایتی و تشویقی، به جمعیت مورد انتظار خود رسیدهاند.
وی با اشاره به ورود گیلان به چاله جمعیتی، خاطر نشان کرد: حمایت کشورهای موفق از مادران باردار با درنظر گرفتن بستههای مالی و بیمهای یکی از بهترین اقداماتی است که میتواند در ایران نیز اجرایی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به طراحی الگوی افزایش جمعیت با حمایت مالی و بیمه از مادران خانهدار صاحب فرزند، افزود: تعیین حقوق و بیمه برای مادران خانهدار به ازای هر فرزند و تناوب پرداخت این بسته حمایتی به تناسب هر فرزند پنج سال از کلیات طرح مطالعاتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای جوانی جمعیت و حمایت از خانواده است.
وی با بیان اینکه طرح پیشنهادی دانشگاه علوم پزشکی استان در دست مطالعه بوده و نیازمند اعتبار برای اجرای آزمایشی است، اضافه کرد: با این طرح و برنامه نفس تا پنج سال آینده میزان متولدین از افزون بر ۲۰ هزار نفر در سال به بیش از ۳۲ هزار نفر افزایش خواهد یافت.
طرح نجات فرزندان سقط "نفس" از برنامههای محوری نظام سلامت در جوانی جمعیت، در سطح تمام شهرستانهای استان در دست اجراست. بیشتر بخوانید: طرح نَفس در قالب برنامههای جوانی جمعیت در گیلان اجرا شد