بیرجند - ایرنا - معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: صادرات گمرکی و چمدانی صنایع دستی استان در یک سال اخیر ۵۱۵ هزار دلار درآمد داشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا حسن‌علی فولادی روز پنجشنبه در نشست خبری به مناسب هفته صنایع دستی (۲۰ تا ۲۶ خرداد) افزود: از این میزان ۱۱۵ هزار دلار مربوط به صادرات گمرکی و ۴۰۰ هزار دلار چمدانی بوده است.

وی گفت: اکنون هفت هزار و ۵۰۰ صنعتگر دارای مجوز در استان داریم و برآورد ما ۱۲ هزار صنعتگر است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی تعداد رشته‌های صنایع دستی شناسایی شده که قابلیت توسعه را دارند ۱۲۰ رشته در استان ذکر کرد و افزود: آموزش مستمر صنایع دستی در ۱۱ مرکز شهرستان‌های استان ارائه می‌شود که ظرفیت این مراکز هزار تا هزار و ۵۰۰ نفر در سال است.

وی اظهار داشت: برای فروش صنایع دستی در بازارچه‌ها و نمایشگاه فصلی حضور داریم و سال گذشته حدود ۸۰ نمایشگاه فصلی در حوزه صنایع دستی استان برگزار شد.

فولادی از برنامه راه‌اندازی ۱۹ بازارچه دائم صنایع دستی در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: پنج بازارچه تکمیل شده، پنج بازارچه در حال تکمیل شدن و مابقی در دست طراحی است.

وی با اشاره به اینکه حمایت از صنعتگران در قالب بیمه، اعطای تسهیلات و ارائه بسته‌های تعرفه‌ای انجام می‌شود افزود: تاکنون سه هزار و ۵۰۰ نفر از صنعتگران صنایع دستی استان زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی و بیمه روستاییان و عشایر قرار گرفته‌اند.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: طی یک سال گذشته ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه در چهار فصل به صنعتگران استان پرداخت شده است.

وی بیان کرد: در این مدت ۱۶۰ صنعتگر برای بهره‌مندی از خدمات بیمه روستایی و عشایری به وزارتخانه معرفی و تاکنون سه نفر هم بازنشسته شده‌اند.

فولادی آموزش ۲۶۰ نفر از زندانیان در رشته‌های صنایع دستی و افتتاح پنج کارگاه جمعی صنایع دستی را از دیگر فعالیت‌های حوزه صنایع دستی طی یک سال گذشته ذکر کرد.

وی با اشاره به برنامه‌های هفته صنایع دستی امسال افزود: برپایی میز خدمت در مصلای نماز جمعه، کلنگ‌زنی پروژه دبیرخانه روستای توبافی خراشاد، رویداد دو روزه « کوآپ استودیو»، دومین نمایشگاه تولیدات صنایع دستی منطقه‌ای شرق استان در سربیشه، افتتاح ششمین نمایشگاه منطقه‌ای صنایع دستی، سوغات و شیرینی محلی در قاین از جمله این برنامه‌ها است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی راه‌اندازی هفت شب بازار و بازارچه‌های موقت صنایع دستی، تجلیل از ۲۵ نفر پیشکسوتان و فعالان صنایع دستی، آغاز ۷۰ دوره آموزشی کوتاه‌مدت صنایع دستی و مسابقه تولید زنده قلم‌زنی در باغ گلشن طبس را از دیگر برنامه‌های هفته صنایع دستی عنوان کرد.

وی گفت: همچنین در هفته صنایع دستی افتتاح سه کارگاه تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در شهرستان سرایان، برگزاری نمایشگاه منطقه‌ای صنایع دستی و سوغات محلی در نهبندان و کارگاه آسیب‌شناسی تعاونی‌های صنایع دستی در شهرستان درمیان را در برنامه داریم.

فولادی بیان کرد: در مجموع ۲۰ رویداد صنایع دستی در خراسان‌جنوبی همزمان با هفته صنایع دستی اجرا می‌شود.