به گزارش ایرنا علی حقیقی روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این زمین چمن ها در روستاهای پهنه بر و آبرومند شهرستان بهار، ایده لو و اوزن دره و قهورد علیا شهرستان کبودرآهنگ، توییجین همدان و اسلامشهر آق گل شهرستان ملایر در حال ساخت است.
وی اضافه کرد: این زمین های مینی فوتبال برحسب نیاز مناطق در حال ساخت است و تا شهریورماه امسال به بهره برداری خواهد رسید.
حقیقی بیان کرد: برای هر یک از این زمین های مینی فوتبال به طور میانگین بین ۱۵ الی ۱۸ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.
مدیرکل ورزش و جوانان همدان خاطرنشان کرد: راه اندازی چمن های مصنوعی در روستاها در افزایش نشاط اجتماعی تاثیرگذار است و سعی داریم تا پایان سال چهار زمین دیگر را نیز به بهره برداری برسانیم.
حقیقی با اشاره به اینکه توسعه فضای ورزش روستایی بسترساز کشف استعدادهای نخبه است و توجه ویژه به این حوزه عمرانی داریم، گفت: افزایش سرانه ورزش در روستاها اهمیت ویژه ای دارد و سعی ما ایجاد زیرساخت برای رشتههای پرمخاطب است.
وی با اشاره به اینکه افزایش فضاهای ورزشی متناسب با نیازهای جوامع شهری و روستایی از جمله رسالتها و وظایف ما با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی، غنیسازی اوقات فراغت است، گفت: مجموعه ورزش و جوانان استان همدان در راستای تجهیز اماکن ورزشی روستایی همکاری لازم را خواهد داشت.
مدیرکل ورزش و جوانان همدان خاطرنشان کرد: حراست و نگهداری اموال عمومی وظیفه همگانی است و باید در حفظ و نگهداری این اموال برای استفاده همگان توجه لازم صورت بگیرد.
وی ابراز امیدواری کرد با افزوده شدن این فضای ورزشی به ظرفیتهای استان و شهرستان بتوانیم ورزشکاران خوب و توانمندی را تربیت کنیم.
مینی فوتبال یا گل کوچک شاید همه گیرترین ورزشی باشد که همه آن را یک بار تجربه کرده اند؛ از بازی کردن در کوچه پس کوچه ها با توپ پلاستیکی تا در مدرسه و آموزشگاه ها که حتی تیر دروازه کیف و کتاب بوده است
مینی فوتبال هیچ ربطی به فیفا و فدراسیون فوتبال ندارد چون قوانین بازی نو تری دارد و ۱۱ یه ۱۱ نیست، بلکه بصورت ۵ به ۵ تا ۸ به ۸ در دو نیمه برگزار میشود. پنالتی، اوت و تایم آن مثل فوتبال است و مانند فوتسال تایم بازی نگه داشته نمیشود و این تناقض زیبا که از یک طرف بسیار شبیه فوتبال و از یک طرف عضو فیفا نیست نشانگر همه گیری آن است.
اندازه دروازه آن ۴×۲، زمین آن ۲۶ متر تا ۳۰ متر عرض و ۴۶ تا ۵۰ طول دارد، ضمناً هم در چمن مصنوعی و هم در سالن بازی میشود. شاید بی اغراق بتوان گفت بصورت غیر رسمی ایران با توجه به پیشینه گل کوچیک یکی از مدعیان تاسیس این رشته بوده است.
فوتبال دلمشغولی همیشگی جوانان و نوجوانان در کوچه پس کوچهها است و هر زمان که فرصت لازم را پیدا کنند در کوچه و محله به این ورزش به صورت به اصطلاح "گل کوچیک" میپردازند.
حتی در سالهای اخیر موجهای کرونا هم باعث نشد تا تب فوتبال در محلهها فروکش کند و در حال حاضر این رشته همچنان پرطرفدارترین ورزش در سطح محلات به شمار میرود.
اگرچه ورزش دوستان حاشیه شهر اغلب همچنان با فقر امکانات ورزشی مواجه هستند اما فوتبال توانسته شور و هیجان وصف ناپذیری را در بین آنها ایجاد کند.
نخستین دوره مینی فوتبال جام ایرانیان در ۴۴۸ شهر و در ۳۱ استان و در چهار مرحله برگزار میشود که تاکنون بیش از ۴۰ هزار ثبت نام کننده داشته است که در برخی استان ها این مسابقات در حال برگزاری است و شور و هیجانی خاصی به محلات مختلف شهرها داده است.
استان همدان نیز تاکنون ۵۰۰ تیم را در مینی فوتبال جام ایرانیان به ثبت رسانده که جمعیتی بیش از پنج هزار نفر را شامل میشود و در بین ۱۰ استان برتر قرار دارد.
این رقابتها یکی از برنامهها و سیاستهای کلان وزارت ورزش و جوانان با همکاری فدراسیون ورزشهای همگانی است و در زمینهای چمنی و نیمه چمنی شهرها برگزار می شود.
رویدادی جذاب و دیدنی که امکان حضور فعالانه تمامی محلهها را فراهم ساخته و جزو مسابقات رسمی تقویم وزارت ورزش به ثبت رسیده است.