امین کوگانی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا به بیان اینکه عمده مقاصد صادرات صنایع دستی استان، کشور عراق است اظهار کرد: میزان صادرات محصولات تولیدی صنایعدستی از استان در سال گذشته در مقایسه با سال قبل از آن حدود ۱۵ درصد افزایش نشان می دهد.
وی عمده محصولات تولیدی صنایع دستی صادراتی استان را دست بافته های داری و غیرداری، سفال و سرامیک، شیشه های سنتی، صنایه دستی چرمی، فزات گرانبها، صنایع دستی چوبی، نساجی و رودوزی های سنتی و صنایع دستی فلزی عنوان کرد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه یکی از مهمترین اهداف این معاونت برای کمک به افزایش روند صادرات را احداث بازارچههای دائمی صنایعدستی در شهرستان های مرزی بیان کرد و گفت: علاوه بر این پیش بینی شده است در مبادی ورودی همه شهرستان ها نیز بازارچه های صنایع دستی دایر شود.
کوگانی با اشاره به سفر سرپرست اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه به عراق یادآور شد: در این سفر ایجاد نمایشگاه های دایمی صنایع دستی در برخی از شهرهای اقلیم کردستان و استان های عرب نشین عراق دایر شود.
وی همچنین برگزاری دوره های آموزشی رایگان برای علاقه مندان و پرداخت تسهیلات اشتغال زا به هنرمندان را از دیگر برنامه های این معاونت عنوان کرد و افزود: در سال گذشته این اداره کل ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزا از جمله برای هنرمندان به متقاضیان پرداخت کرد.
کوگانی تاکید کرد: هم اکنون از ۲۵۰ رشته صنایع دستی مصوب در کشور ۶۵ رشته در استان کرمانشاه فعال است که در مجموع ۲۵ هزار نفر در این رشته ها مشغول به فعالیت هستند.
به گزارش ایرنا، جاجیم بافی، چاقوسازی و ابزارآلات فلزی قلمزنی منبت، معرق، پارچه دستباف، نازک کاری چوب و ریزه کاری چوب، نمد مالی، مصنوعات چرمی و ساخت زیورآلات محلی، چیخ بافی و فلزکاری را میتوان از جمله صنایع دستی کرمانشاه نام برد.
همچنین دوختهای سنتی (رودوزی)، گلیم گل برجسته، سفالگری، طراحی سنتی، سبد بافی، نساجی (موج بافی و اهرامی بافی) تراش شیشه، رنگرزی سنتی، طراحی فرش، تذهیب، نگارگری، خراطی و مجسمه سازی از جمله دیگر تولیدات کنونی استان کرمانشاه است.
ماشته بافی، دواتگری سنتی (مسگری)، علامت سازی یا علم سازی، دباغی سنتی، هور بافی، جاجیم بافی، رنگریزی سنتی، داور بافی (سیاه چادر)، موج بافی را میتوان از جمله صنایع دستی فراموش شده کرمانشاه دانست که در گیلانغرب، کرمانشاه، دالاهو، اورامانات، سومار و در میان عشایر استان بیشتر وجود داشته است.
نظر شما