به گزارش ایرنا، حجت الاسلام باباخانی روز چهارشنبه در نشست روسای هیاتهای مذهبی شمالغرب کشور در اردوگاه نور ارومیه، با بیان اینکه اساس انقلاب اسلامی کار فرهنگی بود، افزود: هیات مذهبی علت محدثه این نظام بودهاند.
وی ادامه داد: هیات در کنار احساس و هنر، شور و نشاط به جامعه تزریق میکند و معنویت خیلی از افراد مرهون این هیاتهاست و بسیاری از مردم در زمانهای دیگر فرصت حضور در محافل دینی و معنوی را ندارند اما در ماه محرم آن فضای معنوی را درک میکنند.
به گفته وی، بر اساس نظرسنجیها، ۹۵ درصد مردم کشورمان گفتهاند با هیات و عزاداری ارتباط مستمر و مستقیم دارند.
رییس سازمان هیات و تشکلهای دینی کشور اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی هیاتهای مذهبی از یک مراسم ساده خارج و در مسیر یک نهاد اجتماعی فعال حرکت کرد که وظیفهاش است در محلهای که برپا میشود باید آسیبهای اجتماعی نظیر طلاق و اعتیاد کم شود و مسایل مهم کشور در آنجا مورد بررسی قرار گیرد.
وی یادآور شد: باید هیاتهای مذهبی آموزش ببینند و در منطقهای که فعال هستند، جوان و نوجوانی نباشد که هیات برای او برنامه نداشته باشد بلکه باید سلایق و علایق مختلف را دور هم جمع کنیم که در این راستا میتوان از تجربیات همدیگر استفاده کرد.
حجت الاسلام باباخانی اضافه کرد: دفاع مقدس یک جنگ عادی نبود بلکه رشد و تعالی جامعه را به رخ کشید و شهدای ما معلمین فضای عرفان شدند و این به برکت نفس الهی امام خمینی (ره) بود که در جای جای انقلاب هیاتهای مذهبی رشد کردند و امروز کمیتها و کیفیت آنها زبانزد عموم مردم است.
وی با بیان اینکه حاکمیت دینی قوام بخش هیاتها بوده است، ادامه داد: در زمان پهلوی، کشور در ریل فساد و تباهی قرار داشت و آن چیزی که در غرب امروز مواجه هستیم اگر انقلاب اتفاق نیفتاده بود، در ایران هم شاهد بودیم ولی امروز هیاتهای مذهبی ما مملو از حضور جوانان و نوجوانان است.
به گفته وی، در مکتب امامین انقلاب اسلامی اساس حرکت «الله» است و مردم در این حرکت نقش اساسی دارند و این امام امت بود که نقش اصلی را به مردم بازگرداند چون قبل از آن خیلی اعتقادی به نقش مردم نداشتند.
حجت الاسلام باباخانی تاکید کرد: باید اول برادری تحقق پیدا کند تا حکومت الله محقق شود و ممکن نیست مردم پای کار نیایند و حکومت دینی مستقر شود البته در برخی موارد مسوولان فرهنگی کوتاهی کردهاند که هیات باید آن را باز تعریف کرده و برایش برنامه ریزی کند.
وی گفت: باید هیات مذهبی در زمینه عفاف، حجاب و تبیین احکام دینی و دستاوردهای انقلاب اسلامی فعال باشد چون دشمن، اسلام و انقلاب را هدف قرار داده و هیات در خنثی کردن این توطئه نقش اساسی دارد.
رییس سازمان هیات و تشکلهای دینی افزود: در پیروزی انقلاب اسلامی، هیاتهای مذهبی در تولید شعارها نقش اساسی داشتند و امروز نیز باید برای مسایل روز جامعه شعار تولید کرد البته اطمینان داریم مسیری که هیات میرود، درست است و جای نگرانی نیست البته باید مراقبت کنیم در دامن دشمنان نیفتیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی هم در این نشست اظهار کرد: از دیدگاه رهبر انقلاب هیات جایگاه ویژه ای دارد و این دیدگاه برگرفته از خط و مشی اهل بیت است و از همان زمان بعثت نبی مکرم اسلام (ص) اجتماع و تبلیغ دغدغه اصلی بود که نتیجه اصلی آن اکنون ایجاد هیات مذهبی است.
حجت الاسلام منصور امامی ادامه داد: این جایگاهی که پیامبر الهی نسبت به تبلیغ و تبیین دین و شعرا داشتند بسیار دیدگاه متعالی است و اولین کسی که غدیر را به شعر کشیده است حسان بن ثابت بوده که از نبی اکرم (ص) برای این کار اجازه گرفت و آن را به شعر کشید.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی اضافه کرد: التفات به شاعر و مادح اهل بیت مورد توجه معصومین بوده و فرزدق، کمیت، دعبل خزاعی و سید حمیری مورد لطف اهل بیت بودند و این اندازه اهتمام به جایگاه این شعرا از سوی اهل بیت قابل تامل است و امروز علم این مکتب به دست ما رسیده و ما باید از آن نگهداری کنیم.
وی گفت: امام رضا (ع) فرمودند: «رَحِمَ اللهُ عَبداً أَحْیَا أَمْرَنَا» خدا رحمت کند بندهای را که امر ما را زنده مینماید شاعر می گوید سوال کردم؛ چگونه امر شما زنده میماند؟ فَقُلْتُ لَهُ: وَکَیْفَ یُحْیی أَمْرَکُمْ؟ قَالَ: «یَتَعَلَّمُ عُلُومَنَا وَیُعَلِّمُهَا النَّاسَ، فَإِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا»؛ فرمود: «علوم ما را فرا بگیرد و آنها را به مردم بیاموزد که اگر مردم، محاسن و زیباییهای کلام ما را بدانند از ما پیروی میکنند». و این مکتب دایر مدار فطرت الهی است و ما زیباییهای این مکتب را به بهترین شکل در هیات میتوان بیان کرد.