اسلام‌آباد - ایرنا - چین در تازه ترین همکاری های اقتصادی خود با پاکستان ، قرارداری به ارزش حدود ۵ میلیارد دلار با این کشور جنوب آسیا برای احداث نیروگاه اتمی ۱۲۰۰ مگاواتی در این کشور امضا کرد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از تلویزیون ملی پاکستان، توافقنامه جدید همکاری‌ در بخش انرژی هسته‌ای امروز با حضور نخست وزیر پاکستان و مقامات چینی در اسلام‌آباد صورت گرفت.

"وانگ یونگ" رئیس شرکت ملی هسته‌ای خارج از کشور چین (CNOS) و "محمد سعید الرحمان" عضو کمیسیون انرژی اتمی پاکستان (PAEC) توافقنامه ساخت پنجمین نیروگاه هسته‌ای (C-۵) را امضا کردند.

«شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان با تاکید بر اهمیت همکاری‌های اتمی اسلام‌آباد و پکن گفت که ساخت نیروگاه جدید هسته‌ای با هزینه ۵ میلیارد دلاری توسط چین در پاکستان انجام خواهد شد.

اواسط بهمن سال گذشته پاکستان با هدف تسریع حل بحران طولانی مدت انرژی در ای کشور، سومین واحد نیروگاه اتمی تازه تاسیس "کی-۳" در «کراچی» با قابلیت تولید ۱۱۰۰ مگاوات برق را افتتاح کرد.

کمیسیون انرژی اتمی پاکستان با اشاره به برنامه‌های بلند مدت این کشور در زمینه تولید برق هسته‌ای با هدف جبران کمبود برق اعلام کرد: بعد از سال ۲۰۲۱، تقریبا هرسال عملیات ساخت یک نیروگاه هسته‌ای در پاکستان آغاز خواهد شد (در مجموع چهار نیروگاه هسته‌ای جدید) تا این کشور بتواند به نقطه هدف برسد.

کی-۳ یکی از چهار نیروگاه هسته‌ای ۱۱۰۰ مگاواتی است که با مشارکت چین در شهر کراچی به عنوان قلب اقتصادی پاکستان تاسیس شده است.

پاکستان توانست تکمیل این نیروگاه‌های هسته‌ای را به رغم شرایط دشوار ناشی از بیماری همه‌گیر کرونا در این کشور تا حد زیادی مطابق برنامه ادامه دهد.

گزارش رسانه‌های پاکستانی حاکی است که این کشور طی سال‌های اخیر سرمایه گذاری‌های کلانی نیز برای توسعه داروهای هسته‌ای، بیمارستان‌ها و لوازم مرتبط به تشعشعات از جمله مراکز مبارزه با سرطان را در دستور کار قرار داده است.

پاکستان یکی از کشورهای صاحب سلاح هسته‌ای و از قدرت‌های اتمی جهان شناخته می‌شود. این کشور نخستین بمب اتمی‌اش را در هفتم خرداد ۱۳۷۷ و دوهفته پس از آزمایش بمب هسته‌ای توسط هند رقیب سنتی خود در جنوب آسیا، آزمایش کرد.