تهران - ایرنا - معاون اول قوه قضائیه با تاکید بر اینکه دستگاه قضا مصمم به نظارت بر حسن اجرای قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار است، گفت: وزارت امور اقتصاد و دارایی اسامی متخلفان و افرادی که در این حوزه کم کاری دارند به عدلیه اعلام کند.

به گزارش روز چهارشنبه‬ ایرنا از‬ معاونت‬ اول‬ قوه‬ قضائیه، ‬حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد مصدق در ‬نشست ستاد مرکزی پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در قوه‬ قضاییه‬ پس از شنیدن گزارشی از روند اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و نحوه صدور پروانه‌های کسب و کار به مشکلات موجود در اجرای این قانون اشاره کرد و گفت: احترام به قانون برای همه الزامی است اما افراط و تفریط در کار مشکل ساز است.

وی یادآور شد: در زمان تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و نحوه صدور پروانه‌های کسب و کار انتقاداتی داشتیم؛ به عنوان مثال، اینکه موضوع وکالت را در مجلس و در کمیسیون غیرمرتبط ببریم و آن را در قالب کسب و کار تصویب کنیم، درست نیست.

مصدق با بیان اینکه وکالت شغل است اما کسب و کار نیست، اظهار داشت: معلمی کار است اما کسب و کار نیست، در قانون شأن وکیل در کنار قاضی تعریف شده است اما اکنون وکالت را در کنار مشاغل آزاد قرار دادند.

وی گفت: در مورد وکالت شرایط عمومی، علمی و اختصاصی وجود دارد و نباید بر صرف متولی در آزمون توقع داشت مجوز یا پروانه وکالت بارگذاری شود و شرایط اعتقادی و اخلاقی و وکیل باید احراز شود. با وجود انتقاداتی که داشتیم اکنون با قانون الزام‌آور مواجه هستیم و مکلف به نظارت بر حسن اجرای آن هستیم.

مصدق گفت: نشست ستاد مرکزی پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در قوه‬ قضاییه‬ در راستای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغیه رهبر معظم انقلاب سال ۱۳۹۲ به صورت ماهانه‬ برای نحوه پیگیری تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی تشکیل می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۰ نشست در این حوزه تشکیل شد، افزود: سعی بر این است تا در هر جلسه از مسئول سازمان مرتبط برای بررسی چالش‌ها دعوت کنیم.

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه نشست حاضر با حضور وزیر امور اقتصاد و دارایی برگزار می‌شود، تصریح کرد: قرار بر این است تا در نشست جاری چالش‌هایی که در مورد سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی وجود دارد، مورد بحث و بررسی قرار گیرد. مشکلاتی در پرونده‌های قضائی در این حوزه وجود دارد؛ مسئولان اقتصادی کشور هم با مشکلاتی در مواجه با جذب در سرمایه‌گذاری روبرو هستند؛ بنابراین باید این موارد بررسی و پس از بحث و گفت‌وگو به نتیجه برسد.

مصدق اظهار داشت: امسال برای هفته قوه قضائیه برای نخستین بار یک روز را به موضوع سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی اختصاص دادیم و به صورت ویژه برنامه‌های قوه قضائیه برای حمایت از سرمایه گذاری تشریح خواهد شد.

معاون اول قوه قضائیه تاکید کرد: اقتصاد کشور در دستان کارآفرینان، سرمایه گذاران و تولید کنندگان است و باید پای حرف‌های آن‌ها بنشینیم و بدانیم تا خواسته آن‌ها چیست.

در ادامه این نشست، دادستان کل کشور خطاب به وزیر اقتصاد گفت: اسامی مدیران و مسئولانی که در دستگاه‌ها در اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار با وزارت امور اقتصاد و دارایی همکاری نمی‌کنند به دستگاه قضائی اعلام کنند تا متخلفان تحت تعقیب قرار گیرند. اینکه عنوان می‌شود که دستگاه همکاری نمی‌کنند کار با ارزشی است اما باید نام فرد را رسماً اعلام کنید.

حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری تصریح کرد: انعکاس نیافتن مشکلات به دادستانی برای سازمان‌ها مشکل ساز خواهد شد؛ از قوه قضائیه مطالبه کنید تا با همکاری و هم افزایی، روند خدمت رسانی به سرعت و کیفیت مطلوبی افزایش یابد.

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی گفت: برخلاف نگاه‌های سنتی که وجود داشت مبنی بر اینکه دولت کار خود را انجام دهد و قوه قضائیه هم امور خود را پیگیر باشد، در حوزه اقتصادی و مسئله حقوق فعالان‌اقتصادی باید ارتباط تنگاتنگی با قوه قضائیه داشته باشیم تا کار با خوبی پیش برود.