تهران- ایرنا- دولت سیزدهم‌ که با شعار دولت مردمی بر سر کار آمد، طی دو سالی که از عمرش می گذرد، با وجود تنگناهای مالی، اقدامات ارزشمندی را به انجام رسانده و با عملکردی که تاکنون از خود بر جای گذاشته، نشان داده است که دست از تلاش مضاعف نخواهد کشید.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، براساس تقویم ۷۳۱ روز از برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ می گذرد، روزی که ملت ایران با حضور حدود ۳۰ میلیونی خود پای صندوق‌های رأی، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی را برای سکان‌داری قوه مجریه کشور برگزیدند و او توانست عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران را از آن خود کند.

دولت سیزدهم‌ در طی دو سالی که از عمرش می گذرد، با وجود تنگناهای مالی، اقدامات ارزشمندی را به انجام رسانده و با عملکردی که تاکنون از خود برجای گذاشته نشان داده است که دست از تلاش مضاعف نخواهد کشید.

با نیم‌نگاهی به عملکرد دولت مردمی و انقلابی سیزدهم؛ یا همان دولتِ کار، تلاش و اقدام و عمل؛ می‌توان به این‌ نکته پی برد که در مسیر خدمت به مردم از هیچ تلاشی برای گره گشایی از مشکلات مردم دریغ نکرده و سفر به ۳۱ استان در یک سال اول، موید بر این‌ امر است. ثبت رکورد ۳۱ سفر استانی تنها با گذشت یک سال از عمر دولت سیزدهم یکی از وجوه تمایز این دولت با ادوار گذشته و دولت های پاستورنشین است.

اصلاح ساختارها و زیرساخت‌ها در دستور کار دولت

طبق گفته آیت الله رئیسی از همان روز های آغازین دولت، اصلاح زیرساخت‌های کشور شروع شده و طرح های بزرگ آبرسانی و نیروگاهی و بخش نفت‌وگاز در دستور کار دولت قرار گرفته است و همچنین در بخش اصلاح ساختارهای اقتصادی برای مهار تورم گام هایی برداشته شده که با قوت دنبال خواهد شد.

سفرهای استانی رئیس جمهور از دیگر برنامه‌های مهم و پرافتخار دولت است که راه میانبر ارتباط با مردم را ایجاد میکند و طبق گفته مردم در مناطق محروم، گره‌های بزرگی از زندگی آنها در این سفرها باز شده است.

رئیس جمهور در طی این دو سال نشان داده به جمله ای که در جلسه رای اعتماد بیان کرد جامه عمل پوشانده است؛ اینکه؛ بازسازی اعتماد آسیب دیده در گرو عمل به وعده هاست و عمل به وعده‌ها می‌تواند اعتماد را بازسازی کند.

حالا در آستانه دوسالگی دولت مردمی آیت الله رئیسی، بخشی از اقدامات اقتصادی صورت گرفته در استان زنجان را مورد بررسی قرار می دهیم.

آبان سال گذشته بود که آیت‌الله رئیسی در دهمین سفر استانی خود به زنجان سفر کرد. رئیس جمهور در جریان این سفر به‌طور سرزده از کوی فلسطین زنجان بازدید و از نزدیک با اهالی این منطقه بابت وضعیت بد معیشتی در این منطقه گفت‌وگو کرد، در همین راستا وی به استاندار زنجان دستور داد که هرچه سریعتر مقدمات انتقال و جابه‌جایی اهالی این منطقه را فراهم کند.

کوی فلسطین در نقطه بسیار محروم و نامساعدی احداث شده است به‌طوری که هیچ‌کدام از معیارهای رفاه در این منطقه وجود ندارد؛ حتی در بیشتر این منطقه آب فاضلاب از خانه‌های برخی از آنان خارج می‌شود اما در سفر رئیس جمهور به استان زنجان، آیت‌الله رئیسی به‌صراحت دستور داد که هرچه سریعتر این اهالی به محل جدیدی منتقل شوند. در همین راستا برای این ۱۱۳ خانواده، واحدهایی را در طرح نهضت ملی مسکن در پروژه‌های مختلف پیش‌بینی و در دست اقدام قرار گرفت.

تحقق ۵۰ درصد اعتبارات مصوب سفر رییس جمهور به زنجان

در سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان زنجان در آبان ۱۴۰۰، ۱۳ مصوبه برای ادارات زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی در استان زنجان ابلاغ شد که ۹ مصوبه مختص اداره کل راه و شهرسازی در حوزه های راه، مسکن و شهرسازی بود.در این راستا برای پنج عنوان پروژه در رابطه با بهسازی و احداث راه‌های استان مبلغ ۵۷۰ میلیارد تومان در طول سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ مصوب شد که حدود ۵۰ درصد آن محقق شده است.

