به گزارش چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای آمریکایی فناوری (technologynetworks)، محققان دانشگاه ایلینویز معتقد هستند که جراحان سرطان به زودی ممکن است دید کاملی نسبت به تومورها در حین عمل جراحی داشته باشند. آنها میتوانند چندین نشانگر زیستی مربوط به بیماری سرطان را به طور همزمان روشن کنند.
نانوذرات فلورسنت، پیچیده شده در غشای گلبولهای قرمز، قادرند تومورهای سرطانی را هدفمند و بهتر از رنگهای فعلی هدف قرار دهند. چنین نانوذراتی هنگام تابش نور به آنها قادرند تا دو سیگنال مختلف را ایجاد کنند که این سیگنالها به پزشک امکان میدهند تا مرز میان تومور را از سلولهای سالم تشخیص دهند.
ویکتور گروف سرپرست این گروه تحقیقاتی گفت: این عوامل تصویربرداری را میتوان با دوربینهای فعلی که برای تشخیص در زمان واقعی در طول عمل جراحی استفاده میشود، ترکیب کرد.
در این پروژه محققان نانوذراتی ساختند که سیگنالی دوگانه ایجاد میکند. گروف در این زمینه اظهار داشت: اگر میخواهید تمام بخش سرطانی را پیدا کنید، تصویربرداری از یک نشانگر تجاری کافی نیست. اگر دو یا سه نشانگر تجاری استفاده کنید، احتمال از بین بردن تمام سلولهای سرطانی افزایش مییابد و احتمال نتیجه بهتر برای بیماران وجود خواهد داشت.
یک جراح به طور معمول تومور را از بین میبرد و آن را برای ارزیابی به یک آسیبشناس میفرستد، فرایندی که میتواند ساعتها تا روزها طول بکشد. عوامل تصویربرداری نیز که به بدن وارد میشوند به سرعت از طریق کبد از بدن جمعآوری میشوند. این تیم تحقیقاتی در بررسیهای خود دریافت که نانوذرات که با گلبولهای قرمز پوشیده شدهاند میتوانند طولانیتر در بدن باقی بمانند و تا چند روز در بدن گردش کنند. با این کار میزان جذب در کبد به حداقل رسیده و گردش طولانیتری در بدن دارد.
این گروه از این فناوری روی موشهای آزمایشگاهی استفاده کردند و سیگنالهای قویتری نسبت به رنگهای رایج به دست آوردند.
دو نشانگر زیستی که توسط عوامل تصویربرداری جدید مورد هدف قرار میگیرند، یکی شامل مواردی است که در مراحل اولیه سرطان شیوع دارد و دیگری از مواردی است که در آخرین مرحله رشد سرطان شیوع دارد که به احتمال زیاد متاستاتیک است.
محققان دریافتند که پروبهای آنها در تشخیص بافت سرطانی از بافت سالم و همچنین تمایز دو سیگنال از یکدیگر مؤثر هستند.