یزد-ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد گفت: افزون بر سه هزار و ۳۵۰ هنرمند در رشته صنایع دستی استان دارای کارت شناسایی بوده و فعالیت مستمر دارند.

به گزارش ایرنا، احمد آخوندی، روز چهارشنبه به مناست روز جهانی و هفته صنایع دستی در جمع اصحاب رسانه استان افزود: در طول یکسال گذشته، ۶۰۷ مجوز صنایع دستی صادر و یا تمدید شده، ۲۱۸ کارت شناسایی صنایع دستی نیز صادر و ۵۶ مجوز برای تولید کارگاهی صادر شده است .

وی ادامه داد: در زمینه تسهیلات نیز ۱۶۳ طرح به مبلغ ۲۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان با اشتغالزایی ۱۸۴ نفر مشمول دریافت تسهیلات شدند در حالیکه سهمیه استان ۱۴ میلیارد تومان بود اما با پیگیری انجام شده در نهایت این مبلغ به ۲۴ میلیارد تومان رسید و پرداخت شد .

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت: در زمینه تسهیلات مشاغل خانگی نیز در ۶ ماهه ابتدای سال گذشته، بیش از ۱۵۸ نفر معرفی شدند که در نهایت تعداد ۵۱ نفر، سه میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند.

وی یادآور شد: در سال گذشته ۳۰۵ نفر از استان یزد در نمایشگاه صنایع دستی کشور و در قالب ۲۵۰ غرفه حضور داشتند و امسال نیز از ۵ تا ۹ تیرماه نمایشگاه ملی صنایع دستی در استان یزد برگزار خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد تاکید کرد: همچنین استان یزد در نمایشگاه صنایع دستی کشور نیز با یک غرفه حضور داشت و در یکسال گذشته نیز تعداد ۷ نفر از هنرمندان صنایع دستی به نمایشگاههای خارجی و ۱۲۳ نفر نیز به نمایشگاههای داخلی اعزام و حضور داشته اند.

آخوندی ادامه داد: ۱۴ مجوز و پروانه نمایشگاه فروشگاهی در استان صادر شده و سه هزار و ۳۵۳ گواهی آموزشی در ۲۸۸ دوره کوتاه مدت صادر شده و ۶۷۳ نفر از فعالین صنایع دستی در سه ماهه سوم سال گذشته نیز در دوره های آموزشی شرکت کرده اند.

وی افزود: ۱۷ پروژه مرکز آموزشی و تولیدی نیز در سال گذشته افتتاح شد و ۲ رشته هزاره دوزی ابرکوه و دولو هشتی بهاباد نیز ثبت ملی شد .

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت: رشته چلنگری نیز باز زنده شده و در حال انجام است تا نگذاریم این رشته منسوخ شود همچنین برنامه داریم تا در زمینه آموزش و طراحی و مواد اولیه که با مشکلاتی مواجه هستیم ، کمک و مساعدت صورت گیرد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در این نشست گفت:از مشکلات این حوزه ، آموزش است و لذا هر ساله دوره های آموزشی بر اساس رشته صنایع دستی برگزار شده و ادامه خواهد داشت.

عبدالمجید عربی افزود: در حوزه زیلو بافی و مس و ترمه آموزش هایی برگزار شد که بر اساس نیاز بازار است و طی بررسی نسبت به برگزار دوره های آموزشی اقدام می شود.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی یزد گفت: در هفته صنایع دستی امسال که از ۲۰ خرداد شروع می شود نیز دوره رویداد آموزشی حصیر بافی برگزار می شود که در بافق ۸۰ هنرمند حصیرباف فعالیت داشته و بافق شهر ملی حصیر بافی معرفی شده است .

عربی ادامه داد: شهر یزد نیز بعنوان شهر ملی زیور آلات معرفی شده و دوره آموزشی نیز در یزد برگزار می شود .

وی گفت: ۱۳ رشته صنایع دستی در استان یزد در معرض خطر هستند که از جمله می توان به نخ ریسی ، احرامی بافی ، دارایی بافی ، زنجیر بافی ، سنگ تراشی ، زرتشتی دوزی ، خورجین بافی اشاره کرد .