«مصطفی وحیدزاده» در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: شرکت کارخانه مشترک تراکتورسازی ایران و ونزوئلا (ونیران) واقع در استان «بولیوار» این کشور، با مشارکت شرکت «CVG» (که همچون ایدرو مسؤولیت گسترش و نوسازی صنایع این کشور را بر عهده دارد) ایجاد شده که ۵۱ درصد مالکیت آن در اختیار ایران و ۴۹ درصد دیگر در اختیار طرف ونزوئلایی است.
وی گفت: با وجود عملکرد خوب خط تولید این شرکت در سالهای گذشته و تولید و تأمین تراکتور و قطعات وابسته، اما برخی مشکلات سبب شد تا از سال ۹۴ عملاً شرکت ونیران تعطیل شود و شاهد خواب سرمایه و خطوط تولیدی آن باشیم.
مدیرعامل تراکتورسازی ایران ادامه داد: از حدود ۶ ماه قبل، با صادرات ۱۰۰ دستگاه تراکتور به ونزوئلا فعالیت گروه صنعتی تراکتورسازی در این کشور از سر گرفته شد و با سه وزیر صنعت، کشاورزی و حمل و نقل ونزوئلا برای رفع مشکلات شرکت و فعالیت مجدد آن دیدار داشتیم و به ویژه آقای «رامون» که وزیر حمل و نقل و رئیس طرف ونزوئلایی کمیته مشترک اقتصادی دو کشور است، قولهای مساعد جهت رفع مشکلات داد.
مدیرعامل تراکتورسازی ایران وی با تقدیر از زحمات سفیر ایران در ونزوئلا و همچنین معاونت امور اقتصادی وزارت امور خارجه، خاطرنشانکرد: برنامه ما برای ازسرگیری فعالیتها در این کشور، ابتدا ارسال ۱۰۰ دستگاه تراکتور و پس از آن در نوبتهای بعدی ارسال ۵۰۰ دستگاه، یکهزار دستگاه و… است و تا جایی که طرف ونزوئلایی بتواند از کشاورزان خود حمایت کرده و خط اعتباری برای خرید تراکتور در اختیارشان قرار بدهد، توانایی صادرات خواهیم داشت.
وحیدزاده گفت: تراکتورهای ایرانی در ونزوئلا بسیار خوشنام بوده و با اقبال بالایی در بین کشاورزان این کشور حاصلخیز مواجه شدهاند که در صورت حمایت دولت این کشور، فرصتی برای توسعه صادرات از این محل است.
مدیرعامل تراکتورسازی ایران همچنین تصریحکرد: در گفتوگو با آقای رامون تاکید شد که چنانچه قدرت خرید کشاورزان ونزوئلایی افزایش یابد، هیچ محدودیتی برای صادرات تراکتور به این کشور وجود ندارد.
وی افزود: همچنین علاوه بر بازار داخلی این کشور، ونزوئلا قابلیت تبدیل شده به هاب (قطب) تولید تراکتور در منطقه خود را دارد و میتواند به عنوان تولیدکننده تراکتور در بین چند کشور اطراف خود مطرح شود.
وحیدزاده بیان داشت: تنها خط تولیدی تراکتور در ونزوئلا، اکنون برای حدود ۹۰ نفر اشتغالزایی کرده و قطعات به صورت منفصله و سی. کی. دی به این کشور ارسال و در خط تولید یاد شده مونتاژ میشود.
وی گفت: خط تولید مستقر در کارخانه توان تولید روزانه ۲۵ تراکتور را داراست و چنانچه طرف ونزوئلایی استقبال کند، بدون نیاز به سرمایهگذاری جدید توان تأمین همه نیازهای آنها را خواهیم داشت.
مدیرعامل تراکتورسازی ایران ادامهداد: تاکنون پنج محصول مختلف و تراکتورهای با قدرت ۴۵ تا ۱۵۰ اسب بخاری در انواع باغی، زراعی، شالیزاری و غیره به این کشور صادر شده است.
وی تصریحکرد: با ارادهای که در دولت سیزدهم و شخص رئیسجمهوری سراغ داریم، توسعه بازار تراکتور ایران در ونزوئلا و در ادامه تبدیل شدن این کشور به قطب تراکتورسازی منطقه که بهطور قطع توسعه صادرات ما به این منطقه را به دنبال خواهد داشت، دور از دسترس نخواهد بود.