احمد سبحانی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: پیشبینی میشود با توجه به شرایط محیطی متنوع در مناطق مختلف استان، عملیات مبارزه با کنه گرد آلود تا پایان تیرماه ادامه داشته باشد.
وی افزود: همانگونه که در اطلاعیههای قبلی نیز اعلام شد در مدیریت آفت کنه گردآلود خرما، شروع فعالیت بسیار مهم است و پیش از آن، سمپاشی توصیه نمیشود.
سبحانی اظهار کرد: آغاز فعالیت کنه گردآلود خرما بستگی به دما، رطوبت نسبی هوا و وزش بادهای گرم موسمی دارد و با پایش دما، رطوبت، بررسی خوشهها و استفاده از تجربههای محلی میتوان زمان دقیق فعالیت آفت را معین کرد تا از سمپاشیهای بیرویه جلوگیری شود.
وی ادامه داد: در استان بوشهر به طور تقریبی تمام ارقام به این آفت حساس بوده و در صورت مبارزه نکردن به موقع خسارت بسیار بالایی از نظر کمی و کیفی به محصول وارد میشود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: این آفت با تغذیه از شیره غذایی برگ و میوهها، باعث خشک شدن پوست میوه شده و اگر خسارت ادامه یابد اندازه میوه و ارزش غذایی آن بسیار کاهش پیدا میکند و در صورت تداوم فعالیت، میوه و خوشه حالت غبارآلود به خود گرفته و بازارپسندی محصول به شدت کاهش مییابد.
وی اظهار کرد: کنههای تارتن نخیلات محیط گرم و خشک را میپسندند براین اساس مدیریت آبیاری و کنترل علفهای هرز میتواند تاثیر معنیداری در کاهش خسارت کنهها داشته باشد و برای کنترل شیمیایی نیز میتوان به محض مهاجرت کنههای بالغ از تاج درخت به سمت خوشهها، از سمهای کنهکش مناسب با توصیه کارشناسان کشاورزی استفاده کرد.
سبحانی گفت: به دلیل تعدد نسل کنههای تارتن، برای پیشگیری از بروز پدیده مقاومت، نکته بسیار مهم در کنترل مطلوب کنهها، رعایت تناوب در سموم مصرفی است.
وی افزود: باغداران با مشورت کارشناسان کشاورزی باید نوع سم، میزان مصرف بهینه، زمان مناسب مصرف و سمپاش مناسب را انتخاب کنند.