غلامعباس ارباب خالص روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در سند یادداشت تفاهم شانزدهمین دور کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکمنستان بر روی راه اندازی بازارچه در مرزهای خراسان رضوی و گلستان توافق شده بود.
وی باجگیران قوچان را تنها بازارچه مرزی فعال بین ۲ کشور معرفی کرد و ادامه داد: در هفدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکمنستان که زمان مقتضی در عشق آباد برگزار خواهد شد موضوع بازارچه های مرزی بررسی و پیگیری می شود.
سفیر ایران در عشق آباد گفت: هم اکنون استان خراسان شمالی با وجود داشتن مرز با ترکمنستان از گذرگاه مرزی با این همسایه محروم است از این رو در پانزدهمین کمیسیون مشترک کنسولی بین ۲ کشور که بهمن ماه در عشق آباد برگزار شد موضوع راه اندازی یک گذرگاه مرزی در مرزهای این استان نیز مطرح شد و هم اکنون در حال پیگیری است.
ارباب خالص به نشست های مشترک مدیران گمرک ایران و ترکمنستان طی پارسال اشاره و اظهار کرد: نخستین نشست مشترک گمرکی ۲ کشور شهریور ماه پارسال در لطف آباد درگز و دور دوم این نشست اسفند ماه همان سال در مرز باجیگران قوچان در خراسان رضوی برگزار شد.
وی اضافه کرد: نشست ها در ۲ جلسه و در ۲ سوی مرزها برگزار می شود و سومین دور نشست مشترک گمرکی نیز قرار است زودتر از ۶ ماه در سرخس برگزار شود که هنوز گمرک جمهوری اسلامی برای برپایی آن اعلام آمادگی نکرده است.
جمهوری اسلامی ایران با چهار گذرگاه مرزی، حدود هزار کیلومتر مرز زمینی با ترکمنستان دارد که نیمی از آن در محدوده خراسان رضوی است.
گمرک و گذرگاه های زمینی سرخس، لطف آباد و باجگیران در خراسان رضوی و اینچه برون در استان گلستان قرار دارند و مراودات تجاری ۲ کشور از طریق دریای خزر از بنادر انزلی و امیرآباد مازندران و ترکمن باشی ترکمنستان صورت می گیرد.