گنبدکاووس- ایرنا- سرپرست اداره کل امور عشایر گلستان گفت: امسال حداقل ۲۰۰ متقاضی از جامعه عشایری استان با هدف تقویت زنجیره تولید گوشت قرمز خواستار دریافت ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات پرواربندی هستند.

به گزارش ایرنا، احمد پرتانی روز چهارشنبه در مراسم تجلیل از نمونه‌های عشایری استانی و ملی اظهارکرد: با توجه به اهمیت تقویت زنجیره تولید گوشت قرمز، سال گذشته ۱۴۸ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی به ۲۰۰ نفر از عشایر استان پرداخت شد تا با کمترین مشکلات دام‌های خود را آماده ورود به بازار کنند.

وی افزود: گلستان جزو استان‌های است که بیشترین سهمیه از تسهیلات پرواربندی را به خود اختصاص داده و امسال هم پیگیر تأمین منابع اعتباری لازم برای پرداخت این تسهیلات به متقاضیان هستیم.

وی بیان کرد: جامعه عشایری استان گلستان هرآنچه که به عنوان درآمد دارند را در مسیر تحقق شعار «مهار تورم و رشد تولید» هزینه می‌کنند و با وجود خشکسالی سال ۱۴۰۱، پنج هزار و ۵۰۰ تولید محصولات دامی تولید کردند.

سرپرست اداره کل امور عشایری گلستان گفت: ۶ نفر از عشایر استان در سی و هفتمین دوره شناسایی، انتخاب و معرفی برگزیدگان بخش کشاورزی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به عنوان نمونه ملی و استانی شناخته شدند.

پرتانی افزود: جامعه عشایری با وجود اینکه ۲ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند اما نقش مهمی در تولید محصولات دامی دارند.

وی افزود: همه مردم ساکن در مناطق شهری و روستایی مدیون تلاش جامعه عشایری در تامین محصولات دامی آن هم در شرایط سخت و با کمترین امکانات هستند.

سرپرست اداره کل امور عشایری گلستان گفت: دانش آموزان عشایری با وجود اینکه در دورترین نقاط به مرکز شهرها تحصیل می‌کنند اما جزو موفق‌ترین‌ها هستند و اسامی خیلی از آنان به عنوان نخبگان علمی، پزشکی و ورزشی مطرح است.

به گزارش ایرنا، گلستان یکی از استان‌های عشایری کشور است که ۴ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری بومی ترکمن و کوچنده با مجموع جمعیت افزون بر ۲۳ هزار نفر در مراتع این استان زندگی می‌کنند.

جامعه عشایری گلستان را ۲ تیپ از عشایر کوچنده کُرد خراسان‌های شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان و عشایر بومی ترکمن استان تشکیل می‌دهند که در مجموع افزون بر ۷۶۰ هزار رأس دام شامل گوسفند، بز، گاو و شتر برای پرورش در اختیار دارند.

۴ هزار و ۷۶۵ تن گوشت قرمز معادل ۲۵ درصد نیاز گلستان، ۶۰۰ تن پشم و ۹ هزار و ۹۴۹ تن شیر در کنار محصولات صنایع دستی از جمله تولیدات جامعه عشایری این استان به حساب می‌آید.

قلمرو زیستی عشایر کوچنده و بومی گلستان ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع شرق استان است و ۶۹ درصد از آنان در مراتع مراوه‌تپه، ۲۵ درصد در گنبدکاووس و ۶ درصد در کلاله حضور داشته و قشلاق می‌کنند.