علی سهرابی بیدار روز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اهتمام و برنامه ریزی دولت سیزدهم برای مدیریت مصرف انرژی و افزایش تولید برق در کشور اظهار داشت: در این زمینه ۱۴۰ برنامه و مسئولیت از سوی وزارت نیرو برای گذر از پیک تابستان امسال در عرصه فرهنگ سازی، مدیریت مصرف و تقاضا و ترویج فرهنگ مصرف بهینه انرژی تعریف شده است.
وی، تلاش برای تامین و انتقال برق پایدار در سال جاری را یک ضرورت برشمرد و افزود: برنامه ریزی های جامع برای دستیابی به اهداف متعالی شرکت متناسب و منطبق با اهداف شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» انجام می شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق همدان گفت: مدیریت بار شبکه تامین و انتقال برق و تلاش برای رشد تولید و انتقال بهینه انرژی و برق اولویت هایی است که امسال دنبال می شود.
سهرابی بیدار گفت: ماموریت ما در شرکت توزیع برق استان همدان، توزیع برق مطمئن و پایدار برای مشترکان است که در این راستا با تمرکز بر چهار محور هوشمندسازی، قرائت کنتورها، افزایش بهرهوری و محور مشتری مداری صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه مهمترین بستر ما اپلیکیشن «برق من» است ادامه داد: شهروندان می توانند با نصب برنامه نرم افزاری «برق من» بر روی گوشی خود از وضعیت آخرین قبض، پرداخت قبض، سابقه پرداخت، سابقه مصرف، خوداظهاری کارکرد برق، ثبت درخواست انشعاب جدید و پیگیری و پرداخت هزینه انشعاب، درخواست آزمایش کنتور، رفع مشکل ولتاژ شبکه برق، اعلام مشکل روشنایی معابر، ثبت خسارت وارده به مردم و شبکه، سرقت برق و ثبت انواع درخواست ها بهره مند شوند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان افزود: ۹۱ درصد مردم همدان سال گذشته الگوی مصرف را رعایت کردند و ۵۲ درصد از این مشترکان مشمول پاداش رعایت الگوی مصرف شدند که امسال برنامه تشویقی و پاداش برای مشترکان کم مصرف با قوت و جدیت ادامه می یابد.
سهرابی بیدار، ارتباط دوسویه با مردم را اثربخش دانست و ابراز امیدواری کرد که امسال نیز با همکاری مردم بتوانیم از پیک بار تابستان عبور کنیم و با برنامههای پیشبینی شده قدمهای بلندتری در راستای ایجاد رضایت مردم برداریم.
وی، یکی از اقدامات وزارت نیرو برای تامین برق مورد نیاز کشور را مدیریت مصرف مشترکان برشمرد و اظهار داشت: ۲ سیاست کلی افزایش پلکانی مصرف برای پرمصرفها و نیز طرح سراسری پاداش صرفهجویی در بخش مدیریت مصرف برق بخش خانگی اجرایی شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان افزود: در حال حاضر بیشترین سهم مصرف انرژی در استان همدان مربوط به خانههای مسکونی است، زیرا امور مختلفی نظیر روشنایی ساختمان، امور پخت و پز و نظافت، همه با استفاده از انرژی برق، آب و گاز صورت میگیرد و در صورت عدم صرفهجویی به مشکلاتی همچون مدیریت بار برق در هنگام اوج مصرف به ویژه در تابستان منجر می شود.
سهرابی بیدار گفت: صرفهجویی علاوه بر اثرگذاری مستقیم در حفظ منابع انرژی کشور بر اقتصاد خانوادهها نیز تاثیر بسیار زیادی دارد و تعادل میان درآمد و هزینه از طریق صرفهجویی در مصرف انواع انرژی برقرار می شود.
مصرف برق همدان در پیکبار هزار و ۱۰۰ مگاوات است
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان گفت: مصرف برق استان در پیک بار هزار و ۱۰۰ مگاوات است که ۸۳۵ مگاوات به بخش توزیع و ۲۴۵ مگاوات به بخش فوق توزیع اختصاص دارد.
سهرابیبیدار اظهار داشت: ۶ هزار و ۷۱۶ واحد صنعتی فعال در استان همدان وجود دارد که ۱۲.۶ درصد از مصارف برق استان را به خود اختصاص میدهند.
وی ادامه داد: ۱۴ صنعت بزرگ در استان همدان وجود دارد و در بخش فوق توزیع مربوط به شرکت های سیمان هگمتان، اکباتان، نهاوند، فولادها و فروسیلیس ۲۴۵ مگاوات برق مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق همدان گفت: ۸۰ درصد مشترکان برق استان خانگی هستند و از ۸۱۰ هزار مشترک برق استان همدان ۶۵۰ هزار مشترک خانگی هستند که ۳۲ درصد مصرف برق استان را به خود اختصاص میدهند.
سهرابیبیدار گفت: سال گذشته تجربه خوبی در عبور از پیک بار تابستان انجام شد و با هماهنگی و با برنامه بدون اعمال مدیریت بار در مراکز جمعیتی استان در شهرها و روستاها پیش رفتیم و تامین برق به خوبی انجام شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان گفت: امسال پاداشهای بخش خانگی شامل مصارف زیرالگوی مصرف افزایش داشته به طوری که اگر مشترکی زیرالگوی مصرف و کمتر از ۱۵۰ کیلووات مصرف برق داشته باشد، ۲۰ برابر تعرفه پرداختی پاداش دریافت خواهد کرد.
سهرابیبیدار با تاکید بر اینکه در تمام دورهها باید مدیریت مصرف برق پیگیری شود افزود: در تابستان مصارف سرمایشی به مدار میآید که میزان مصرف برق را ۳۰ تا ۴۳ درصد افزایش میدهد.
وی ادامه داد: انرژی مصرفی تابستان در بخش کشاورزی به حداکثر میزان میرسد و از طرفی به علت بالا بودن دمای هوا انتقال برق در سیمها نسبت به زمان خنکی کاهش مییابد که باعث کاهش راندمان میشود بنابراین در چنین شرایطی باید در زمان اوج بار که تابستان رخ میدهد، از خرداد تا شهریور به خوبی مدیریت مصرف انجام شود.
سهرابیبیدار گفت: در راستای مدیریت مصرف برق براساس مصوبه هیات وزیران، در بخش صنعتی از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور مقرر شده صنایع از ساعت ۱۱ صبح تا ۲۳ شب نسبت به مدیریت مصرف برق اقدام کرده و حداقل یک روز در هفته شیفت کاری خود را به روز تعطیل منتقل کنند.
وی اظهار داشت: صنایع وابسته به کشاورزی با ۱۰ درصد کاهش مصرف داوطلبانه در ساعت ۱۲ تا ۱۷ مشمول پاداش میشوند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان یادآور شد: تمام مشترکان در بخش اداری نیز باید نسبت به سال ۱۴۰۰، ۳۰ درصد مصرف برق را کاهش دهند و پایش ادارات از طریق کنتورهای دیجیتالی و بازرسی میدانی انجام می شود که در استان همدان به ۱۰ اداره دولتی پرمصرف تذکر داده شده است.