به گزارش ایرنا، وحید محمدی عصر شنبه در آیین روز جهانی صنایع دستی که در محوطه تاق بستان کرمانشاه و با حضور علاقه مندان به هنر صنایع دستی و هنرمندانی از ۱۲ استان کشور برگزار شد، افزود: متاسفانه ارزش گذاری مناسب و معرفی خوبی از صنایع دستی در کشور ما انجام نشده است به همین دلیل این هنر در زمان حاضر در جامعه کم ارزش تلقی می شود.
وی با بیان اینکه برای توسعه این صنعت باید نیاز سنجی انجام شود ادامه داد: باید با یک برنامه ریزی مناسب بازار داخلی و نیز کشورهای منطقه را شناسایی و براساس سلیقه بازار هدف صنایع دستی خود را به روزرسانی و باب طبع آنان کرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در ادامه گفت: صنایع دستی صنعتی بسیار مهم است ولی اگر تجاری سازی نشود، هنرمندان آن با وجود متحمل شدن زحمات زیاد درآمد کمی داشته و به تدریج نیز به فراموشی سپرده خواهند شد.
محمدی تاکید کرد: صنایع دستی تولیدی در استان کرمانشاه در کشور عراق از جمله اقلیم کردستان و استان های عرب نشین طالب زیادی دارد ولی باید این صنایع را باب سلیقه بازار این کشور کرد.
وی افزود: بروزرسانی این صنعت با توجه به نیاز بازار، استفاده از بسته بندی مناسب و حمایت دولتی از آن از مواردی است که باید مورد توجه فعالان و برنامه ریزان این عرصه قرار بگیرد.
محمدی با بیان اینکه زنجیره های ارزش صنایع دستی را نیز در استان باید شناسایی کرد، یادآور شد: برخی از حلقه های این زنجیره در استان کرمانشاه وجود ندارد از اینرو باید آنها را تکمیل و یا ایجاد کرد تا به این وسیله از میزان هزینه های تولید کاست.
یک خبر خوب برای فعالان حوزه گردشگری و صنایع دستی
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به اعلام یک خبر خوب برای فعالان حوزه گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: در نشست اخیری که استانداران استانهای مرزی ایران و اقلیم کردستان در ارومیه برگزار شد مذاکرات بسیار خوبی در حوزه های مختلف از جمله توسعه گردشگری و صنایع دستی صورت پذیرفت.
وی با اشاره به اینکه کرمانشاه از دیرباز به عنوان پایتخت غرب کشور شناخته می شود گفت: در این نشست در زمینه ایجاد نمایشگاه های دایمی صنایع دستی، تسهیل در صادرات به عراق و توسعه گردشگری مذاکرات خوبی صورت گرفت و تفاهمنامه هایی نیز در این زمینه ها با طرف عراقی منعقد شد.
محمدی همچنین با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در زمینه مردمی سازی اقتصاد گفت: این مردمی سازی اقتصاد باید در استان کرمانشاه نیز صورت پذیرد زیرا تجربه نشان داده است در هر اموری مردم حضور داشتند به نتیجه رسیده است.
ترویج صنایع دستی بستری مهم برای توسعه گردشگری
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه نیز در این مراسم با گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی گفت: صنایع دستی به زبان ساده عبارت از حاصل تفکر، عمل، ابتکار و خلاقیت یک ملت است.
داریوش فرمانی با اشاره به قدمت هشت هزار ساله آثار صنایع دستی بدست آمده در استان کرمانشاه افزود: قدیمی ترین این آثار یک تبر سنگی است که در کاوش هایی در استان بدست آمده و نشان دهنده این امر است که مردم این دیار از دیرباز در این حوزه فعالیت داشتند.
وی یادآور شد: در بقایای بدست آمده از سفال های قدیمی نیز نقش هایی دیده می شود که این نقش و نگارها اعتقادات، ارزش ها و باورهای مردم این خطه را بازگو می کند.
فرمانی با بیان اینکه صنایع دستی از صنعت هایی است که با سرمایه گذاری اندک می تواند اشتغال زایی بالایی بوجود آورد گفت: با توجه به این صنایع دستی خود بستری برای توسعه گردشگری است از اینرو می توان با توسعه این صنعت به طور مستقیم اقدام به جذب گردشگر نیز کرد.
وی با اشاره به اهمیت احیای برخی رشته های صنایع دستی قدیمی نیز افزود: یکی از برنامه های این اداره کل ایجاد دوره های آموزشی برای رشته های صنایع دستی که در گذشته منسوخ شده اند است تا بدینوسیله این رشته های قدیمی دوباره احیا شود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه گفت: در راستای توسعه صنایع دستی، موضوع دایر کردن بازارچه های صنایع دستی در ورودی شهرهای استان در دست اقدام است که در برخی از شهرها نیز اجرا شده است.
فرمانی گفت: تلاش می کنیم تا این بازارچه ها با توجه به معماری ایرانی اسلامی ایجاد شده و در کنار آن نیز ایجاد نمایشگاه های فصلی و دایمی در داخل کشور و کشورهای منطقه از جمله عراق نیز در دست تدوین است.
حضور هنرمندانی از ۱۲ استان کشور در رویداد منطقهای چوب در کرمانشاه
نماینده روز جهانی چوب در کشور نیز در حاشیه گشایش رویداد منطقه ای روز جهانی چوب ۲۰۲۳ در کرمانشاه نیز گفت: در این رویداد مهم هنرمندانی از ۱۲ استان کشور در مدت برپایی این رویداد حضور دارند.
علیرضا باوندپور افزود: در این رویداد هنری ۳۲ هنرمند حضور دارند که ۱۲ هنرمند از استان کرمانشاه و بقیه مربوط به استان های دیگر کشور است که در مدت پنج روز تشکیل این نمایشگاه هنر خود را در زمینه منبت و پیکر تراشی در حاشیه اثر تاریخی تاق بستان در معرض دید عموم مردم خواهند گذاشت تا مردم بتوانند از نزدیک به فعالیت آنها آشنا شوند.
وی اضافه کرد: این رویداد چوب امسال با موضوع میراث فرهنگی در کرمانشاه برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، در ادامه این مراسم از شماری از هنرمندان و فعالان حوزه های مختلف صنایع دستی استان کرمانشاه نیز با اهدای هدایا و لوح تقدیر شد.