به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، همزمان با فعالشدن سیستمهای سرمایشی در کشور، بار شبکه برق به یکباره ۴۳ درصد افزایشیافته و تأمین برق را با محدودیتهایی مواجه میکند؛ طبق اطلاعیه و اعلام برنامه مشترک وزارتخانههای نیرو و صمت، از ۱۷ خردادماه جاری تا ۲۰ شهریورماه برای مدیریت بار صنایع، واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی یک روز در هفته، آنهم از ساعت ۱۱ صبح تا ۲۳ شب مشمول برنامه مدیریت مصرف برق شده و این امکان را دارند که ساعات مدیریت بار خود را به ایام تعطیل و یا نوبت شب منتقل کنند. در این رابطه نظر چند فعال در شهرکهای صنعتی را جویا شدیم.
برنامهریزی برای مدیریت بار از آسیب و خسارت ناگهانی صنایع جلوگیری میکند
یک عضو و بازرس انجمن ملی صنایع پلیمر ایران و فعال در شهرک شمسآباد گفت: اعلام برنامه مدیریت بار صنایع امکان برنامهریزی را به واحدهای صنعتی داده و از آسیبهای قطع ناگهانی برق این واحدها جلوگیری میکند.
علیرضا ترک افزود: هماکنون در بخشهای مختلف شهرک صنعتی شمسآباد با بیش از ۱۰۰۰ واحد صنعتی، برنامههای مدیریت مصرف برق از ساعت ۱۱ الی ۲۳ و در روزهای متفاوت اعمال میشود.
وی برنامهریزی مدیریت بار واحد صنعتی محل فعالیت خود را روزهای دوشنبه عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: مشکل صنایع این است که چشمانداز مشخصی برای رفع محدودیتها وجود ندارد و مشخص نیست این وضع تا چه زمانی قرار است ادامه داشته باشد.
ترک قیمت یارانهای برق را از عوامل اصلی محدودیتهای موجود دانست و ادامه داد: تا زمانی که برق با قیمت تکلیفی عرضه میشود، جذابیتی برای حضور سرمایهگذاران در صنعت برق وجود ندارد، این در حالی است که به دلیل محدودیت منابع مالی، توسعه ظرفیت نیروگاهی در بخش دولتی نیز با دشواری مواجه است.
این فعال صنعتی تغییر شیفت کاری در ایام مدیریت بار را بعضاً موجب نارضایتی نیروی کار عنوان دانست و افزود: ما تلاش کردهایم از طریق خرید و راهاندازی ژنراتور بخشی از ساعتی که مشمول برنامه مدیریت مصرف هستیم را پوشش دهیم.
زمانبندی فرصت برنامهریزی را برای صنایع فراهم میکند
یک فعال شهرک صنعتی شاهرود نیز معتقد است: اعلام برنامه زمانبندی مدیریت بار صنایع، امکان برنامهریزی را برای واحدهای صنعتی فراهم میکند.
حامد امینی هراتی افزود: مهمترین مسئله در محدودیتهای تأمین برق صنایع در اوج بار مصرف تابستان، به قیمت واقعی برق بازمیگردد و دراینبین عملاً صنایع پرمصرف از رانت انرژی بهره میبرند.
وی دراینرابطه پیگیری برق خود تأمین صنایع را راهگشا دانست و افزود: واحد صنعتی ما به طور ۳ شیفت فعال است و در زمانهای اعلام قطعی برق تلاش میشود، وضعیت را مدیریت کنیم.
امینی گفت: در این زمان معمولاً از نیروی کار برای انجام دیگر فعالیتها استفاده شده و یا امکان استفاده کارکنان از مرخصی فراهم میشود.
اعلام برنامههای مدیریت بار واقعاً مؤثر است
مدیر یک واحد تولیدی در شهرک صنعتی قزوین نیز اجرای برنامههای مدیریت بار صنایع در شهرکهای صنعتی را مؤثر و مثبت ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم این برنامهریزی به شکلی که اعلامشده است، تداوم داشته باشد.
عبدالحسین رحمانیان افزود: واحد صنعتی ما ۵ روز در هفته فعالیت دارد و روزهای پنجشنبه را عمدتاً به برنامههای تعمیرات و دیگر اقدامهای اختصاص میدادیم، اما ازآنجاییکه بخش عمده کارگران ما بانوان هستند، ما جابهجایی روز تعطیل وسط هفته خود را به پنجشنبه منتقل کردیم و دیگر برنامههای واحد صنعتی به ایام جمعه موکول شد.
وی ادامه داد: بههرحال در ایام تابستان و اوج مصرف، تأمین برق در کشور با کمبود مواجه است، اما این که برنامهریزیشده و امکان جابهجایی شیفهای کاری را میدهد بسیار خوب و مثبت است و از این بابت متشکریم.
توسعه نیافتن ظرفیتهای نیروگاهی در دورههای گذشته سبب تنگناهای تولید بهویژه در ایام اوج بار مصرف برق را فراهم آورده است، برایناساس وزارت نیرو در دولت سیزدهم افزایش ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق را پیشبینی کرده است تا ظرف ۴ سال آینده محدودیتهای موجود به حداقل برسد، این در حالی است که تا آن زمان باید به ناگزیر با اجرای برنامههای مدیریت مصرف برق، تبعات محدودیتهای موجود را برای صنایع به حداقل رساند.
برایناساس ضروری است سایر بخشها بهخصوص بخش خانگی با مصرف صحیح برق، دولت را در تأمین برق صنایع یاری کنند.