همدان- ایرنا- برنامه تامین برق پایدار در زمان اوج مصرف فصل تابستان برای مشترکان خانگی و همچنین واحدهای تولیدی استان همدان از جمله پاداش های پیش بینی شده پنج تا ۲۰ برابری در پرداخت قبض و همچنین قطع برق ادارات پر مصرف تدوین شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا قاسمی‌فرزاد استاندار همدان روز سه‌شنبه در نشست اعضای کارگروه مدیریت تقاضا و مصرف برق استان همدان افزود: رویکرد دولت سیزدهم و وزارت نیرو این است که کمترین قطعی برق و تأمین انرژی مورد نیاز بخش تولیدی و مصارف خانگی را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه جلوگیری از اعمال برنامه‌های خاموشی برای مشترکان خانگی نخستین اولویت است، اظهار داشت: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی و همچنین تاکید رئیس جمهور، باید برنامه‌های توزیع نیروی برق متناسب با شعار سال طراحی شود.

قاسمی فرزاد تصریح کرد: با وجود افزایش مصرف برق در فصل تابستان باید زمینه و شرایط لازم برای رشد تولید را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: در راستای اجرایی و عملیاتی کردن شعار سال و تأکیدات آیت الله رئیسی، تولید در هیچ زمانی نباید دچار خدشه شود اما محدودیت‌هایی را باید با توجه به منابع محدود در نظرداشته باشم.

استاندار همدان بیان کرد: ایجاد منابع مولدی جدید و حرکت به سمت انرژی‌های تجدید پذیر، همچون انرژی خورشیدی و استفاده از توربین بادی نقش بسیار زیادی در تأمین برق واحدهای تولیدی دارد.

وی افزود: ایجاد مزارع پنل‌های خورشیدی یکی از راهکارهای تأمین انرژی و تولید برق است و باید زمین‌های مورد نیاز آن تأمین شود و با حمایت وزارت نیرو به این سمت حرکت کنیم.

قاسمی فرزاد با تاکید بر اینکه کنترل و نظارت نیز نقش مؤثری در مصرف بهینه برق دارد، اظهار داشت: برای مصارف اداری و خانگی نیز باید کنترل و نظارت داشته باشیم و باید فرهنگ مصرف درست را باید به خانواده‌ها و شهروندان آموزش دهیم.

وی تصریح کرد: مجموعه دستگاه‌های فرهنگی، صدا و سیما و اصحاب رسانه باید با تولید محتوای آموزشی، فرهنگ مصرف بهینه را ترویج دهند.

استاندار همدان با اشاره به اینکه ملاحضات لازم باید در مصرف برق بخش کشاورزی نیز در نظر گرفته شود، افزود: فعالیت و کار واحدهای تولیدی نیز باید به سمت ساعات کم مصرف هدایت شود؛ اگر قرار است ساعت کاری واحدهای تولیدی تغییر کند، باید به گونه‌ای باشد که حداکثر ۲ شیفت را دربرگیرد.

وی ادامه داد: با فعالیت هرگونه دستگاه استخراج رمز ارز و ماینرها به شدت برخورد شود.

قاسمی فرزاد ادامه داد: میانگین مصرف واحدهای مسکونی و واحدهای تولیدی اگر از حدی بالا رفت باید مورد بررسی قرار گیرد و کنترل و نظارت را در مجموعه‌های دولتی خصوصی و مجموعه‌های نظامی بیشتر می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان نیز گفت: با اقدامات و نظارت وزارت نیرو، برنامه‌ریزی و تقسیم وظایف برای تأمین برق پایدار در فصل تابستان ۱۴۰۲ تدوین شده و با همه توان در حال اجرا است.

علی سهرابی بیدار افزود: «طرح پاداش صرفه‌جویی» طرح مهمی است که مردم می‌توانند با کاهش مصرف خود از پاداش‌های خوبی برخوردار شوند به طوری که مشترکانی که در این طرح شرکت کنند بین پنج تا ۲۰ برابر قبض خود، پاداش دریافت می‌کنند.

وی اظهار داشت: استان همدان بیش از ۸۰۵ هزار مشترک برق دارد که ۸۰ درصد آن معادل ۶۴۴ هزار مشترک با تعرفه خانگی هستند و ۳۳ درصد برق استان در این بخش مصرف می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گفت: چهار درصد مشترکان برق استان معادل ۳۲ هزار مشترک، تعرفه عمومی دارند و هفت درصد انرژی برق توزیع شده را مصرف می‌کنند.

وی ادامه داد: ۱۳ هزار و ۵۰۰ مشترک کشاورزی داریم که ۱.۶۸ درصد مشترکان هستند و ۳۸ درصد انرژی در این بخش مصرف می‌شود.

سهرابی‌بیدار با اشاره به اینکه سه هزار و ۶۰۰ مشترک برق صنعتی استان نیز معادل ۰.۸۳ درصد مشترکان، حدود ۱۲ درصد انرژی برق را مصرف می‌کنند، افزود: در بخش سایر مصارف (تجاری) نیز ۱۰۴ هزار مشترک داریم که معادل ۱۳ درصد مشترکان هستند و هفت درصد مصرف برق در این بخش است.

وی ادامه داد: حدود سه هزار و ۶۵۰ مشترک کنتور برای روشنایی شهری و روستایی نصب شده است که ۱.۷ برق توزیعی استان در این مصرف می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ادامه داد: ۰.۶ درصد اشتراکات نیز مربوط به روشنایی معابر است که حدود ۲ درصد برق استان را مصرف می‌کند.

وی تاکید کرد: با مدیریت عالی دولت سیزدهم و وزارت نیرو در تابستان ۱۴۰۱ میزان خاموشی‌ها کمتر از نصف مدت مشابه سال ۱۴۰۰ شد و تلاش داریم این وضعیت برای امسال بهبود یابد.

سهرابی بیدار افزود: شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه همدان همکاری کامل برای تأمین سوخت جایگزین را برای فصل تابستان دارد.

وی اظهار داشت: اپلیکیشن برق من پل ارتباطی مشترکان با صنعت برق است و تلاش داریم ۱۰۰ درصد مشترکان از این برنامه برای دریافت خدمات استفاده کنند.

به گزارش ایرنا، بر اساس مصوبه هیأت دولت از ۱۵ خرداد به منظور مدیریت مصرف انرژی برق ساعات کار ادارات به ۶ الی ۱۳ تغییر کرده است و نیاز است تمهیدات لازم جهت کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق در ساعات کاری نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۰ و کاهش ۶۰ درصدی مصرف برق بعد از تعطیلی ادارات ساعت (۱۳) اندیشیده شود.

همچنین قرار است بار مصرفی ادارات به صورت لحظه‌ای توسط مرکز پایش کنترل و رصد شود و عدم رعایت الگوی تعیین شده در مرحله اول منجر به قطع برق و تذکر مکتوب و در مراحل بعد اعلام عمومی می‌شود.