به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای و مسئولان عالی دستگاه قضا امروز پنجشنبه (اول تیر) همزمان با نخستین روز از هفته قوه قضاییه با حضور در حرم مطهر امام خمینی (ره) با آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.
رئیس قوه قضاییه و مسئولان عالی قضایی با قرائت فاتحه یاد و خاطره امام راحل (ره) را گرامی داشتند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار داشت: در جوار مضجع مطهر امام راحل عهد میبندیم که در مسیر نیل به اهداف مقدس ایشان و شهدای گرانقدر انقلاب، ثابتقدم باشیم.
رئیس قوه قضاییه با گرامیداشت یاد وخاطره شهید آیتالله بهشتی و یاران صدیق ایشان و انقلاب گفت: به فرمایش مقام معظم رهبری، هم حیات و هم شهادت شهید بهشتی مظلومانه بود.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به منظومه فکری امام راحل و رویکرد ایشان در قبال مردم گفت: امام عظیمالشأن ما برای کرامت و وحدت مردم ارزش بالایی قائل بودند و هیچگاه نمیفرمودند که فلانکس یا گروه نباشد، فقط تاکید داشتند که شاه و مستکبرین، نباشند؛ امام بزرگوار ما حتی در قبال آنهایی که در اوایل انقلاب، نگاه و رویکرد همدلانه نداشتند نیز تاکیدشان این بود که وحدت با آنها و جذبشان در دستور کار قرار بگیرد؛ بالاتر از اینها، حتی امام فرمودند آنهایی که اسلحه به دست گرفتند نیز اگر سلاح خود را کنار بگذارند، برای گفتگو پذیرفته میشوند.
رئیس عدلیه با اشاره به اهتمام و توجه امام راحل به افکار و رای مردم گفت: امام عظیمالشان ما میفرمودند که فلان فرد را در فلان مسئولیت قبول نداشته و به او رأی نداده، اما به به رأی مردم احترام گذاشته و او را تنفیذ کرده است؛ امام بزرگوار ما که در برابر مستکبرین، لحظهای ترس و تردید به خود راه نداد، در مقابل مردم نه فقط در لفظ بلکه در عمل، مهربان و عطوف و متواضع بودند.
محسنی اژهای به اهتمام و توجه امام راحل به مردم و طبقات زحمتکش و مستضعف اشاره کرد و گفت: امام عظیمالشان ما برای مردم و طبقات زحمتکش و برای خانوادههای شهدا و ایثارگران و مدافعان ارزشهای اسلامی، احترام فوقالعاده ویژهای قائل بودند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به تاکیدهای امام راحل در مورد ولایت فقیه و ولی فقیه، گفت: امروز شخصیت والامقامی همچون مقام معظم رهبری که خلف صالح امام راحل هستند، عمود خیمه انقلاب میباشند و همه دلدادگان اسلام ناب در اقصینقاط دنیا، به ایشان دل بستهاند و به ایشان امیدوارند و با وجود ایشان احساس قدرت میکنند و به همین جهت در مقابل دشمنان میایستند.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه امروز بهترین خدمت به امام و اسلام و رهبری، خدمت به مردم است، گفت: امروز اگر مردم از ما صداقت و تدبیر و کاردانی ببینند، امیدوار میشوند و قدمها و اقدامات مجاهدانه و مجدانه ما در راستای حل مشکلات مردم، ناامیدی دشمن را به همراه خواهد داشت؛ باید همه با هم در هر سه قوه دست به دست هم دهیم تا گرفتاریهای مردم را رفع کنیم.
رئیس عدلیه با اشاره به خواستهها و توقعات بهحق مردم از مسئولان گفت: امروز مردم از ما این توقع به حق را دارند که رفتارهای غیرتبعیضآمیز داشته باشیم و هر کس تظلمخواهی کرد به تظلمخواهی او بر اساس عدل و قانون رسیدگی کنیم و توجه نداشته باشیم که فرد مراجعه کننده از کدام جناح است و چه عقیده و سلیقه و نظری دارد؛ ما باید ملجأ و مأوای هر فردی باشیم که تظلمخواه است؛ ما حق نداریم بگوییم که فلان فرد تظلمخواه با ما اختلافنظر دارد.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: مردم از ما توقع دارند که به سرعت به امور آنها رسیدگی کنیم و مواجهه کریمانه و محترمانهای با مراجعهکنندگان داشته باشیم؛ مردم و مراجعهکنندگان به مراجع قضایی این توقع را دارند که اوقات رسیدگی برای آنها به گونهای تنظیم شود که معطلی و تاخیر و پشت در ایستادن برای آنها ایجاد نشود.
