اصفهان - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بین فراورده‌های غذایی سُنتی و صنعتی، مصرف محصولات صنعتی توصیه می‌شود زیرا فرایند تولید آنها از زمان ورود مواد اولیه تا بسته‌بندی تحت کنترل ارگان‌های نظارتی از جمله معاونت غذا و داروست.

به گزارش ایرنا، محمود اعتباری روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران افزود: البته فراورده‌های غذایی سُنتی نیز تحت کنترل است اما بطور قطع نمی‌توان گفت که همیشه و همه فرایندهای تولید آنها مانند شرایط حمل و نقل تحت کنترل قرار دارد.

وی تصریح کرد: امروزه تولید غذای سالم هزینه‌بَر است اما سلامت فراورده‌های غذایی نباید فدای هزینه‌ها شود.

اعتباری اضافه کرد: با توجه به هزینه‌بر بودن تولید غذای سالم احتمال دارد سلامت غذا فدای هزینه‌ها شود به همین دلیل لازم است اقشار مختلف مانند تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان، مصرف کنندگان و ارگان‌های نظارتی کمک کنند تا سلامت مواد غذایی تضمین شود.

وی تصریح کرد: مردم خود را بر اساس نظام‌های نظارتی تطبیق می‌دهند و وقتی نسبت به مشکلات موجود حساس باشند بهتر می‌توان کار نظارتی و کنترل را انجام داد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه کیفیت فراورده‌های تولیدی مواد غذایی در سال‌های اخیر رو به بهبود بوده و نظارت‌ها افزایش یافته است، تصریح کرد: ما روی بسته‌بندی مواد غذایی نظارت کامل داریم و اینکه به بسته‌بندی‌های تجزیه‌پذیر در محیط زیست برسیم، کمال مطلوب (ایده‌آل) ماست که این کار را هم دنبال می‌کنیم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: بطور قطع در حد بضاعت ما نیست که بر همه سطوح عرضه مواد غذایی بطور کامل نظارت داشته باشیم بنابراین مردم هم باید در این زمینه حساس باشند.

وی همچنین با اشاره به"روز جهانی ایمنی غذا" مصادف با ۱۷ خرداد گفت: در ایمنی مواد غذا یی ۲ موضوع اصلی یعنی "انتقال نیافتن بیماری" و " ارتقای سلامت" مطرح است و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی نیز مُتولی تضمین سلامت مواد غذایی است.

اعتباری با بیان‌اینکه در سال‌های اخیر توجه مردم به ایمنی غذا بیشتر شده است، خاطرنشان کرد: تخلف‌های شناسایی شده در واحدهای تولید مواد غذایی به کمیسیون‌های نظارتی ارجاع و با تخلف‌های مُحرز برخورد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه معاونت غذا و دارو همکاری نزدیکی با اداره کل استاندارد استان دارد، افزود: شیوه‌نامه ما در نظارت بر تولید مواد غذایی، استانداردهای ملی تدوین شده است.

اعتباری همچنین در باره اینکه مسؤولان فنی ناظر در کارخانه‌های مواد غذایی از کارفرمایان حقوق می‌گیرند، توضیح داد: این موضوع هنوز برطرف نشده است اما به این معنی سالم نبودن محصولات کارخانه‌ها نیست بلکه وقتی ما نشان سیب سلامت را برای محصولی صادر می‌کنیم یعنی سلامت مواد غذایی تضمین شده است.

وی با بیان اینکه مسؤول فنی ناظر بر واحدهای تولیدی مواد غذایی درواقع نمایندگان وزارت بهداشت هستند اما حقوق آنها توسط کارفرمایان پرداخت می‌شود، افزود: اگر مسؤول فنی حقوق بگیر کارفرما نباشد، بهتر است.

توزیع شیر خشک بر اساس مشخصات خریدار به معنی اعمال محدودیت نیست

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در باره توزیع شیر خشک نیز توضیح داد: سه نوع شیر خشک معمولی، رژیمی و متابولیک وجود دارد که ۲ نوع رژیمی و متابولیک جزو مُکمل‌های دارویی به‌شمار می‌آید.

وی با بیان اینکه شیر خشک معمولی جایگزین شیر مادر و جزو مواد غذایی است، افزود: توزیع شیر خشک بر اساس ثبت مشخصات خریدار شامل کُد ملی و تاریخ تولد نوزاد به معنی محدودیت در عرضه آن نیست.

اعتباری ادامه داد: قرار نیست برای مصرف خشک شیر نوزاد محدودیتی رُخ دهد بلکه ثبت مشخصات بدلیل داشتن آمار بمنظور برنامه‌ریزی و سیاستگذاری در باره این ماده غذایی و جلوگیری از مصرف آن در عرصه‌هایی جز شیرخوارگان و نوزادان است.

به گزارش ایرنا، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پیش از این اعلام کرده بود که شیر خشک از ابتدای تیر امسال بر اساس ثبت مشخصات متقاضی شامل کُد ملی و تاریخ تولد به متقاضیان اعطا می‌شود.

ضرورت فرهنگ‌سازی برای خرید محصولات تولید استان

رئیس هیأت مدیره انجمن کارفرمایان صنایع غذایی استان اصفهان نیز در این نشست گفت: حدود یک هزار کارخانه زیر مجموعه این انجمن است و رُتبه پنجم کشوری را در زمینه تعداد پروانه‌های بهره‌برداری داریم.

علی سرشوقی افزود: این استان رُتبه هشتم کشور را در زمینه اشتغال صنایع مواد غذایی و رُتبه هفتم را در میزان سرمایه‌گذاری بابت پروانه‌های بهره‌برداری شده به میزان ۳۵ هزار میلیارد تومان دارد.

وی با تاکید بر ظرفیت‌های بالای استان اصفهان در زمینه صنایع غذایی اظهار داشت: لازم است فرهنگ‌سازی بیشتری در سطح جامعه برای خرید محصولات تولید داخل بویژه محصولات استان شود.

سرشوقی همچنین به برخی ابهامات در باره مصرف مواد غذایی در سطح جامعه اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز باید آموزش و اطلاع رسانی‌های شفاف صورت گیرد تا مردم در انتخاب مواد غذایی مورد نیاز خود، اشتباه نکنند.

"روز ایمنی غذا" بعنوان یک روز جهانی با هدف جلب توجه و بسیج اقدامات پیشگیرانه بمنظور شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا و بهبود سلامت انسان در هفتم ژوئن هر سال مصادف با ۱۷ خرداد گرامی داشته می‌شود.