به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله «مصطفی علما» روز چهارشنبه در دیدار با مدیر و مسؤولان جهاد کشاورزی استان به مناسبت هفته جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت کشاورزی در پیشرفت جامعه افزود: همه باید با همت بلند خود، سازنده ایران باشیم، لذا باید ظرفیتهای کم نظیر استان برای شکوفایی محصولات کشاورزی شناخته شود و متناسب با این ظرفیتها اقدام به کاشت و برداشت محصولات کشاورزی کرد.
وی تاکید کرد: باید بدانیم اگر در بخش کشاورزی موفق عمل کنیم بسیاری از معضلات اجتماعی استان از جمله بیکاری و عدم ازدواج جوانان حل خواهد شد، زیرا اگر کشاورزی بر محور مطالعات علمی صورت بگیرد میتواند یکی از محورهای مهم توسعه باشد.
نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه اظهار داشت: اگر بخواهیم کارهایمان ماندگار و به آیندگان منتقل شود لازمه اش فقط برای خدا کار کردن است و اینکه کار مردم را باید با بهترین کیفیت انجام دهیم و بدانیم خدمت به مردم بالاترین کارهاست.
آیت الله علما با اشاره به اهمیت مطالعه در بخش کشاورزی استان تصریح کرد: صنایع کوچک دستی و محلی باید حمایت و تقویت شود، زیرا این محصولات کوچک بسیار مؤثر است و جوانان روستایی را از بیکاری نجات میدهد، لذا محصولاتی مانند، نخود، زعفران و عسل که سابقهای دیرینه دارند اگر متناسب با معیارهای علمی کشت و تولید شوند بسیار برای استان مؤثر و ارزشمند است.
به گزارش ایرنا، در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.
استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطبهای کشاورزی کشور است.
در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در کرمانشاه سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید میشود.