سمنان - ایرنا - مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان با اشاره به آغاز برداشت دانه روغنی کلزا گفت: بیش از ۴۲۵ تن دانه روغنی کلزا از کشاورزان استان خرید تضمینی شد.

عبدالرحیم تحصیلی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا ابراز کرد: اکنون ۲ مرکز خرید تضمینی در استان سمنان برای خرید کلزا از کشاورزان فعال است و روند خرید این محصول تا پایان برداشت ادامه خواهد داشت.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان اظهار کرد: ارزش دانه‌های روغنی خریداری شده از کشاورزان استان سمنان هشت میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان است.

وی یادآور شد: مطالبات کشاورزان استان سمنان که به دولت کلزا فروخته‌اند هنوز پرداخت نشده و به زودی پرداخت می‌شود.

تحصیلی با بیان اینکه با توجه به اقلیم مناسب شهرستان‌ میامی بیشترین سطح زیر کشت کلزای استان در این خطه انجام می شود، گفت: بیشترین میزان کلزای خرید تضمینی شده در استان تا بیست و هفتم خرداد مربوط به شهرستان میامی با ۴۱۶ تن است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان گفت: میزان خرید تضمینی دانه روغنی کلزا در شهرستان سمنان تا بیست و هفتم خرداد به ۹ تن رسید.

تحصیلی افزود: تولید دانه‌های روغنی، نقش مهمی در صرفه جویی ارزی، تسریع روند توسعه اقتصادی، امنیت و استقلال غذایی کشور ایفا می‌کند، لذا با توجه به شرایط تحریم های ظالمانه، ترویج کشت دانه های روغنی یکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است.

به گفته وی، دانه‌ روغنی کلزا به عنوان پایه و ماده اولیه تولید روغن نباتی محسوب می شود و از اهمیت بسیاری برخوردار است و در واقع بالا بودن سرانه مصرف خانوار و ضریب بالای مصرف روغن نباتی در سبد غذایی خانواده‌های ایرانی، سبب شده این محصول به عنوان یکی از نیازهای اساسی جامعه در حوزه غذایی به شمار رود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استا سمنان یادآور شد: سال گذشته ۶۳۰ تن دانه روغنی کلزا از کشاورزان استان خرید تضمینی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کلزا از دانه‌های روغنی و محصول راهبردی است و ۱۵ درصد کل تولید روغن گیاهی در جهان، بعد از سویا و نخل به کلزا اختصاص دارد و از دیگر ظرفیت‌های کلزا، تامین علوفه سالانه است و می‌توان در هر فصل یک تا ۲ تن ماده خشک کلزا در هر هکتار تولید کرد.

عملکرد محصول کلزا در واحد سطح در کشور ۲ و نیم تن در هکتار و در استان سمنان از هر هکتار بین چهار تا هفت تن محصول برداشت می‌شود.

کلزا در حاصل خیزی خاک، مبارزه با علف‌های هرز و تناوب با دیگر غلات مانند گندم تاثیر بسزایی دارد و از محصولات راهبردی در کشور به لحاظ تامین روغن خوراکی و کاهش واردات دانه‌ها روغنی است. کنجاله این گیاه به عنوان خوراک دام و گل‌های آن نیز در زنبورداری کاربرد دارد.