سالانه بیش از پنج هزار تن عسل در استان کرمانشاه تولید می‌شود

کرمانشاه- ایرنا- مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه گفت: میزان تولید سالانه زنبورستان‌های استان بیش از پنج هزار و ۳۱۴ تن است که پنج هزار و ۳۰۳ تن آن در کندوهای مدرن و مابقی در کندوهای سنتی تولید می‌شود.

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه روز پنجشنبه به نقل از کوروش مهرابی افزود: براساس سرشماری زنبورستانهای استان در سال جاری سه هزار و ۸۰۰ نفر به کار زنبورداری با ۴۳۵ هزار و ۱۲ کندوی مدرن  و ۲ هزار و ۵۵۷ کندوی سنتی مشغول به کار هستند.

مهرابی در ادامه خبر از رتبه سوم اولین جشنواره منطقه ای زنبورعسل زنبودار کرمانشاهی داد و گفت: رسول قزوینی زنبوردار کرمانشاهی در نخستین جشنواره منطقه ای زنبور عسل و فرآورده های آن که آبان ماه امسال در کردستان برگزار شد، رتبه سوم را کسب کرد.
وی اضافه کرد: این زنبوردار نمونه در رشته اصلاح نژاد و پرورش ملکه در این جشنواره شرکت کرده بود.

استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره در استان کرمانشاه فعال هستند.

در این استان ۲ میلیون نفری همچنین ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.

سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل در کرمانشاه تولید می شود.