کاظم جم روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این بازه زمانی حدود چهار میلیون متر مکعب از حجم آب موجود در سدهای استان در بخش کشاورزی مصرف شده است.
وی اضافه کرد: میزان ورودی آب به سدهای خراسان رضوی نیز از ابتدای سال آبی کنونی (از مهر ماه) تا کنون حدود ۱۵ میلیون متر مکعب و از ابتدای سال جاری (از فروردین ماه) ۲۷۲ میلیون متر مکعب است.
عضو اصلی شورای راهبردی روابط عمومی بخش آب کشور گفت: هم اینک ۲۳۱ میلیون متر مکعب آب در سدهای استان وجود دارد اما ۸۵ درصد از ظرفیت ذخیره سدها خالی است.
جم افزود: حجم بارندگی در خراسان رضوی از ابتدای سال جاری تا کنون حدود ۱۵ میلیمتر است و امیدواریم با افزایش حجم بارش ها و رعایت مدیریت مصرف ورودی آب به سدهای استان افزایش یابد.
به گزارش ایرنا، ٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است.
خراسان رضوی دارای ۳۲ سد فعال است که در شهرستانهای تربتحیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربتجام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان قرار دارند.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.
نظر شما