اصفهان- ایرنا- مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان گفت: چهارده پروژه عمرانی نیمه تمام در کتابخانه‌های عمومی این استان وجود دارد که پیگیری‌های لازم برای تامین اعتبار و تکمیل آنها در حال انجام است.

علی شاه نظری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: بطور تقریبی تمامی این پروژه‌ها در مناطق محروم و کمتر برخوردار استان قرار دارند و امیدواریم که این کتابخانه‌ها مورد بهره برداری قرار گیرند تا مردم این مناطق بتوانند از آنها استفاده کنند.

وی ادامه داد: بیش از ۱۰ سال از شروع عملیات اجرایی برخی از این پروژه‌ها می‌گذرد اما بدلایل مختلفی هنوز ناتمام باقیمانده اند.

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان افزود: مشکلی که در زمان حاضر با آن مواجهیم در زمینه تامین و تخصیص اعتبار این پروژه‌هاست که تامین اعتبار برخی از آنها انجام شده اما تخصیص پیدا نکرده است.

وی با بیان اینکه بعضی از پیمانکاران نیز تعهدات خود را در زمینه تکمیل پروژه‌های عمرانی عملی نکرده اند اضافه کرد: مساله و بحث اصلی در زمینه بودجه است که این پروژه‌ها برای تکمیل و بهره برداری نیاز به اعتبارات استانی و ملی دارند.

شاه نظری خاطرنشان کرد: بر اساس بازدید انجام شده از این پروژه‌ها مقرر شد که این مسائل را در انجمن کتابخانه‌های استان با حضور استاندار اصفهان بررسی و برطرف شود.

وی بیان کرد: در مجموع حدود ۳۰۰ کتابخانه در استان وجود دارد که از این تعداد حدود ۸۰ کتابخانه مشارکتی هستند و بازدید میدانی از ۲۱۱ کتابخانه نهادی استان انجام شد.

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان اظهار داشت: این اداره کل در زمان حاضر ساختمان مُستقلی در اختیار ندارد و پیگیری‌های لازم در این زمینه در حال انجام است.

وی با اشاره به مطالبات نهاد کتابخانه‌های عمومی استان از شهرداری‌ها افزود: برخی از شهرداری‌ها از واریز مبلغ نیم درصدی که بر اساس قانون باید به حساب کتابخانه‌ها واریز کنند، خودداری می‌کنند و در این زمینه با مشکلات مالی مواجه هستیم و پیگیری‌های لازم در این رابطه در حال انجام است.

شاه نظری گفت: اصفهان از بیشترین تعداد کتابخانه‌های عمومی در سطح کشور برخوردار است و بلحاظ کمی توسعه خیلی گسترده و خوبی پیدا کرده است اما نیازمند توسعه کیفی است.

وی با تاکید بر اینکه ساماندهی کیفی در کتابخانه‌ها در ابعاد و زمینه‌های مختلف لازم و ضروری است ادامه داد: بطور کلی تعامل خوبی با نهادها و دستگاههای مختلف در استان در راستای تقویت و توسعه فرهنگ کتابخوانی وجود دارد.

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان اضافه کرد: بطور کلی برنامه‌های این نهاد در استان به ۲ بخش صفی و ستادی تقسیم می‌شود که شامل بازدید از کتابخانه‌هاست که با توجه به شرایط موجود انجام می‌شود و بخش ستادی که موضوعات مختلف کاری از طریق ارتباط با همکاران در ستاد استان و شهرستان‌ها پیگیری خواهد شد.

وی با بیان اینکه تعامل خوبی در این استان برقرار شده و امیدواریم به ترویج و تقویت فرهنگ کتابخوانی در استان منجر شود افزود: نهاد کتابخانه‌های استان بلحاظ گستردگی خانواده خیلی وسیعی محسوب می‌شود و بعنوان یک نهاد عمومی نیاز به حمایت از طرف نهادهای سیاستی و حاکمیتی مختلف داریم.

شاه نظری ادامه داد،در نزدیک به دو ماه گذشته و پس از قبول مسوولیت بازدید میدانی بصورت شبانه‌روزی از ۲۲۰ کتابخانه عمومی استان و دیدار چهره به چهره با ۴۳۰ نفر از کارکنان اعم از کتابدار، کارشناس و رییس اداره در اقصی نقاط استان از جندق تا افوس و از جوشقان تا بیده در شهرستان صورت گرفته که ثمره این بازدیدها آشنایی هرچه بیشتر با مشکلات موجود در این حوزه است که منجر به برنامه‌ریزی دقیق تر و عالمانه تر برای رفع آن‌ها خواهد شد.

بازدید میدانی از ۱۳ پروژه عمرانی در استان و پیگیری در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان جهت تکمیل آن‌ها از دیگر برنامه های این نهاد در ماه گذشته است.

اکنون در استان اصفهان بالغ‌ بر ٣٠٠ باب کتابخانه عمومی فعالیت دارد که از این تعداد ۱۹۴ کتابخانه نهادی و ۱۱۲ کتابخانه مشارکتی و توسط بخش خصوصی و دستگاه‌های مختلف ازجمله شهرداری‌ها ایجادشده است.

تعداد اعضای فعال در کتابخانه‌های عمومی اصفهان دست‌کم ۲۲۰ هزار نفر برآورد می‌شود.