به گزارش ایرنا، با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از شبکه توزیع و انتقال آب کهگیلویه و بویراحمد فرسوده است دولت تلاش می کند تا با اصلاح شبکه از هدر رفت آب در مناطق شهری و روستایی استان جلوگیری کرده و همچنین به کاهش تنش آبی کمک کند که ادامه این روند می تواند کیمیای آب در مناطق مختلف استان را دست یافتنی کند.
آن طور که کارشناسان حوزه آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد می گویند: یک سوم شبکه آب استان فرسوده است و این امر باعث شکستگی های پی درپی و هدر رفت آب شده و همین مساله موجب تنش آبی به ویژه در فصول گرم سال می شود که دولت سیزدهم برای رفع یا دست کم کاهش این مشکل از سال ۱۴۰۰ تاکنون اعتبارات خوبی اختصاص داده و برنامه های مناسبی در دستور کار دارد.
تکمیل تصفیه آب رودخانه بشار به منظور تامین آب شهر یاسوج از دیگر برنامه های دولت سیزدهم به منظور تنش آبی در مرکز استان است که فاز نخست آن راه زیادی تا بهره برداری ندارد و فاز دوم این طرح نیز در دستور کار است.
وضعیت شبکه آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد می گوید: رفع تنش آبی راهبرد نخست دولت در حوزه آب آشامیدنی استان است که برای تحقق این منظور اقدام های خوبی صورت گرفته و برنامه های دیگری در دست انجام است.
امید صالحی با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد سه هزار کیلومتر شبکه انتقال و پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر شبکه توزیع آب دارد تاکید کرد: ۳۰ تا ۳۵ درصد از فرسوده است به همین علت اصلاح شبکه موجود مهمترین راهبرد دولت برای کاهش تنش آبی در استان است.
وی بیان کرد:به علت مشکلات زیاد شبکه و عملکرد خوب شرکت آب و فاضلاب استان در کاهش این چالش ها دولت از محل های مختلف به ویژه محرومیت زدایی برای کاهش تنش آبی کهگیلویه و بویراحمد بودجه پیش بینی کرده است.
پیش بینی اعتبار با استفاده از ظرفیت های مختلف
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: تفاهم نامه ۲ هزار میلیارد تومانی برای رفع تنش آبی در ۶۰۰ روستای استان بسته شده است.
صالحی با اشاره به اینکه مراحل عملیاتی اصلاح شبکه روستاهای دارای تنش آبی طرح محرومیت زدایی آغاز شده تاکید کرد: این تفاهم نامه با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) منعقد شده تا در مدت زمان ۲ سال تجهیزات و اصلاح شبکه آب روستاهای دارای تنش آبی استان را انجام شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: ۲۰ میلیارد تومان نیز برای اصلاح شبکه فرسوده آب از محل تنش آبی پیش بینی شده است.
وی عنوان کرد: بخشی از این اعتبار برای تامین وتعمیر تجهیزات ایستگاه خیرآباد در شهرستان گچساران اختصاص یافته است.
صالحی عنوان کرد: با اجرای عملیات تجهیز و تعمیر این ایستگاه که اکنون در حال انجام مراحل مقدماتی است زمینه پایداری آب شهر دوگنبدان فراهم می شود.
وی از مسئولان استانی به ویژه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برای پیگیری های تخصیص اعتبار و وزارت نیرو به منور توجه ویژه به بهسازی و تقویت شبکه آب قدردانی کرد.
دیگر اقدام های در دست اجرا
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: همچنین در دولت سیزدهم بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان برای اصلاح شبکه آب ۱۸۰ روستای استان پیش بینی شد.
صالحی تصریح کرد: با این اعتبار شبکه ۷۷ روستای استان بهسازی شد و عملیات اجرایی بقیه روستاها در دست اقدام است.
وی خاطرنشان کرد: در سفر سال ۱۴۰۰ رئیس جمهور نیز ۲۲۰ میلیارد تومان برای اصلاح و توسعه شبکه توزیع آب یاسوج عملیاتی شد و تا به امروز نزدیک به ۳۰ کیلومتر از شبکه آب این شهر اصلاح شده است.
صالحی عنوان کرد: همچنین ۱۰ میلیارد تومان برای اصلاح شبکه آب در شهر دهدشت در سال گذشته هزینه شده است و ادامه این اقدام در این شهر در مراحل برآوردهای کارشناسی است.
تصفیه خانه شهر یاسوج
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد گفت:احداث تصفیه خانه آب یاسوج که از سال ۱۳۹۶ و با هدف رفع تنش آبی این شهرکلید خورده از دیگر برنامه های دولت برای پایداری آب پایدار در مرکز استان است.
صالحی با بیان اینکه این پروژه طبق آنچه در افق طرح پیش بینی شده است، در فاز نخست قرار است ۲۰۰ لیتر آب بر ثانیه برای جمعیت ۶۰ هزار نفری فراهم کند تاکید کرد: تاکنون ۳۲ میلیارد تومان برای طرح فاز نخست تصفیه خانه مذکور هزینه شده است.
وی تاکید کرد: تنها بخش محوطه سازی تصفیه خانه شهر یاسوج باقی مانده که نیازمند تزریق ۳۵ میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: احداث فاز دوم این طرح برنامه ریزی شده و برای تحقق آن ۱۲۰ میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز دارد.
صالحی همچنین از برنامه ریزی برای احداث مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی در شهر یاسوج خبر داد افزود: طراحی این زیرساخت انجام گرفته و احداث آن در مرحله برگزاری مناقصه است.
وی عنوان کرد: با بهره برداری از این طرح ظرفیت مخازن ذخیره آب شهر یاسوج که ۳۲هزار متر مکعب بود به ۵۴هزار متر مکعب خواهد رسید.
راه طولانی تا استانداردسازی شبکه آب و فاضلاب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد:با وجود اقدام های انجام شده اما براساس برآوردهای صورت گرفته هشت هزار و ۴۰۰ میلیارد اعتبار دیگر برای استانداردسازی شبکه آب و فاضلاب استان نیاز است.
وی تاکید کرد: لیست نیازمندی های کهگیلویه و بویراحمد در حوزه آب و فاضلاب تهیه و برای تامین اعتبار در سفر دوم رئیس جمهور به استان که به زودی صورت می گیرد تقدیم مسئولان استانی شده است.
صالحی ابرازامیدواری کرد: با تامین بخشی از اعتبارات مورد نیاز حوزه آب و فاضلاب استان زمینه خدمت بهتر به مشترکان فراهم شود.
کهگیلویه و بویراحمد افزون بر ۲۶۰ هزار مشترک آب که ۱۹۰ مشترک آب این استان ساکن شهرها و بقیه در روستاها سکونت دارند.
این استان ۷۲۶ هزار نفری همچنین ۶۴ هزار مشترک بخش فاضلاب دارد.