۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۷:۲۵
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 85106433
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

 آسیب‌های تک فرزندی برای خانواده‌های گیلانی تبیین شود

رشت _ ایرنا_ استاندار گیلان با تاکید بر اینکه بسیاری از خانواده‌های تک فرزند در این استان مشکل اقتصادی ندارند، گفت: زنگ خطر و آسیب‌های تک فرزندی باید برای خانواده ها در این استان تبیین شود و همه دستگاه‌ها باید به وظایف خود در موضوع جوانی جمعیت کاملا عمل کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اسدالله عباسی عصر روز سه‌شنبه در ستاد جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گیلان در سالن غدیر استانداری اظهار کرد: در صورت عدم تبیین و اطلاع‌رسانی مناسب آسیب‌های تک فرزندی و کاهش جمعیت همه آسیب خواهند دید.

نماینده عالی دولت در استان با تاکید بر اینکه ابتدا باید با بیان عواقب تک‌فرزندی خانواده‌ها را حساس و دغدغه‌مند کنیم، خاطر نشان کرد: آن وقت باید در حوزه فرهنگ‌سازی به طور جدی کار کرد و همه در این زمینه به وظایف خود بپردازند.

وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در موضوع جوانی جمعیت اظهار کرد: همانطوری که رهبر فرزانه انقلاب در سال‌های اخیر به مسائل اقتصادی تاکید کردند در زمینه فرزندآوری و جمعیت نیز بیانات و تاکیداتی داشتند که باید مورد توجه همگان قرار گیرد.

استاندار گیلان با تاکید بر اینکه تمامی ظرفیت ها باید برای جوانی جمعیت و فرهنگسازی در این حوزه استفاده شود، خاطرنشان کرد: مبلغان دینی، معلمان، نخبگان، افراد تاثیرگذار در این ارتباط و فرهنگسازی نقش مهم و موثری دارند.

وی با بیان اینکه متولیان فرهنگی به کناری ایستاده و تنها نصیحت می کنند، اضافه کرد: مسائل مربوط به جمعیت نباید دستوری و حاکمیتی باشد بلکه ابتدا باید دغدغه ایجاد و بعد فرهنگ‌سازی شود.

عباسی در ادامه سخنانش با اشاره به نقش کمرنگ بهورزان در روستاها و ضرورت پررنگ شدن نقش و فعالیت آنان اضافه کرد: مسئولان علوم پزشکی در گیلان باید از طریق سازمان امور استخدامی و مدیریت برنامه ریزی این موضوع را پی‌گیری کنند.

وی با گلایه از کم کاری‌های گذشته مسئولان گیلان در این رابطه اظهار کرد: افرادی به رغم برخورداری از مسئولیت، تعهدی نسبت به این استان نداشتند از این رو ما میراث‌دار شرایط ناگوار و تلخی هستیم که نباید برای آیندگان بگذاریم.

فرصت پنج ساله گیلان برای جوان‌سازی جمعیت

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه ما در آستانه چاله جمعیتی هستیم و با تلنگر و غفلتی به این چاله فرو خواهیم رفت، گفت: طبق مطالعات انجام شده گیلان تنها پنج سال فرصت جوان سازی جمعیت را دارد.

دکتر محمدتقی آشوبی اظهار کرد: تمام مشکلات و چالش‌های سلامت‌محور حوزه جمعیتی از جمله زادآوری و سالمندی، مراقبت‌ها، درمان‌ها و نیازمندی‌های این حوزه احصا و برای استمداد کمک در قرارگاه مرکزی جوانی جمعیت وزارت بهداشت مطرح شده است.

وی با تاکید بر ضرورت همکاری همه دستگاهای اجرایی و نهادهای متولی در راستای تحقق جوانی جمعیت و تحکیم نهاد خانواده افزود: از ۷۳ قانون جوانی جمعیت تنها ۲۳ قانون مربوط به نظام بهداشت و درمان است و این نشان می‌دهد همه دستگاه‌های اجرایی باید در حوزه جمعیت جهادی عمل کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی گیلان با هشدار از تهدید نسل گیلک در استان خاطرنشان کرد: در صورت غفلت در حوزه جمعیتی تا ۵۰ سال آینده نژادی به نام گیلک در نژاد ایرانیان پیدا نخواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha