به گزارش ایرنا، مهدی باقرزاده روز یکشنبه در نشست هماندیشی مباحث فرهنگی که در محل دفتر حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس برگزار شد افزود: بر این اساس یکی از اولویتهای مهم کاری ما تدوین شناسنامه دفاع مقدس این خطه است.
وی ادامه داد: در یک برنامه چهارساله به دنبال آن هستیم که دانشنامه دفاع مقدس تهیه، تدوین و منتشر شود و تحقق این مهم در گرو همت دستگاههای اجرایی شهرستان است.
وی اضافه کرد: این دانشنامه شامل تعداد شهدا، جانبازان و آزادگان، محل اعزام رزمندگان، وصیتنامه شهدا، خاطرات جانبازان و آزادگان و دیگر مولفههای مرتبط با حوزه دفاع مقدس است و تمام دستگاهها به موضوع ورود کنند.
مسوول تدوین دایرهالمعارف و دانشنامه دفاع مقدس تربتحیدریه نیز با بیان این که دانشنامه در سه مرحله در دست تدوین است گفت: گام نخست فعالیتهای دفاع مقدس اعم از ستاد پشتیبانی جنگ برادران و خواهران که پشتیبانی جبهه را بر عهده داشتند، مد نظر است.
حسین پورسعادتی افزود: گام دوم به شهدای دفاع مقدس اختصاص دارد که دارای قالببندی خاص خود است و گروههای مختلفی از شهدا شامل معلم، روحانی، پاسدار، ارتشی، کارگر و کارمند را در بر میگیرد و شایسته است تفکیک شوند.
وی تصریح کرد: مرحله سوم شامل فرماندهان گردان به بالاتر هستند که باید رشادت و دلاورمردی آنان را در ۲ بخش مشخصات شناسنامهای و نیز این که در آن دوران دارای چه مسوولیتی بودند را ثبت کنیم.
مسوول تدوین دایرهالمعارف و دانشنامه دفاع مقدس تربتحیدریه گفت: در این خطه شهدایی همچون عبدالحسین برونسی، علیاصغر رمضانی، شهید یعقوبی، شهید خاکسار و شهید منصوری را داریم که باید در ابعاد مختلف برای این بزگواران کار شود.
به گزارش ایرنا، طبق آمار منتشره از سوی بنیاد شهید تربتحیدریه، از مجموع ۱۵ هزار رزمنده دوران دفاع مقدس در این خطه، هزار و ۱۰۴ شهید منطقه تربتحیدریه شامل شهرستانهای تربتحیدریه، زاوه، مهولات و رشتخوار است که از این تعداد ۷۰۸ شهید، هزار و ۶۹۵ نفر جانباز و ۱۴۲ نفر آزاده به شهرستان تربتحیدریه اختصاص دارند که از جانبازان این خطه ۶۹۰ نفر بالای ۲۵ درصد میباشند.
در تربتحیدریه همچنین چهار شهیده زن، پنج مادر دارای ۲ شهید، ۲۱۴ مادر شهید و ۲۱۰ همسر شهید وجود دارد.