مشهد- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: هم اینک تنها ۱۲ درصد از حجم ذخیره سدهای مشهد آب دارد در حالی که این میزان در مدت مشابه پارسال ۲۶ درصد و در پایان اردیبهشت ماه امسال ۱۳ درصد بود.

علیرضا طاهری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حجم ذخیره سدهای مشهد شامل سدهای طرق، دوستی، ارداک و کارده هزار و ۵۷۲ میلیون متر مکعب است که هم اینک فقط ۱۵۶ میلیون متر مکعب از این حجم آب دارد.

وی اضافه کرد: سد دوستی مهمترین منبع تأمین آب سطحی در این کلانشهر است و در سالهای گذشته تا ۵۰ درصد از حجم آب مصرفی از این منبع تأمین می‌شد اما هم اینک تنها ۱۱ درصد از حجم ذخیره یک میلیارد و ۲۲۰ میلیون مترمکعبی این سد آب دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: سد طرق نیز با حجم ذخیره ۳۲.۸ میلیون مترمکعب، فقط ۶.۰۳ میلیون مترمکعب آب دارد و مخزن ۲۶ میلیون متر مکعبی سد کارده نیز فقط ۵.۸ میلیون متر مکعب آب دارد.

طاهری افزود: حجم مخزن سد ارداک نیز ۳۰.۳ میلیون مترمکعب است که ۸.۵۲ میلیون متر مکعب از حجم این سد آب دارد.

وی ادامه داد: میزان بارندگی نیز در سال آبی جاری از مهر ماه ۱۴۰۱ تا کنون ۷۰ میلی متر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال آبی قبل ۵۷ درصد کاهش دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: سرانه مصرف آب به ازای هر نفر در سال در مشهد ۲۰۰ متر مکعب است که نسبت به سرانه کشوری زیاد نیست اما با توجه به شرایط تنش آبی در این کلانشهر و کاهش بارندگی‌ها، مدیریت مصرف و اجتناب از مصارف غیرضروری الزامی است.

به گزارش ایرنا، ٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است.

خراسان رضوی دارای ۳۲ سد فعال است که در شهرستانهای تربت‌حیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربت‌جام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان قرار دارند.

هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بی‌رویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشت‌های استان عنوان شده است.