همچنین پروژه اقتصادی، ایجاد پایانه صادراتی میوه و تره‌بار شرکت سروش رفاه پارسیان از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط دولت در این استان است که با تخصیص ۲۰ هکتار زمین در کمربندی ترانزیت شرقی ورودی شهر زنجان با دسترسی به آزادراه زنجان به قزوین و زنجان به تبریز - فراخوان جذب سرمایه‌گذار بخش عمومی - مشارکت بخش خصوصی با شهرداری زنجان می تواند عرضه مستقیم محصولات کشاورزی استان توسط تعاونی‌های فعال و همچنین ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در صورت وجود محصول مازاد جهت صادرات مستقیم به حاشیه خلیج فارس، عراق، روسیه و افغانستان را به همراه داشته باشد.

تکمیل و راه‌اندازی طرح نیروگاه برق آریان

این طرح در سفر استانی دولت نهم به استان زنجان تصویب شده و عملا به صورت جدی از سال ۱۳۹۹ شروع شد که در آبان ماه ۱۴۰۱ به بهره‌برداری رسیده است. ظرفیت این نیروگاه شامل دو واحد نیروگاهی ۵۶۶ مگاواتی به همراه پست بلافصل و خطوط ارتباطی مربوطه می‌باشد که با اجرای این طرح به صورت عملی ۳۰۰ مگاوات برق در وضعیت فعلی وارد مدار انتقال و توزیع شبکه برق کشور کرده و نقش بسیار مهمی در افزایش تولید برق در منطقه، کاهش ناترازی تولید و مصرف و کاهش تلفات شبکه به همراه دارد.

خودکفایی کشور با طرح توسعه کارخانه پرمنگنات پتاسیم

با افتتاح طرح توسعه (فاز ۳) کارخانه پرمنگنات پتاسیم شرکت آنا کیمیا منگنز در زمینه پرمنگنات پتاسیم، کشور به خودکفایی کامل رسید و با اعتبار بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان که منجر به افزایش تولید پرمنگنات از ۵۵۰۰ تن به ۱۰ هزار تن در سال شد.

از اهداف این طرح می توان به تامین مهم‌ترین ماده اولیه صنایع رویِ استان و کشور، ایجاد اشتغال ۳۰۰ نفری، ایجاد زمینه صادرات محصول پرمنگنات پتاسیم، ممانعت از خروج سالانه ۲۷ میلیون دلار، امکان صادرات دانش‌بنیان فنی پرمنگنات پتاسیم و بومی‌سازی ساخت کلیه ماشین‌آلات خط تولید پرمنگنات پتاسیم اشاره کرد.

طراحی و راه‌اندازی سامانه هوشمند SDI (زیرساخت داده ‌مکانی) و تکمیل نرم‌افزار اطلس سرمایه‌گذاری استان

وجود یک سامانه هوشمند و جامع حاوی اطلاعات داده‌های مکانی، تصمیمات و ... برای بهره‌برداری سرمایه‌گذاران و کارآفرینان و نهادهای دولتی مرتبط می‌تواند شمایی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری و اطلاعات مفیدی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد که برای تحقق هدف مذکور، سامانه‌ای هوشمند تحت عنوان سامانه هوشمند SDI (زیرساخت داده مکانی) برای اولین بار در سطح کشور در استان زنجان راه‌اندازی شده و تجربیات حاصله نیز در اختیار سایر استان‌ها قرار داده شده است.

با استفاده از اطلاعات داده‌های مکانی امکان توسعه، مدیریت، برنامه‌ریزی و تصمیمات جهت بهره‌برداری سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و نهادهای تصمیم‌گیر مختلف اطلاعات موجود در سامانه‌ها و ارائه تمامی خدمات به سرمایه‌گذاران هم به صورت برخط و هم دقیق از طریق ژئو پورتال استان و همچنین پنجره واحد مدیریت زمین - پنجره واحد سرمایه‌گذاری میسر شده است.

صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی استان

در راستای بالفعل نمودن پتانسیل‌های نهان شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و نوپا (صندوق پژوهش و فناوری ارزش آفرین اشراق زنجان که پس از فعالیت رسمی یکساله بدلیل عدم رعایت سقف سهامداری ۳۴ توسط سهامداران و لزوم افزودن سهامدار جدید به حالت تعلیق درآمده بود) با تلاش‌های فراوان و جذب مشارکت تعدادی از صاحبان صنایع بزرگ استان، نسبت به افزایش سرمایه صندوق و همچنین احیاء و تغییر نام به «صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی استان زنجان» فعالیت‌های آن از سر گرفته شد.

آنچه در میان برنامه ها و رویه سفرها مشهود است اینکه قبل از سفر کارهای کارشناسی توسط متخصصان و صاحب نظران انجام، چالش‌ها و مسائل هر منطقه دسته بندی شده و بر اساس ظرفیت های هر استان و امکانات دولت برای تخصیص بودجه، تصمیم گیری می‌شود و در نهایت با حضور میدانی و گفت و گوی رو در رو با مردم، دستورات ویژه صادر می‌شود.