محسنیاژهای گفت: ما در دستگاه قضایی باید شخصیت و کرامت همه مراجعهکنندگان حتی متهمان و خانوادههای آنها را حفظ کنیم.
رئیس عدلیه در پایان خطاب به مسئولان قضایی گفت: خودسازی و تهذیب را بیش از پیش مورد اهتمام قرار دهید و بدانیم امام راحل که در مقابل مستکبران ایستاد به سبب این بود که خودساخته و مهذب بود و هواهای نفسانی را در خود کشته بود.
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی تولیت حرم مطهر امام راحل، اظهار کرد: یکی از ویژگیهای اولیاء خدا این است که در میان دوستان امیدآفرینی و در میان دشمنان ایجاد یأس میکنند و امام خمینی (ره) یکی از همین اولیاء خدا بودند که با خودشان امید آوردند و این امید، حرکتآفرین و شرط بقای یک ملت شد.
وی یأس را نقطه پایان دشمنیِ دشمنان دانست و گفت: برخی از کارها و اقداماتی را که امروز از سوی تعدادی از کشورهای اروپایی میبینیم حاصل یأس و ناامیدی آنها از براندازی در ماههای گذشته است.
خمینی ضمن تشکر از رئیس دستگاه قضا به سبب تدبیر و پیشنهاد عفو معیاری به رهبر معظم انقلاب در دهه مبارک فجر سال گذشته، گفت: این اقدام برای دوستان بسیار امیدآفرین بود و برای دشمنان یأس بسیار زیادی را ایجاد کرد. برخی تلاش کردند که آثار قابل توجه عفو سال گذشته را نادیده بگیرند یا آن را بپوشانند، اما کسانی که از بیرون ناظر بودند متوجه شدند که این اقدام دستگاه قضا تا چه اندازه دشمنان که میخواستند ایران را به صورت چند پاره ببینند، مأیوس کرد.
وی تصریح کرد: عبور از نزاعهای بچهگانه داخلی با بزرگواری و عفو و گذشت، علاوه بر آنکه در دلهای دوستان امیدآفرینی میکند و باعث یأس دشمنان میشود، بقاء انقلاب اسلامی را تضمین و اداره امور را تسهیل میکند. در مجموع، عفو سال گذشته کار بسیار بزرگ و ارزشمندی بود و امیدواریم که این مسیر کماکان ادامه داشته باشد.
خمینی با بیان اینکه امید به عدالت قضایی بدین معناست که انسانها مطمئن باشند هر اتفاقی که بیفتد در نهایت حق به حقدار میرسد، تصریح کرد: چنانچه انسان مطمئن باشد میتواند ظلم را دادرسی کند زنده و پابرجا میماند و در همین راستا، استقلال و شجاعت قاضی در برخی از پروندهها، علاوه بر آنکه بسیار امیدآفرین است و ایجاد نشاط میکند، میتواند برای کشور و نظام نیز بسیار مفید باشد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین عوامل مأیوسکننده دشمنان نیز موضوع انتخابات است و ما باید سعی کنیم تمام اقشار با سلایق مختلف بتوانند در انتخابات شرکت کنند و رای خود را به صندوق بیاندازند.
براساس این گزارش، رئیس قوه قضائیه به همراه اعضای شورای عالی قوه قضاییه پس از حضور در مرقد مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل، در آستانه سالگرد شهادت شهید مظلوم آیتالله دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران باوفای امام امت (ره) در قطعه ۷۲ بهشت زهرا (س) بر مزار این شهیدان حضور یافته و جهت شادی روح به خون خفتگان انقلاب اسلامی فاتحهای قرائت و از خداوند متعال برای آنان علو درجه و مقام را خواستار شدند.