تهران-ایرنا- هاکان فیدان وزیر امور خارجه جدید ترکیه و جوزف بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یکشنبه شب به صورت تلفنی درخصوص روابط آنکارا و بروسکل تلفنی گفت و گو کردند.

به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفتگو با وزیر امور خارجه ترکیه، انتخاب وی بعنوان وزیر امور خارجه جدید ترکیه را به وی تبریک گفت.

وزیر امور خارجه ترکیه و مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین در این گفت و گوی تلفنی درباره روابط دوجانبه آنکارا و بروکسل نیز رایزنی کردند.

بورل همچنین با انتشار مطلبی در شبکه‌ های اجتماعی بر توسعه روابط ترکیه و اتحادیه اروپا در دوره جدید ریاست جمهوری اردوغان تاکید کرد.

در همین راستا، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز پنچشنبه (۱۸ خرداد) با «چارلز میشل» رئیس شورای اتحادیه اروپا درباره روند عضویت کامل آنکارا در این اتحادیه اروپایی تلفنی گفت‌وگو کرده بود.

گفت وگوی اردوغان و میشل درحالی بیان می شود که یک سال پیش (۱۷ خرداد ۱۴۰۰)، الیور ورهلی" کمیسر اتحادیه اروپا برای گسترش و سیاست همسایگی گفت: مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا به دلیل عدم رعایت استانداردها توسط آنکارا در سیاست داخلی متوقف شده است.

ورهلی در جلسه عمومی پارلمان اروپا با ارائه گزارش ۲۰۲۱ اتحادیه اروپا گفت: ترکیه به دور شدن از اتحادیه اروپا ادامه داده است، به همین دلیل مذاکرات الحاق آنکارا در بن بست باقی مانده است.

کمیسر اتحادیه اروپا در ادامه افزود: حاکمیت قانون و حقوق اساسی در ترکیه همچنان یک نگرانی کلیدی است، هدف قرار دادن احزاب سیاسی، مدافعان حقوق بشر و رسانه ها نشان دهنده عقب نشینی بزرگ برای حقوق بشر است و در تضاد با تعهدات ترکیه برای احترام به دموکراسی، حاکمیت قانون و حقوق زنان است.

ورهلی همچنین خاطرنشان کرد که ترکیه همچنان شریک کلیدی اتحادیه اروپا در موضوعات مورد علاقه مشترک از جمله انرژی، قرارداد سبز و بهبود اقتصادی پس از بحران کرونا است.

ترکیه پس از ارائه درخواست رسمی به اتحادیه اروپا در سال ۱۹۸۷ تا سال ۱۹۹۹ منتظر ماند تا وضعیت کشور نامزد دریافت کند. مذاکرات برای عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا تنها شش سال بعد در سال ۲۰۰۵ آغاز شد، اما از آن زمان به نظر می رسد که روند مذاکرات متوقف شده است.

در سال ۲۰۱۹ مذاکرات اتحادیه اروپا و ترکیه پس از آن که بروکسل آنکارا را به سرکوب رسانه های آزاد و جامعه مدنی در این کشور متهم کرد، پایان یافت.

در اواخر ماه مارس سال ۲۰۲۱ اردوغان رییس جمهور ترکیه موضوع طولانی شدن روند الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا را مطرح کرد و گفت که مذاکرات در مورد عضویت آنکارا باید تسریع شود تا پس از درخواست اوکراین برای اتحادیه اروپا، به ترکیه جایگاهی که شایسته آن است داده شود.

تنش در مدیترانه شرقی، نقش ترکیه در سوریه، بحران مهاجران و بن بست در روند الحاق ترکیه به به اتحادیه اروپا از جمله موضوعاتی که آنکارا و بروکسل با یکدیگر اختلاف دارند.