همدان- ایرنا- همزمان با آغاز هفته محیط زیست، ۲ پروژه تصفیه‌خانه صنعتی با ۷۰ میلیارد ریال اعتبار در ملایر به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ مدیرکل محیط زیست استان همدان روز چهارشنبه در آئین افتتاح تصفیه‌خانه صنعتی کشتارگاه دام و یک واحد خشکبار در شهرستان ملایر افزود: تصفیه‌خانه واحد خشکبار با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال و تصفیه‌خانه کشتارگاه دام با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال بهره‌برداری شد.

"سیده مریم محمدی" اظهار داشت: واحدهای صنعتی که تولید پساب و فاضلاب دارند، براساس قانون موظف هستند فاضلاب واحد خود را مدیریت و تصفیه‌خانه احداث کنند.

وی ادامه داد: در این راستا سال گذشته ملایر یکی از شهرستان‌هایی بود که بیشترین پروژه محیط زیستی در آن احداث و اجرایی شد.

مدیرکل محیط زیست استان همدان بیان کرد: در مجموع سال گذشته در کل استان ۲۱ تصفیه‌خانه افتتاح شد و امسال نیز همزمان با هفته محیط زیست، علاوه بر ملایر در شهرهای فامنین، نهاوند و اسدآباد نیز افتتاح پروژه‌های محیط زیستی داریم.

محمدی برگزاری کارگاه‌ها، دوره‌های آموزشی و اقدامات ترویجی را از دیگر برنامه‌های هفته محیط زیست در استان و شهرستان‌ها عنوان کرد و گفت: پنجشنبه هفته جاری با حضور رییس سازمان و معاون اول رییس جمهور، بخشی از پروژه‌های استان همدان را به صورت آنلاین و مشترک با کشور افتتاح خواهیم کرد.

رئیس اداره محیط زیست ملایر نیز اظهار داشت: به مناسبت هفته محیط زیست نهمین و دهمین تصفیه‌خانه فاضلاب واحدهای صنعتی این شهرستان افتتاح شد.

"عباس نجاری" ظرفیت تصفیه‌خانه کشتارگاه صنعتی دام را ۵۰ مترمکعب فاضلاب در روز و واحد خشکبار را ۷۰ مترمکعب عنوان و بیان کرد: تمان تلاش ما و واحدهای تولیدی و صنعتگران این است که محیط زیستی سالم و عاری از هرگونه آلودگی را برای نسل‌های آینده به عنوان امانت‌داران این نسل به جا بگذاریم.

وی آموزش دهیاران و شوراهای اسلامی در سطح شهرستان با موضوع تعارض گونه گرگ، انسان و جوامع محلی، آموزش‌های مدارس در سطح دانش‌آموزان با عنوان "یک ساعت با محیط‌بان" در مدارس، پاکسازی طبیعت از زباله با کمک واحدهای صنعتی و جوامع محلی و علاقه‌مندان به طبیعت و تور رسانه‌ای از مناطق حفاظت شده ملایر را از دیگر برنامه‌های هفته محیط زیست عنوان کرد.

رئیس اداره محیط زیست ملایر با اشاره به اهمیت احداث تصفیه‌خانه‌ها در واحدهای صنعتی، تاکید کرد: واحدهای صنعتی از یک سو بخشی از منابع آب زیرزمینی را به مصرف می‌رسانند و از طرفی هر لیتر فاضلاب می‌تواند ۱۰۰ مترمکعب آب سالم را مصرف کند و چنانچه این فاضلاب تصفیه نشود، در مجموع ۱۰۱ هزار مترمکعب آب مصرف کرده‌ایم.

نجاری گفت: در شرایط خشکسالی که کشور و استان درگیر آن است، منطقی و عاقلانه است که از آلوده شدن آبهای زیرزمینی و سالم جلوگیری و از همین آبی که استفاده می‌کنیم، بتوانیم در فضای سبز و به ویژه فضای سبز واحدهای صنعتی بازچرخانی کرده و اجازه ندهیم آب هدر برود.

مدیرعامل کشتارگاه صنعتی دام ملایر نیز با بیان اینکه سازه اولیه تصفیه‌خانه این واحد مورد تایید محیط زیست نبود، افزود: در همین رابطه تصفیه‌خانه مورد بازسازی و نوسازی قرار گرفت و ۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای آن هزینه شد.

"ولی‌محمد امیدی" بیان کرد: ظرفیت تصفیه‌خانه کشتارگاه دام را به ۱۰۰ مترمکعب در روز رساندیم که در حال حاضر ظرفیت این تصفیه‌خانه ۵۰ مترمکعب در روز است.

وی با بیان اینکه این تصفیه‌خانه بیش از ۶ ماه است که به صورت آزمایشی کار می‌کند، ادامه داد: به صورت ماهیانه نمونه‌برداری از تصفیه‌خانه طبق نظر محیط زیست عالی انجام می‌شود و سیستم آن به صورت بیولوژیکی، لجن فعال و هوازی است و خروجی تصفیه‌خانه برای فضای سبز و کشاورزی استفاده می‌شود.

مدیرعامل کشتارگاه صنعتی دام ملایر یادآور شد: این کشتارگاه از سال ۱۳۸۱ شروع به فعالیت کرد و برای ۵۶ نفر به طور مستقیم و برای ۵۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

امیدی گفت: ظرفیت کشتار روزانه هزار و ۲۰۰ راس گوسفند و ۱۴۰ راس گاو برای شهرهای همدان، تویسرکان و ملایر بود که با اقدامات انجام شده و با توجه به ظرفیت تصفیه‌خانه، هم اکنون کشتار روزانه به ۴۰۰ راس گوسفند و ۶۰ راس گاو رسیده است.

مدیرکارخانه خشکبار نیز بیان کرد: تصفیه‌خانه این واحد بین ۶۰ تا ۷۰ مترمکعب در روز ظرفیت دارد و ظرفیت پساب آن نیز ۲۰ تا ۲۵ مترمکعب است که برای اجرای آن ۴۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

"ابوالفضل ابراهیم‌خانی" ادامه داد: تصفیه‌خانه به منظور تحقیق و توسعه بیشتر کارخانه، در سطح بزرگتری و با سیستم لجن فعال احداث شده و آبی که تصفیه می‌شود، برای مصارف کشاورزی است.

به گزارش ایرنا؛ هفته محیط زیست با شعار محوری "نهضت ملی کاهش الودگی‌های پلاستیکی" از ۱۶ خرداد آغاز شده و تا ۲۲ خرداد ادامه دارد.