عبدالرحیم تحصیلی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز کرد: این مقدار خرید تضمینی گندم از هفت شهرستان سمنان، دامغان، شاهرود، میامی، سرخه، گرمسار و آرادان انجام شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان ادامه داد: چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از مطالبات گندمکاران استان سمنان تا بیست و هفتم خرداد پرداخت شد و پرداخت مطالبات گندمکاران با انجام روند اداری ادامه دارد.
وی اضافه کرد: ارزش ۳۲ هزار و ۳۰۸ تن گندم خریداری شده در استان سمنان ۳۷۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است که بخشی از مطالبه گندمکاران استان نیز پرداخت شد.
تحصیلی تصریح کرد: امسال خرید تضمینی گندم به ازای هر کیلوگرم ۱۱ هزار تومان تعیین شد که پس از اصلاح قیمت از سوی دولت، قیمت خرید تضمینی گندم با افت چهار درصد مفید و یک درصد افت غیرمفید، ۱۵ هزار تومان تعیین شد و با توجه به اصلاح قیمت خرید تضمینی مطالبه گندمکاران در حال پرداخت است و با احتساب افزایش قیمت اکنون یک و شانزده صدم درصد از مطالبات گندمکاران استان سمنان پرداخت شد.
تحصیلی یادآور شد: ۳۱ مرکز خرید تضمینی گندم در نقاط مختلف استان سمنان درنظر گرفته شد که اکنون ۱۶ مرکز فعال است.
وی افزود: بیشترین خرید تضمینی گندم تا بیست و هفتم اسفند مربوط به شهرستان گرمسار با وزن ۱۲ هزار و ۸۵۰ تن است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان گفت: پیش بینی میشود تکمیل برداشت گندم در مناطق مختلف استان تا اواسط تابستان به طول بینجامد و در تمام مدتِ برداشت مراکز خرید تضمینی گندم فعال هستند.
به گزارش ایرنا و بنا به اعلام شرکت بازرگانی دولتی، در شرایطی که افزایش سطح زیر کشت گندم در استان سمنان تنها یک درصد است، برآوردها نشاندهنده افزایش ۳۴ و نیم درصدی خرید گندم و افزایش آن از ۶۴ هزار تن در سال ۱۴۰۱ به ۸۶ هزار تن در سال ۱۴۰۲ است.
۲ درصد از ۹۷ میلیون هکتار گستره استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد.